Adaptive Insights 2015.1 päivitys parantaa käytettävyyttä entisestään

/ Mikko Kupiainen

Adaptive Insights päivittyi  viime viikonlopun aikana uuteen 2015.1. versioon. Päivityksessä suunnittelun helppokäyttöisyyttä ja tehokkuutta parannettiin edelleen monelta osiin. Lisäksi toiminnallisuuksia kehitettiin edelleen vastaamaan myös suurten yritysten tarpeita. Mikä parasta nykyisten käyttäjien ei tarvitse tehdä mitään vaan uudet ominaisuudet ovat heti käytössä ja käytettävissä ilman lisämaksua ja päivitysprojektia.

Peruskäyttäjien sekä tehokäyttäjien päivittäistä työskentelyä helpottaa lisätyt pikanäppäintoiminnot syöttötaulukossa siirtymiseen ja alueiden valintaan (esim. Shift /Ctrl + nuolinäppäimet) . Ominaisuutta ei välttämättä edes tiedosta, mutta kun käyttöön tottuu tai ne tulevat selkäytimestä esim. excel-käytöstä opittuina niin ilman niistä ei enää halua luopua.

Adaptiven kehityksen painopistealueena on vastata yhä paremmin isojen liiketoiminnan ohjauksen ympäristöjen vaatimuksiin. Tässä päivityksessä organisaatiorakenteen käsittelyn toiminnot on päivitetty hallitsemaan tarvittaessa tuhansien kustannuspaikkojen rakenteet sisältäen myös näppärät hakutoiminnot oikean yksikön nopeaan valintaan. Usean instanssin ympäristöihin on nyt tarjolla keskitetty päivitys, jolloin esim. kaikkien liiketoimintojen erillisten suunnittelumallien tiedot saadaan koottua koonti-instanssiin yhdellä napin painalluksella.

Liiketoiminnan mallinnukseen on nyt tarjolla odotettu toiminto jonka avulla monidimensioiset syöttösivut (cube sheet) esim. myynnin ennustamisessa saadaan entistä suoraviimaisemmin kytkettyä tuloslaskelmaan ja taseeseen. Porautuminen tapahtumatasolle onnistuu nyt myös tarvittaessa aina monidimensioiselta syöttösivulta lähtien. Laskennan yleistä suorityskysyä on myös parannettu ja optimoitu johtaen nopeisiin latausaikoihin syöttösivuilla sekä raportoinnissa.

Adaptive Consolidation konsernilaskennan osalta parannettiin konsernitositteiden numerointia, joka voidaan nyt tehdä automaattisena ja numerosarjat voidaan määrittää eriseen kullekin tositelajille. Adaptive Discoveryyn uutena toimintona on nyt tarjolla uusi taulukkotyyppi (Flexible Scorecard), jolla erilaisten vertailusarakkeistojen esittäminen Dashboardilla käy käden käänteessä.