7 parasta Microsoft Dynamics AX 7:n uutta ominaisuutta

img.jpg

Uudesta Microsoft Dynamics AX -versiosta käy kuhina, vaikka Microsoft on paljastanut vuoteen 2016 sijoittuvasta lanseerauksesta vasta vähän. Uuden AX7:n uskotaan tuovan markkinoille entistä ketterämmän ja kevyemmän keskisuurille ja suurille yrityksille suunnatun toiminnanohjausjärjestelmän.   

Tässä Dynamics AX 7:n 7 parasta ominaisuutta, jotka saattavat muuttaa tavan, jolla olet aiemmin katsonut suurien yrityksien toiminnanohjausjärjestelmiä:

1. Pilvi = Azure = Mobiili

Onko Microsoftin lippulaiva ERP-ohjelmisto siirtymässä pilveen? – Kyllä vaan.  Microsoft on jo pitkään puhunut strategiansa keskittyvän pilviliiketoiminnan ympärille ja Dynamics AX7:n siirtyminen pilveen todistaa tämän todeksi. Uusi HTML5-pohjainen käyttöliittymä  helpottaa liittymistä muihin Microsoftin pilvipalveluihin kuten Office 365:een. Lisäksi tuleva järjestelmä tulee myös toimimaan mobiilisti – ominaisuus, jota moni AX-käyttäjä on odottanut jo jonkin aikaa.

2. Joustavampi lisensointi helpottaa asiakkaan arkea

Mitä todennäköisemmin Dynamics AX:n osalta tullaan siirtymään tilauspohjaiseen ns. subscription-hinnoitteluun, joka osaltaan tuo selkeyttä ja ennakoitavuutta asiakkaan IT-budjetin hallintaan. AX 7-järjestelmän lisensointi tuleekin olemaan aiempaa joustavampi. Asiakas voi esimerkiksi tilata lisenssejä kiiretarpeeseen ja sen jälkeen palauttaa ylimääräiset lisenssit mikäli niitä ei tarvitakaan.

3. Infrakustannukset laskevat

Infrakustannukset tulevat laskemaan verrattuna omien palvelimien ylläpitoon. Asennuskustannukset verrattua nykyiseen tulevat laskemaan ja palvelinkapasiteettia pystytään säätelemään tarpeen mukaan.

4. Täysin uusi elinkaaripalvelujen konsepti

Versiopäivitykset helpottuvat selkeästi uudessa Dynamics AX7-järjestelmässä. Osana uutta Dynamics AX7-konseptia, Microsoft on kehittänyt Azure-pilvialustan päälle kokonaan uuden Lifecycle Services (LCS) -palvelun, joka on markkinoilla uniikki työkalu ERP-järjestelmien elinkaaren hallintaan. Työkalulla voidaan systemaattisesti ja selkeästi hallita koko Dynamics AX:n elinkaarta aina pilottiasennuksesta käyttöönottoon, sen jälkeiseen tukeen sekä versiopäivityksiin.

5. Käytettävyys ja käyttökokemus nostetaan uudelle tasolle

Uusi selainpohjainen liittymä tuo mukanaan myös aiempaa paremman käytettävyyden, joka tähtää helppoon ja vaivattomaan käyttäjäkokemukseen. Käyttöliittymä on laitettu uusiksi ja esimerkiksi liittymää voidaan muokata käyttäjän tarpeiden ja mieltymysten mukaisesti entistäkin helpommin.

6. Kehittyneempi raportointi

Dynamics AX7 mahdollistaa aiempaa kehittyneempiä raportointiominaisuuksia. Taloushallinnon ja budjetoinnin osalta talouden vakioraportit poistuvat ja tilalle tuodaan uusi käyttäjäystävällisempi työkalu, jonka avulla asiakas voi mukauttaa raportoinnin haluamaansa muotoon aina raporttipohjista lähtien. Raporttien muokkaaminen on yksinkertaista eikä vaadi välttämättä enää ohjelmistokehittäjän apua. Raporttien ajastaminen ja automaattinen jakelu ryhmien perusteella säilyy ja toiminnallisuudet kehittyvät entisestään.  Raportteja voidaan käsitellä myös näppärästi mobiilisti.

7. Power BI & Dynamics AX7 = visuaalinen raportointi

Microsoft panostaa vahvasti Power BI:n kehittämiseen ja se näkyy uudessa AX7:ssa, josta Power BI löytyy sisäänrakennettuna. Tämä mahdollistaa tiedon analysoinnin aivan uudella tasolla visuaalisessa muodossa. Loppukäyttäjä voi entistä vahvemmin muokata raportteja haluamaansa muotoon.

Tiivistetysti uusi Microsoft Dynamics AX7 tuo todella merkittäviä muutoksia tapaan, jolla järjestelmää ostetaan, otetaan käyttöön ja käytetään. Pilvimaailmaan siirtyminen tekee järjestelmästä aiempaa ketterämmän ja kevyemmän, esimerkiksi käyttöönottoprojektien voidaan ennustaa helpottuvan ja nopeutuvan. Parempi käytettävyys sekä kehittynyt analytiikka ja raportointi auttavat järjestelmää tukemaan entistä vahvemmin asiakkaan toimintoja sekä tunnistamaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia. 

Mikäli kaipaat lisätietoja uuden AX7:n tuomista mahdollisuuksista tai muutoksista nykyjärjestelmääsi, tiimimme auttaa mielellään!