Mennyt vuosi oli jälleen historiamme paras

/ Rami Jahkonen

Vuosi 2016 on saatu hyvään vauhtiin ja nyt onkin hyvä hetki pysähtyä ottamaan viimeinen katsaus vielä vuoteen 2015. Mennyt vuosi oli jälleen historiamme paras moneltakin eri osa-alueelta. Liikevaihdon osalta astuimme jälleen uuteen miljoonakerhoon ja ylitimme 3 MEUR rajan. Kasvua saimme 25% aiempaan vuoteen verrattuna, minkä avulla vahvistimme edelleen markkinajohtajuuttamme valitsemiemme teknologioiden osalta. Jatkuva kasvu on osoitus myös oikeasta valitsemastamme suunnasta, jossa nostamme johtamisen sekä asiakkaan organisoitumisen yhtä tärkeiksi rinnakkaisiksi asioiksi teknologiavalinnan rinnalle. Mutta joka päivä pyrimme tekemään asioita aina paremmin ja tästä katsomme nöyrästi tulevaisuuteen ja pyrimme olemaan luottamuksen arvoisia myös tulevaisuudessa.

Kasvun mahdollistamiseksi rekrytoimmekin viime vuonna myös paljon uusia tekijöitä, joiden johdosta tiimimmekin alkaa pikkuhiljaa lähentelemään 30 hengen rajaa. Kannattavuutemme pysyi myös jälleen erittäin hyvällä tasolla mahdollistaen strategiamme mukaisesti merkittävät panostukset tuotekehitykseen, uusien konseptien ja ratkaisujen suunnitteluun sekä henkilöstön osaamisen kasvattamiseen.

Erityisesti menestys liiketoiminnan suunnittelun ja budjetoinnin osalta valitsemallamme tiellä pilvipohjaisten ratkaisujen osalta oli yksi vuoden 2015 kohokohdista. Onnistuimme saamaan merkittäviä asiakkuuksia Adaptive Insightsin osalta, josta kiitos kuuluu tietysti ennakkoluulottomille asiakkaille. Ilman heidän haluaan lähteä uudistamaan suunnitteluprosessejaan kanssamme tämä ei olisi ollut mahdollista. Osoituksena työstämme Adaptiven kanssa saimme myös merkittäviä globaaleja tunnustuksia päämieheltämme. Ensin valinta loppusyksystä Featured Partner kategoriaan ainoana koko Euroopassa sekä edelleen juuri vuoden alussa saamamme globaali Excellence Partner 2015 noteeraus vuotuisilla kumppanipäivillä San Diegossa. Tästä on hyvä ponnistaa seuraavaan vuoteen, jonka uskomme edelleen olevan tällä saralla vieläkin parempi.

Pitkäjänteinen työmme hallitun tiedolla johtamisen ajattelutavan jalkauttamiseen asiakkaillemme jatkui myös edelleen. Tarinamme pohjaksi valitsemamme tuoteperhe Qlik Platform koki vuoden aikana merkittäviä uudistuksia, jotka entisestään vahvistavat myös tuoteratkaisumme oikeellisuutta ja uskoamme tulevaisuuteen. Uusien ominaisuuksien ja tuoteperheen ratkaisujen avulla pystymme edelleen tuomaan asiakkaillemme täysin uusia mahdollisuuksia ja käyttökohteita tiedolla johtamiseen. Lisäksi oman kehitystyömme tulokset Qlik Platformiin mm. tiedon kommentoinnista otettiin erittäin hyvin vastaan.

Vuosi 2015 oli myös merkittävä vuosi siltä saralta, että käynnistimme Business Insight -tapahtumasarjan, jota olemme päättäneet jatkaa myös 2016. Tänä vuonna tapahtumasarja koostuu noin 10 tapahtumasta, jolla jaamme tietoa mm. asiakkaidemme menestystarinoista, uusista ratkaisuista sekä tuomme mielenkiintoisia puheenvuoroja kuuntelijoille hallitun tiedolla johtamisen ympäriltä. Kurkista sivuillemme ja tule mukaan!

Mutta loppuun kiitos vielä kerran kaikille asiakkaillemme menneestä vuodesta ja vielä parempaa vuotta 2016!

Rami Jahkonen, Partner