Uskalla johtaa! Tiedolla

/ Jari Laakkonen

Mitä meidän pitäisi johtaa? Tiedolla johtamisen ongelma ei ole tekniikka tai sen puute. Ongelma on uskallus ajatella oman luutuneen näkemyksen ulkopuolella, vanhojen toimintamallien, uskomusten ja oletusten yli.

Usein ongelmat havaitaan liian myöhään eli kun asiakkaat jo kaikkoavat vähitellen. Jotain pitäisi tehdä.

Ensimmäisenä ihmetellään, että miksi emme ole huomanneet mitään. Mitä tietoa meillä on? Jos mitään muuta ei keksitä, niin kurkataan varovasti ylös johtamisen poterosta ja juostaan huru-ukkojen ja gurujen perässä, ammennetaan tietoa tiedon avoimesta ja loputtomasta lähteestä ja juodaan siitä kuin Graalin maljasta. Kyllä se meidät pelastaa.

Mutta antautuminen tiedon louhinnan ja algoritmien varaan ajatellen, että se on tiedolla johtamista, on sama kuin istuisi taksiin ja sanoisi kuljettajalle, että päätä sinä mihin mennään.

Ilman näkemystä tavoitteista, keinoista ja oman liiketoiminnan lainalaisuuksista analytiikka ja työkalut ovat turhia. Onnistuminen tiedolla johtamisessa on silloin sattuman kauppaa.

Saattaa se onnistuakin, mutta ilman käsitystä siitä, miksi. Olen usein kuullut kommentin: ”Pystymme erittelemään tarkasti, miksi toteuma oli huonompi kuin tavoite, mutta jos toteuma olikin parempi kuin oletimme, emme osaa sanoa miksi.”

Johtaminen on edelleen johtajan tehtävä. Hänellä on oltava myös näkemys yrityksen suunnasta.

Kun tiedetään oletukset ja päätökset jotka tehtiin ja suunta mihin halutaan mennä, voidaan saatavan, löydettävän ja kaivettavan tiedon avulla johtaa tietoisesti. Onnistuminen tai epäonnistuminen ei ole enää sattumaa. Tiedämme, miksi.

Tapaan usein johtajia, joiden mielestä tiedolla johtaminen tarkoittaa nykyaikaista raportointia (lue: järjestelmää), jossa voi porautua ja vaihtaa näkökulmaa eri dimensioiden eli seurantaulottuvuuksien välillä. Se on hyvää ja tärkeää, mutta se on sama kuin ajaisi koko ajan kakkosvaihteella, kovin lujaa sillä ei kuitenkaan pääse. Kova väite bi-järjestelmiä ja konsultointia myyvältä, mutta niin se on.

Mikä sitten on tiedolla johtamista? Se on sitä, että omistajat ja johto ovat määrittäneet yrityksen tavoitteen, syyn olla olemassa. Se on enemmän kuin strategia, ja se on paljon enemmän kuin slogan ”olla omassa valitussa sektorissaan maailmanluokan tekijä”.

Tiedolla johtaminen on sitä, että strategiavaihtoehtoja, keinovalikoimaa, projekteja, tuotteita, asiakkaita, työntekijöitä ja muita olennaisia tuloksenteon mahdollistajia arvioidaan suhteessa yrityksen tavoitteeseen. Tuottavatko tehdyt valinnat lopputulosta, joka vie yritystä kohti tavoitettaan? Eli ollaanko oikealla tiellä ja ovatko tehdyt oletukset ympäristön kehityksestä ja omasta suoriutumisesta suunnitellun mukaisia. Pitääkö tehdä toisin?

Kyse on uskalluksesta haastaa oma ajattelu, oletukset, päätökset ja tekeminen suhteessa tavoitteisiin. Apuna tietoisessa tiedolla johtamisessa käytetään työkaluja, prosesseja, ohjelmistoja ja kumppaneita. Ne ovat hyviä renkejä, mutta erinomaisen huonoja isäntiä. Istu itse kuskinpukilla. Uskalla ottaa näkemystä. Uskalla johtaa.

Näkemys. Uskallus. Kyky.

 

Blogi julkaistu alun perin: http://www.tivi.fi/Kumppaniblogit/ecraft/uskalla-johtaa-tiedolla-3328820