Syksyn Kick-Off - "jotain mikä voi sattua..."

”Jotain mikä voi sattua…  ”, oli syksyn ensimmäisistä konsulttipäivistä annettu ennakkotieto. Toimistolla liikkui huhua, että tiimipäivät pidettäisiin Porvoon suunnalla ja myöhemmin selvisi, että tarkempi sijainti olisi kokouskeskus Seikkailulaakso. Pikainen googlettelu paljasti, että kivuliaan aktiviteetti on pakko olla värikuulapeli Splättis, sillä linnunpönttöjen rakentelu ei todennäköisesti tuota kipua, ellei sitten vasaralla satu vahinkoja.

Tällä kertaa konsulttipäivien ohjelma ei ollut pelkästään hupia ja pelejä, vaan päivän ohjelma alkoi katsauksella yrityksen nykytilaan, tulevaisuuden tavoitteisiin ja uusien konseptien läpikäyntiin. Välillä on hyvä istua yhdessä alas ja käydä tulevia kehityssuuntia läpi, jotta kaikilla on yhteinen näkemys siitä, mihin ollaan tulevaisuudessa menossa.

Virallisen osuuden jälkeen ohjelma jatkui, kuten arvata saattoi, Splättiksellä. Osallistujat jaettiin kolmeen joukkueeseen, jotka saivat vuorotellen pelata toisiaan vastaan metsäisellä sotatantereella. Peli osoittautui yllättävän hauskaksi, vaikka värikuulien napsuminen kehoa vasten saattoi, suoja haalarista huolimatta, hieman kirpaista. Oli myös hauska seurata, minkälaisella taistelutyylillä kukin kollega lähti peliin mukaan. Toiset lähtivät heti aggressiivisesti hyökkäämään vastustajan leiriin, kun toiset jäivät pitämään sissisotaa emopesästä käsin.

Pyssyt ladattuina ja valmiina tositoimiin
Pyssyt ladattuina ja valmiina tositoimiin

Splättiksestä selvittiin hengissä, vaikka ei ilman mustelmia. Pelin jälkeen saunassa ja paljussa oli hyvä vertailla sotahaavoja. Päivän kruunasi tietenkin illallinen, joka pidettiin vanhassa kirkkoveneelle tarkoitetussa ladossa. Illallisen viihdepuolesta vastasivat uudet (ja yksi vanha) Referren työntekijät, jotka pitivät, perinteen mukaan, vapaamuotoisen esityksen muille. Tällä kertaa saatiin kuulla runonlausuntaa Antti Tuiskun innoittamana. Jatkoilut jäivät näillä konsulttipäivillä vähemmälle, sillä seuraavana päivänä oli työpäivä, mutta päivä tarjosi loistavan startin alkavaan viikkoon.

Antti Tuiskun Heilutaan sai uuden runomuotoisen sovituksen
Antti Tuiskun Heilutaan sai uuden runomuotoisen sovituksen