Koneäly leviää laajaan yrityskäyttöön - näin se helpottaa arkeasi

/ Tero Tapanainen

Koneäly ja siihen pohjautuvat älykkäät palvelut ovat olleet tähän asti lähinnä isojen yritysten etuoikeus. Pienillä yrityksillä ei ole ollut varaa hankkia tarvittavaa laitteistoa ja osaamista kyseisten palveluiden rakentamiseen. Tähän on nyt tulossa muutos.
 

Kävin Microsoft Ignite -seminaarissa Atlantassa kuuntelemassa mihin maailma on menossa Microsoftin silmin. Satya Nadellan avauspuhe kiteytti hyvin Microsoftin strategian tuoda äly kaikkiin laitteisiin ja jokaiselle ihmiselle. Tietoa kertyy koko ajan enemmän, yksistään viime vuonna 10 tsettatavua. Ihmisten aika ja huomio ovat kuitenkin rajallisia. Ratkaisu meitä ympäröivään tietotulvaan on koneäly, joka yksinkertaistaa monimutkaiset ongelmat ja automatisoi yksinkertaiset.
 

Microsoft ei ole tietenkään ainoa joka uskoo samaan strategiaan, Google julkaisi viime viikolla uusia laitteita mistä mielenkiintoisimpana pidän Google Home laitetta. Google Home tuo älykkyyden kotiin helpottamaan arkea ja sen askareita. Google Home perustuu älykkääseen Google Assistant palveluun, muilla yhtiöillä on omansa, Microsoftilla Cortana, Applella Siri ja IBM:llä Watson. Pari päivää sitten uutisoitiin, että Tieto on ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä tuonut tekoälyn Alicia T:n johtoryhmänsä äänivaltaiseksi jäseneksi. Nämä avustajat ovat ihmisille ehkä tutuin muoto älykkäistä palveluista. Autoteollisuus on myös pitkään rakentanut älykkäitä ratkaisuja autoon esimerkkinä automaattiohjaus, kaistavahti, vireystilan valvonta, eläinten havainnointi, lista olisi vaikka kuinka pitkä. IBM taasen tuo koneälyä terveydenhuoltoon Watsonilla, johon on syötetty koko maailman lääketieteen kirjallisuus. Niin autolla ajossa kuin lääkäridiagnooseissa luotetaan pian ihmisen sijasta koneeseen. Koneäly vyöryy myös yritysjohdon päätöksentekoon.
 

Vaikka älykkäitä palveluita on syntynyt jo pitkään, kaikki ovat olleet isojen yritysten etuoikeus.Nyt on kuitenkin havaittavissa, että koneälyyn pohjautuvat ratkaisut ovat leviämässä koko kansan tietoisuuteen ja käyttöön. Voidaankin puhua demokratisoidusta tekoälystä, joka kuuluu jatkossa kaikille.  

 

Satya Nadellan avauspuhe kiteytti hyvin Microsoftin strategian tuoda äly kaikkiin laitteisiin ja jokaiselle ihmiselle.

 

Microsoft on laajentanut jo hyvän aikaa omia Azure-pilvipalveluitaan vastaamaan älykkäiden palveluiden vaatimaan laskentatehoon. Keväällä Microsoft julkaisi Cognitive Servicen, jolla älykkäiden sovellusten toteuttaminen ei vaadi enää tohtorintutkintoa ja kustannusta syntyy vain käytöstä. Palvelu sisältää yli 20 ominaisuutta aina kasvojentunnistuksesta kielenymmärrykseen. Jos nämä toiminnallisuudet eivät riitä voi Azure Machine Learningia hyödyntäen rakentaa myös täysin omia ratkaisuja. Kognitiiviset palvelut mahdollistavat aivan uudenlaisten sovellusten rakentamisen sekä haastavat ajattelemaan asioita uudella tavalla. Tulevaisuudessa voit esimerkiksi asiakaspalvelussa keskustella botin kanssa, joka ei vain ymmärrä mitä kirjoitat, vaan myös aikeesi kuten oletko ostamassa vai antamassa palautetta. Kaikki tämä tapahtuu tietenkin täysin reaaliaikaisesti.
 

Ratkaisu meitä ympäröivään tietotulvaan on koneäly, joka yksinkertaistaa monimutkaiset ongelmat ja automatisoi yksinkertaiset.

 

Uusi palveluita koneälyn hyödyntämiseen syntyy jatkuvasti ja tuotteisiin lisätään älykkyyttä parhaimmillaan niin, että loppukäyttäjä ei edes huomaa sen olemassaoloa. Esimerkiksi MS Dynamics tuotteet tulevat koko ajan älykkäämmiksi;  tästä viimeisimpänä erimerkkinä uuden Dynamics NAV 2017 -varaston optimointi Azure Machine Learningia hyödyntäen. Myös me eCraftilla pyrimme kehittämään tarjoomaamme kohti asiakkaidemme arkea helpottavia ratkaisuja koneälyä hyödyntäen. Viimeisimpänä hankkeena muun muassa Azure Machine Learningia hyödyntävä prediktiivisen analytiikan ratkaisu, jolla voidaan ennustaa asunnon myyntiaikoja.
 

On jännittävää nähdä minkälaisia sovelluskohteita keksimme koneälyllä tulevaisuudessa. Varmaa on, että se on tullut jäädäkseen.