Työhaastatteluun valmistautuminen - miten varmistat tiesi työhaastatteluun?

Tammikuu on monelle työnhaun aikaa.  Miten siis varmistat paikkasi top 10:ssä ja saat haastattelukutsun? 

 

Työhakemuksen tehtävänä on varmistaa paikkasi työhaastatteluun. Tällöin tärkeää onkin siis osoittaa, että läpäiset rekrytointi-ilmoituksen kriteerit, mutta myös tuoda ilmi persoonaasi ja kykyäsi toimia dyynaamisessa IT-ympäristössä.

Hakemuksen tulisi olla tiivis paketti, joka on nopea lukea läpi - muista, että rekrytoijan saadessa satoja hakemuksia paikkaan yhden hakemuksen lukemiseen ei ole paljon aikaa. Tiettyjä avainsanoja voi esimerkiksi korostaa ja hakemuksen voi kirjoittaa pilkkoen sen ilmoituksessa haettaviin kriteereihin ja siihen, miten oma kokemuksesi sopii haettuun profiiliin. Näin helpotat suuresti rekrytoijan elämää ja luultavasti olet ainakin askelta lähempänä tekemässä rekrytoijasta ystävääsi. 
 

Tässä 4 vinkkiämme työnhakuun:

 

 1.  Kirjoita hakemuksesi rekrytointi-ilmoituksen perusteella.
   

Älä missään nimessä käytä yhtä massahakemusta kaikkiin hakemiisi paikkoihin! Usko pois -  rekrytoija huomaa kyllä mikäli et ole kirjoittanut hakemustasi  juuri nimenomainen haettava paikka mielessäsi. On tärkeää, että tuot ilmi paikkaa varten relevantin työkokemuksen sekä sen, mitä taitoa, osaamista ja persoonaa sinä toisit eCraftille. 

Liian usein tulee luettua hakemuksia, jotka on kirjoitettu minä-persoonassa kertoen, mitä minä haluan, teen yms. Niin paljon kuin kiinnostatkin rekrytoijaa, pidä mielessä, että rekrytoijan tehtävänä on varmistaa eCraftin kannalta paras mahdollinen match. Näinpä hakemuksestasi pitää käydä ilmi, mitä sinä toisit meille  -ei vain, mitä sinä haluat työpaikaltasi. 

 

 1.  Käytä konkreettisia esimerkkejä ja havainnollistuksia.
   

Tämä on klassinen virhe: "Olen erittäin hyvä projektinhallinnassa ja ymmärrän IT-alaa ja markkinakehitystä." Piste. Ei mitään lisäselvennyksiä tai tarinointia.


Aijaa, kiva juttu. Kerrotko vielä kuitenkin jonkun esimerkin, joka havainnollistaa asiaa?

Vaikka on ymmärrettävää, että hakemusta kirjoittaessa tila on minimissään ja asioita joutuu karsimaan, esimerkeistä ja konkretiasta ei kannata karsia. Esimerkit ovat se suola, jonka perusteella rekrytoija kykenee arvioimaan, onko kirjoituksesi vain sanan helinää vai oletko todella sisäistänyt asian. 

 

 1. Hyödynnä soittoaika mikäli sinulla on järkevää kysyttävää
   

Usein kuulee sanottavan, että kannattaa aina soittaa rekrytoijalle perään, jotta jää mieleen. Tämä ei täysin pidä paikkansa. Soittoaika kannattaa hyödyntää tiedonkeruuseen paikasta ja yrityksestä, mutta tyhjänpäiten ei kannata  soittaa. On esimerkiksi turha soittaa pelkästään, onko hakemuksesi tullut perillle. Liitä tällöin puhelun yhteyteen myös pari tarkentavaa kysymystä. Muista, että soittamalla jäät mieleen - niin hyvässä kuin pahassa.   

 

 1. Jää mieleen persoonalla
   

Vaikka rekrytoija käykin hakemuksesi läpi varsin manuaalisesta katsoen, että hakemuksesi täyttää tietyt hakukriteerit, pyrkii hän myös hakemuksesi perusteella saamaan kuvan persoonastasi ja siitä, miten sopisit porukkaamme. Yritä siis tuoda hakemuksessasi esiin myös persoonaasi ja työskentelytapaasi. Rekryilmoituksen perusteella sinun tulisi saada jonkinlainen kuva haettavasta tyypistä, joten mieti, miten tuot haettavia piirteita esiin hakemuksessasi. 

Pidä mielessä,  että kaikissa rekrytoinneissamme annamme suurta painoarvoa, sille että olet hyvä tyyppi ja sovit porukkaamme. Tuo se siis esiin!

 

Tällä hetkellä haemme markkinointi- ja tuotekehitystiimiimme Art Directoria. Oletko se sinä? Hae nyt tai vinkkaa kaverille > www.ecraft.fi/ura

Blogiarkisto

Avainsanahaku