Adaptive Insights 2015.2 mahdollistaa rinnakkaiset dimensiohierarkiat

/ Mikko Kupiainen

Adaptive Insights päivittyi kesälomien kuluessa versioon 2015.2. Tässä päivityksessä dimensionaalisen mallinnuksen mahdollisuudet harppaavat loikan eteenpäin dimensioattribuuttien myötä. Aiemmin rinnakkaisia hierarkioita on voinut attribuuttien avulla hyödyntää organisaation ja tilikartan osalta – nyt vastaava toiminnallisuus onnistuu myös kaikille dimensioille.

Esimerkki käytökohteesta on laaja tuoterakenne, joka halutaan luokitella usealla eri tavalla syötön ja raportoinnin helpottamiseksi. Attribuuttien avulla jokaiselle tuotteelle voidaan määrittää esimerkiksi tuoteryhmä, tyyppi, brändi, väri ja kokoluokka. Syötettäessä attribuutteja voidaan hyödyntää filttereissä, mutta niiden arvoja ei tarvitse erikseen valita – tiedot tulevat tuotekortilta. Raportoinnissa attribuutteja voidaan edelleen hyödyntää monipuolisesti.

Dimensioarvot ovat nyt myös versiokohtaisia, jolloin esim. päättyneen tuotteen voi poistaa uusista ennusteversioista.

Perussyöttösivuille on lisätty näppärä hakutoiminto, jolla voidaan etsiä esim. tilinimeä tai tiettyä solun arvoa. Lisäksi navigointia Adaptiven sisällä ja loggautumisten välillä on myös hiottu edelleen.