Alkuvuoden 2014 yhteenveto konsulttipäivistä

Vuosi 2014 on jo vierähtänyt hyvään vauhtiin ja otetaan tässä vaiheessa lyhyt katselmus siihen, mitä kaikkea ehdimme yhdessä tekemään normaalin arjen ohella. Me eCraft Referrellä korostamme yhteisen tekemisen tärkeyttä. Tämä kasvattaa tiimihenkeä ja luo työporukasta ryhmän yhdessä tekeviä kavereita. Ja totta kai yhtä tärkeää yhdessä tekemisen rinnalla on se, että yhteisten tapahtumien ohella voidaan koulutus ja osaamisen jakaminen toteuttaa hieman vaihtelevammalla tavalla.

Normaalien arjen koulutusten lisäksi alkuvuoden 2014 aikana ehdimme pitämään kolme hieman pidemmän kaavan mukaista konsulttipäivää. Näiden päivien tarkoituksena on yhdistää hauskanpito oppimiseen.

Konsulttipäivä I-2014 - Muovikuulasotaa Ruoholahdessa

Aloitimme vuoden helmikuussa pitämällä tiiviin koulutuspäivän Ruoholahden Radisson SAS -hotellissa. Päivä aloitettiin kuohuvilla juomilla, mikä on jo muodostunut perinteeksi tapahtumissamme. Edellisen vuoden kertaamisen lisäksi ehdimme käymään läpi useita koulutusaiheita teknisestä kulmasta liiketoimintalähtöisyyteen. Tiukan päivän jälkeen siirryimme poistamaan vuosien aikana kertyneet patoumat ja purimme ne muovikuulasodan tiimellyksessä toisiimme. Monien mustelmien ja kolhujen jälkeen siirryimme hotellille saunomaan ja syömään ansaittua illallinen.

Konsulttipäivä II-2014 - KPI ja liiketoiminnan ymmärryksen syventämistä Etelärannassa

Konsulteillemme on erittäin tärkeää olla halu ymmärtää eri liiketoimintoja. Tätä halusimme syventää koko päivän workshopissa, jossa tiimityönä konsulttimme ahersivat eri ansaintalogiikoiden ja funktioiden lainalaisuuksia. Päivän aikana purettiin useiden eri toimialojen logiikoita niin myynnin ja markkinoinnin, talouden, HR:n ja IT:n, tuotannon ja toimitusketjun näkökulmasta. Päivän päätteeksi tulokset purettiin kootusti ja peilattiin käytännön työhön asiakkaidemme parissa.

Inspiroivaksi ympäristöksi halusimme hieman poikkeavan ja arvokkuutta henkivän lokaation. Tällä kertaa paikaksi valikoitui Eteläranta 10, joka tarjosi päivälle inspiroivan ympäristön.

Pää täynnä uusia ajatuksia oli illlaksi mukava siirtyä Esplanadille Ravintola Kappeliin syömään erittäin maistuva illallinen.

Konsulttipäivä III-2014 - Pari päivää yhteistä tekemistä Vierumäellä

Kesälomakausi alkoi lähestymään ja halusimme viettää hieman pidemmän hetken yhdessä ennen kesälaitumille astumista. Kohteeksi päätimme ottaa liikunnallisia virikkeitä tarjoavan Vierumäen, jonne starttasimme 12.6.2014.

Päivän aloitimme lounaalla, jonka jälkeen vieraileva luennoitsijamme piti luennon ylimmän johdon odotuksista liiketoiminnan ohjaamiselle ja raportoinnille. Tämä herätti keskustelua ja yhtymäkohtia päivittäiseen tekemiseen löytyi monia. Erittäin hyvää herättelyä koko porukalle.

Infoähkyn jälkeen oli aika ottaa hieman rennommin ja suuntautua urheilemaan. Yhteisiksi aktiviteeteiksi oli valikoitunut mm. jousiammuntaa sekä kiipeilyä puissa Flow Parkin haastavassa ympäristössä. Mutta jokainen löysi itselleen omaa riittävää haastetta tarjoavaa tekemistä.

Hiet pyyhittiin päivän jälkeen Karhunpesän savusaunassa sekä hyppäämällä hyiseen lampeen uimaan. Puhtaana oli kiva syödä uskomattoman maittava ateria perinteiseen tapaan valmistettuna paikan päällä. Tästä oli hyvä lähteä maha täynnä kohti illan rientoja.

Aamulla herättiin rauhassa ja pidettiin vielä lyhyttä koulutusta, jonka jälkeen kaikki suuntasi perjantaina kohti Helsinkiä ja viettämään ansaittua viikonloppua.