Mashup ja strategiaa Långvikissa

Vuoden viimeinen tiimipäivä järjestettiin pikkujoulujen yhteydessä Kirkkonummen Långvikissa. Mukana oli ennätysmäärä tiimin jäseniä; nykyään meitä on jo 23 henkilöä, ja uusin referreläinen tuli mukaan tiimipäivään, vaikka ei ole ehtinyt vielä aloittaa. Mutta tiimipäivähän on hyvä tilaisuus tutustua kollegoihin!

Bussi lähti jo aikaisin aamulla toimistolta, mutta konsulttien väsyneet naamat piristyivät kun he näkivät Långvikissa aamiaissämpylöiden vieressä perinteiset skumppalasit. Kuohuvan ja kahvin voimin siirryimmekin päivän viralliseen osuuteen. Aloitimme lyhyellä demolla mashupista; demo oli kaksi kärpästä yhdellä iskulla, koska näimme miten mashup toimii samalla kun mietimme yhdessä miten asiakkaalle kannattaa demota uusia tuotteita (ja mitä kannattaa mielellään jättää sanomatta..”ups, tämä yhteys ei toimi just nyt…”). Muita oppeja oli, että kannattaa puhua tarpeeksi hitaasti ja kertoa selkeästi esityksen aikana mitä on tekemässä. Demoon kuului myös normaali Sense Dashboard, Sense mashup ja miten Nprintingiä kannattaa hyödyntää yrityksen raportoinnissa. Demon loppuessa kuulijoiden kofeiinitaso oli jo niin alhaalla, että oli kiire päästä lyhyelle kahvitauolle.

Demo käynnissä
Demo käynnissä

Tauon jälkeen oli päivän tärkein osuus, eli palkintojen jako. Siellä palkittiin ensimmäistä kertaa tiimin sulkapalloturnauksen voittaja. Toivottavasti turnaus saa jatkoa myös ensi vuonna. Kategorioina oli niin vuoden kehittyjä kuin vuoden ulkopaikkakuntalainen.  Lopuksi perinteeksi tullut kunnianosoitus Vuoden referreläinen annettiin henkilölle, joka oli valittu tiimijäsenien äänestysten kautta. Perustelut olivat mm positiiviisuus, aina valmis auttamaan ja on tärkeä tiimihenkitekijä sekä lisäksi loistava mentori ja konsultti. Palkintojenjaon jälkeen Rami pääsi vauhtiin ja puhui innokkaasti seuraavan vuoden tavoitteista ja miten olemme onnistuneet tänä vuonna.

Tämän jälkeen oli ryhmätyön aika. Ryhmissä pohdittiin mitä toimenpiteitä kannattaa tehdä, jotta saavutamme ensi vuoden tavoitteet ja jatkamme hyvää kasvutarinaa. Pohdintojen jälkeen saimme syödä Långvikin hyvää lounaspöytää, ennen kuin ryhmätyön tulokset jaettiin kaikkien kesken. Keskusteluista nousi monta hyvää ideaa; sekä pieniä yksityiskohtia että isojakin kokonaisuuksia.

Ryhmätyö ja jouluinen tunnelma
Ryhmätyö ja jouluinen tunnelma

Ryhämtyön jälkeen päivän virallinen osuus oli ohi, ja oli aika miettiä toisenlaisia strategisia toimenpiteitä, kun vetäjäksi pääsi Sisters Inc ja heidän suunnittelema Lokaatiostrategiapeli ja nimenomaan sen Mölkky edition. Konsultit pääsivät viidessä eri tiimissä ulos raittiiseen (harmaaseen) ulkoilmaan löytämään rasteja ipad –kartan avulla. Peli olikin hieman liian helppo näille fiksuille konsulteille, eli kaikki tiimit pääsivät maaliin ennätysajassa ja voittajatiimikin löytyi (vaikka kaikki tiimit tsemppasivat hienosti!). Ulkoilun jälkeen oli kiva päästä Långvikin ylelliseen allasosastoon loikoilemaan lämpimässä porealtaassa, totta kai kylmä juoma käsissä!

Saunoilun jälkeen ilta jatkui konsernin muiden yksiköiden kanssa, ensin Quarterly Meet up –sessiolla ja sen jälkeen iloisella pikkujouluillallisella. Ilta jatkui drinkeillä ja tanssilla, mutta kuten sanottiin konsernin tiedotustilaisuudessa ”What happens in pikkujoulut stays in pikkujoulut” eli ei jatkoista sen enempää. Oli pitkä mutta onnistunut päivä, ja odotamme innolla seuraavia tiimipäiviä!