Kannattava kasvu syntyy palvelemalla

Tämä artikkeli on osa Kasvutekijät -blogisarjaamme, jossa alansa johtavat yritykset kertovat omia kasvutarinoitaan. Tutustu myös muihin Kasvutekijät -blogisarjan artikkeleihimme  täältä »

Tämä artikkeli on osa Kasvutekijät -blogisarjaamme, jossa alansa johtavat yritykset kertovat omia kasvutarinoitaan. Tutustu myös muihin Kasvutekijät -blogisarjan artikkeleihimme täältä »

Yrityksen on palveltava sekä asiakasta että työntekijöitä. Tämä vaatii asennetta ja tukijärjestelmiä. Niemi Palvelut Oy:n kaltaiselle kasvuyritykselle tämä on elinehto. 
 

Niemi Palvelut Oy tuottaa muutto-, logistiikka-, tapahtuma- ja nostopalveluita sekä kierrätystä ja varastointia. Liikevaihtoa kertyy yli 30 miljoonaa euroa.

Vakituiset, tilapäiset ja erikseen työhön kutsuttavat mukaan lukien meitä Niemiläisiä on yli tuhat henkilöä. Porukkamme liimaa yhteen palvelukulttuuri.

Niemi palvelee asiakkaita ja palvelee työntekijöitä. Molemmat tarvitaan kannattavaan kasvuun!
 

Jussi Hytönen, Niemen ICT-johtaja

Kasvumme perustuu erinomaiseen työilmapiiriin ja asiakassuhteeseen


Haluamme huolehtia henkilöstöstä. Ellei se ole kunnossa, emme pysty tarjoamaan priimaa palvelua. Innostus ja henkilökunnan palo siirtää vuoria. Emme ole ikinä jättäneet yhtään keikkaa tekemättä. Kun palvelumme on erinomaista, saamme lisäkauppaa ja suosituksia. Palaavien asiakkaiden osuus on merkittävä. 

Kasvumme taustalla on myös tekniikkaa. Olemme panostaneet toiminnanohjausjärjestelmään ja kehitämme sitä edelleen mm. asiakkuudenhallinnan osalta. 

Porukkamme liimaa yhteen palvelukulttuuri.


Kannattava kasvu vaatii järjestelmiä, meidän tapauksessa hyvää Erppiä. Haluamme, että viivan alla jää tulosta; siksi päätöksenteossa pitää olla älyä – jokainen arkipäivä. 

Silloin henkilöstömäärääkään ei tarvitse koko ajan kasvattaa, vaan ihmisillä on työkalut ja motivaatio saada enemmän aikaan. Tämä tuo meille paitsi tehokkuutta myös ammattiylpeyttä – meillä henkilöstö on ylpeä siitä, miten paljon he saavat asioita aikaan!

Asiakas haluaa todella räätälöityä palvelua ja silloin tarvitaan järjestelmä pitämään kaikki kasassa. Tämä korostuu logistiikkapuolella ja ylipäätään, kun töiden määrä kasvaa. Onneksi olemme uusineet järjestelmämme. Vanhalla manuaalisella tekemisen mallilla emme olisi pystyneet toteutuneeseen kasvuun. Viime vuosi oli meille hyvä, kasvoimme n. +18 %.

Kehittyvä tekniikka tuo yhä parempia tapoja palvella asiakasta ja henkilöstöä


Voimme tulevaisuudessa parantaa entisestään laatua, kun kaikki tieto on mahdollisimman läpinäkyvää ja tuemme työntekijöiden työprosessia intuitiivisilla työkaluilla. Työkeikkojen hallinnointi on jo parantunut uusien järjestelmien myötä ja jatkossa todennäköisesti jokin mobiilisovellus varmistaa, että lunastamme varmasti lupauksemme kentällä. Näin meille ei tule unohduksia ja viestikatkoksia. 

Vanhalla manuaalisella tekemisen mallilla emme olisi pystyneet toteutuneeseen kasvuun. Viime vuosi oli meille hyvä, kasvoimme n. +18 %.


Samalla lisääntyvä analytiikka parantaa kustannusseurantaa. Tavoitteenamme on kannattava kasvu – jo nyt meillä on periaatteena, että kaikkea kauppaa ei tarvitse voittaa. Haluamme tehdä ratkaisuja, jotka jättävät meille euroja viivan alle.

Järjestimme 2014 ainutlaatuisen, koko vakituiselle henkilökunnalle suunnatun osakeannin. Se oli konkreettinen arvostuksen osoitus ja otettiin hyvin vastaan. Olemme perheyritys ja vaalimme yhteistyön kulttuuria.

Tärkeintä on tyytyväisyys, ei henkilöstöedut. Hyvä työyhteisö ja hyvä työkaverit ratkaisevat. Panostamme työntekijöidemme uramahdollisuuksiin – muuttopuolelta voi nousta jopa varatoimitusjohtajaksi. Kaikki on ihmisen omista kyvyistä kiinni.