Miten teet myynnistäsi älykästä?

Ilman myyntiä et kasva. Mutta luukuttaminen kuoli jo vuosia sitten. Mitkä ovat älykkään myyntityön välineet kasvuyritykselle?

 

B2B-myyjän ajasta valtaosa kuluu nyt muualla kuin asiakastapaamisessa tai ratkaisuja laatiessa. 

Aikaa syövät liidinhankinta, soittorumba, ajomatkat, tietojen kirjaaminen, aikataulutus, myyntipalaverit, oman työn raportointi, taustaselvitysten tekeminen, toimiala-analyysit, tuotetietoon tutustuminen… lista on loputon!


Älykäs myyntityö automatisoi, analysoi ja jalostaa
 

B2B-myynnillä on peruskaava: myyntikäynnit x tehdyt tarjoukset per käynti x  tarjousten euromääräinen koko x tarjousten läpimenoprosentti = myynti.

Yhtä muuttujaa kasvattamalla on pitkällä aikavälillä vaikea saada myyntiä ylös. Hyvillä myyntikäynneillä on maksimimääränsä, samoin tarjousten koolla ja tarjousten läpimenoprosentilla. 

Siksi myynnin kasvattaminen vaatii kaikkien osatekijöiden parantamista. Kertolaskukaavassa pienikin parannus kaikissa muuttujissa nostaa kokonaistulosta isosti. 

Juuri tähän tarpeeseen uudet analytiikka- ja liidinjalostustyökalut tuovat helpotusta. Ne automatisoivat työtä ja tuovat nopeammin laadukkaampia, ostovalmiimpia kontakteja. Myyjän aika säästyy olennaiseen.


Liidinjalostustyökalut, kuten Leadfeeder ja Vainu
 

Vainu ja Leadfeeder automatisoivat asiakkaan kuuntelun. Ne kuuntelevat 24/7 ja jalostavat tiedon joka hetki ruudullesi. Ne alentavat myynnin kustannuksia ja laajentavat potentiaalisten asiakkaiden määrää.

 

Vainu tunnistaa kylmät prospektit: Se seuloo reaaliaikaisesti verkosta haluamiasi kohdeyrityksiä satojen eri triggereiden ja ristiinanalysoinnin avulla. Nämä ilmestyvät myyjän ruudulle valmiina liideinä. Vainu seuraa myös nykyasiakkaitasi ja näiden liiketoimintamuutoksia. Se löytää olemassaolevasta asiakaskannastasi myyntivalmiita liidejä, joista asiakasvastaavasikaan ei tiennyt.  

Leadfeeder parantaa markkinointisi ja myyntisi osumatarkkuutta. Se kertoo, kuka on jo sinusta kiinnostunut. Sen avulla tunnistat verkkosivuillasi käyneet yritykset, heidän selaamansa sivut, vierailun keston ja selailupolun. Leadfeeder tuo yrityksen perustiedot heti eteesi ja näyttää, tunnetko sieltä ihmisiä LinkedIn-profiilisi kautta. Leadfeederillä nät heti, reagoivatko ostajat markkinointiisi ja mikä osa tarjonnastasi heitä oikeasti kiinnostaa. Voit sen perusteella parantaa sisältömarkkinointiasi, verkkosivujasi ja tuotevalikoimaasi. Lisäksi myyjäsi saavat arvokasta tietoa prospektien online-käyttäytymisestä ja voivat näin tehdä parempaa myyntiä. 


CRM-työkalut, kuten GO


Myynnin tueksi kasvuyritys tarvitsee joustavan, helppokäyttöisen ja skaalautuvan asiakkuudenhallintajärjestelmän. eCraftin GO tulee käyttöösi valmiin asiakasdatan kanssa, joka täydentyy automaattisesti esimerkiksi Vainun tuottamalla prospektidatalla. 

Näin syntyy myynnin automaatio, markkinointiautomaatiota täydentämään.

GO osaa ehdottaa myyjälle kontaktoitavia asiakkaita. Voit yhdistää siihen myös Kneto-analysointityökalun, joka kertoo, onko ostajaehdokkaasi valmis etenemään ja avasiko hän lähettämäsi materiaalin vai ei. Arvailun sijaan myyjä tietää, ketkä ovat hänen kuumimpia myynticasejaan. 

GO myös järjestää myyntiputken sekä raportoinnin automatisoidusti. Myyjän aika säästyy yrityksen arvokkaimman omaisuuden – asiakkuuksien – kasvattamiseen! 

Lue blogistamme lisää myyntityön murroksesta: Näin nostat myyntisi tuottavuutta 

 

Voit myös ladata älykkään myynnin oppaamme: Näin johdat ja kasvatat myyntiä vuonna 2016