Trainee-ohjelma kasvatti liudan osaavia ammattilaisia taloon

/ Maria Heimonen
Newcrafters-trainee-ohjelma


IT-ala vetää puoleensa kunnianhimoisia nuoria osaajia, joilla on valtava tulevaisuuden potentiaali.  Viime vuoden syksyllä aloittaneet #Newcrafters-traineemme eivät ole poikkeus tähän joukkoon.
 

15 Newcrafteria sijoittuivat trainee-ohjelman aikana erilaisiin rooleihin aina konsultoinnista ja sovelluskehityksestä asiakaspalveluun sekä tukeen ja heistä on puolen vuoden aikana tullut tärkeä osa eCraftin työyhteisöä. Näinpä trainee-ohjelman päätyttyä viime viikon lopulla, jatko oli selkeä. Viime perjantaina toimistolla vietettiinkin iloista juhlaa, sillä viime syksyllä aloittaneet #Newcrafters Trainee -ohjelman harjoittelijat vakinaistettiin rooleihinsa.

Maaliskuun lopulla toimistolla juhlittiin Newcrafters-harjoittelijoiden vakinaistamista. eCraftin toimitusjohtaja Ville Hemmilä kiitteli traineita loistavasti tehdystä työstä.

Maaliskuun lopulla toimistolla juhlittiin Newcrafters-harjoittelijoiden vakinaistamista. eCraftin toimitusjohtaja Ville Hemmilä kiitteli traineita loistavasti tehdystä työstä.

 

”Trainee-ohjelma on antanut meille valtavasti takaisin yrityksenä. On ollut hienoa nähdä lupaavien nuorten kehittyvän alan ammattilaisiksi ja löytävän oman paikkansa täällä meillä. Ohjelmalla on ollut valtaisa positiivinen vaikutus meidän yrityksen henkeen. Seuraava trainee-ohjelma onkin jo suunnitteilla ja haemme paraikaa kesätyöntekijöitä Summer Trainee-ohjelmamme kautta”, toteaa eCraftin toimitusjohtaja Ville HemmiläKaikilla trainee-ohjelmaan valituilla ei ollut aiempaa IT-taustaa ja ohjelmasta olikin rakennettu koulutuksellinen kokonaisuus, joka sisälsi paitsi konkreettista asiakastyötä osana eCraftin asiantuntijatiimejä myös koulutuspäiviä, harjoituksia sekä mahdollisuuden sertifioitua valituissa järjestelmäkokonaisuuksissa. 

Salla Abrahamsson kiinnostui IT-alasta hakuprosessin aikana. 

Salla Abrahamsson kiinnostui IT-alasta hakuprosessin aikana. 


Työssään nuoria motivoi sen mielenkiintoisuus, monipuolisuus sekä hyvä työyhteisö ja sen tarjoama oppimisympäristö. Traineet kokevat, että heidän työllään on merkitystä. 
”Vaikka olen trainee, niin minulta tullaan kysymään, kuinka sinä tekisit tämän asian. Se on todella motivoivaa”, Salla Abrahamsson perustelee.

Nuoret kiittelevät yrityksen Trainee-ohjelmassa eniten sitä, kuinka eCraftilla saa tosissaan tehdä töitä, oppia ja vaikuttaa oman työnsä sisältöön. Työtehtävät pyritään eCraftilla räätälöimään yksilön osaaminen sekä tulevaisuus huomioiden. Samoihin tehtäviin ei tarvitse jämähtää, vaan talo elää jatkuvaa muutosta ja kehitystä. Kehittymiseen kannustetaan ja jokaista työntekijää tarkastellaan yksilönä pohtien, mikä on juuri kyseisen työntekijän potentiaali. Talossa saa sanoa, mikä kiinnostaa ja mitä haluaa tehdä.

Jaakko Oittiselle trainee-ohjelma alan ja työn jatkuva muutos on tarjonnut toivottuja haasteita. 

Jaakko Oittiselle trainee-ohjelma alan ja työn jatkuva muutos on tarjonnut toivottuja haasteita. 


”Työtehtävät ovat tarpeeksi haastavia, eikä ongelmiin ole aina vain yhtä oikeaa ratkaisua”, konsulttina työskentelevä Jaakko Oittinen pohtii. 

Hänelle työn monipuolisuus ja jatkuva muutos tarjoavat toivottuja haasteita. Traineet kehuvat myös eCraftin työyhteisöä,  jota he kuvailevat ketteräksi sekä yhteisöönsä sitoutuneeksi.  Työkavereiden kanssa tehdään paljon myös vapaa-ajalla. 
 

 Kiinnostaako ura IT-maailman kärjessä? Newcrafters Summer Trainee-ohjelman haku on käynnissä 29.4 asti: www.ecraft.com/fin/newcrafters/