eCraft BI:n kuulumiset

Vuosi 2015 lähestyy loppuaan ja on hyvä aika miettiä miten vuosi on kulunut ja mitä siitä on jäänyt päällimmäisenä mieleen. Vuottamme on leimannut kasvu, laajentuminen ja uudet ideat ulkoisista usein negatiivisviritteisistä uutisista ja mielialoista huolimatta.

Qlik, aikaisemmin tunnettu nimellä QlikView, on laajentanut tarjoamaa vuoden aikana merkittävästi. Tänä vuonna Qlik Sense on lyönyt läpi myös meidän asiakkaissamme, merkittävä osa uusista ratkaisuista rakennetaan ”Sensellä”, joka mahdollistaa käyttämisen helposti laitteesta (kannettava, pädi, puhelin) riippumatta, koska käyttöliittymä on ns. responsiivinen: graafit, taulukot ja mittarit skaalautuvat automaattisesti. Qlik on laajentunut myös ei-käyttäjäpohjaisessa raportoinnissa, toisaalta Qlikin laskentatehon ja visuaalisuuden loppuasiakkaille mahdollistava ”QAP” (Qlik Analytics Platform), jossa varsinainen raportointi tehdään esim. jo valmiiseen extranettiin tai muuhun jakelukanavaan sekä staattisemman raportoinnin toimittajille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille mahdollistava Qlik NPrinting.

Vaikka edellinen kappale oli täynnä ohjelmistonimiä ja jargonia, tärkein ajatus vuodesta 2015 on, että olemme yhdessä asiakkaamme kanssa ideoineet ja rakentaneet, ei vain tekniikkaa ja hienon näköistä raportointia, vaan aidosti liiketoimintaa, johtamista ja erityisesti teidän asiakkuuksien johtamista tukevia ratkaisua. Emme voisi olla iloisempia huomatessamme että olemme olleet auttamassa tekemään parempaa liiketoimintaa.

Toinen voimakas kasvualueemme on ollut Adaptive Insights: pilvipohjainen ennuste- ja budjetointiratkaisu. Vuonna 2014 Suomea vaivasi ”pilvipelko” eli ”pilvestä ei voi seurata mitään hyvää” -ajattelu. Vuotta 2015 on voimakkaasti korostanut yleinen näkemys, että pilvi on yksi tapa ratkaista ohjelmistohankinta ja olemmekin saaneet hyviä, uusia asiakkaita ja ennen kaikkea asiakkaitamme auttavia suunnitteluratkaisuja rakennettua. Jos pitäisi ennustaa, niin vuonna 2016 pilviohjelmistot jatkavat laajentumista laajemminkin asennuksen ja aloituksen helppouden ja automaattisten päivitysten sekä nopean ohjelmistokehityksen ansiosta.

Olemme tänä vuonna järjestäneet useita tapahtumia oman, Business Insight –tapahtumasarjan alla ja monet teistä ovatkin osallistuneet niihin. Jatkamme tapahtumasarjaa vuonna 2016 ainakin kahdeksalla tapahtumalla ja toivotamme teidät niihin lämpimästi tervetulleeksi. Painotamme jokaisessa tapahtumassa eri ansainta- ja/tai liiketoimintalogiikoita, sekä lähestymiskulmia tiedolla johtamiseen.

Ensi vuoden alussa alkaa asiakaskirjeidemme sarja johon keräämme aina viimeisimpiä uutisia BI-markkinoilta, uusia ratkaisuja, asiakastarinoitamme ja muuta mielenkiintoista. Seuraa meitä myös sähköisissä medioissa, linkit löydät sivun ala-osasta.

Toivotan koko tiimimme puolesta rauhallista joulua, riehakasta uutta vuotta ja menestystä vuodelle 2016!

Jari Laakkonen
Managing Partner