Microsoft Dynamics 365 – mitä sinun tulisi tietää uudesta julkistuksesta

/ Tero Tapanainen
Microsoft-WPC-eCraft


Palasimme pari viikkoa sitten Microsoftin Euroopan suurimmasta kumppanitapahtumasta WPC:stä, jossa meillä oli myös kunnia olla ehdolla kahden muun kumppanin kanssa Partner of the Year, Western Europe -kategoriassa. Emme tällä kertaa voittaneet, mutta oli hienoa huomata, miten eCraftin osaaminen on noteerattu näin isosti myös kansainvälisellä areenalla.
 

Suurin syy siihen, miksi olimme ehdolla lienee se, että olemme jo pitkään toimineet Microsoftin strategisena kumppanina ja luoneet Microsoftin ratkaisuista koostuvan ekosysteemin, joka on suunniteltu nimenomaan pk-yrityksen tarpeisiin. Kyseessä on tietenkin GO-ratkaisumme, joka käsittää kaikki pk-yrityksen liiketoimintasovellukset (0ffice 365 + ERP + CRM + Power BI) saman katon alla.
 

WPC:n suurin julkistus, Dynamics 365, on suora jatkumo niin kehitystyölle, jota olemme nyt tehneet GO:n osalta vuoden verran kuin Microsoftin strategialle keskittyä aiempaa enemmän pk-sektorin markkinaan. Microsoft Dynamics 365 tulee yhdistämään Microsoft Dynamics CRM:n, Microsoft Dynamics NAV Finance-moduulin- ja AX:n yhdeksi pilvitarjoomaksi, joka integroituu saumattomasti Office 365-pakettiin. Tavoitteena on siis ollut luoda pilvitarjooma, joka on mahdollisimman nopea ja ketterä ottaa käyttöön ja soveltuu erinomaisesti pk-yrityksen tarkoitukseen.
 

 On kuitenkin tärkeää huomata, että uuteen Dynamics 365-ratkaisuun tuotava NAV-versio, nimeltään Project Madeira, sisältää alkuvaiheessa ainoastaan taloushallinnon moduulin, ei siis tuotantoa, projektia, varastoa ja huoltoa. Nämä moduulit löytyvät kuitenkin totuttuun tapaan GO-ratkaisustamme sekä Dynamics 365-ratkaisusta erikseen julkaistavasta uudesta Dynamics NAV-versiosta. eCraft on ainoana Suomessa kehittämässä Project Madeira Extensioneita Microsoftin AppSourceen. Suomeen Dynamics 365 rantautuu aikaisintaan 2017, jolloin tarjolle tulee kaksi eri lisensointimallia Dynamics 365:sta, Enterprise (CRM + AX) ja Business (NAV Project Madeira).
 

Teknologiapuolella Microsoftin Dynamics 365-julkistuksessa kiinnostavinta on platformin moottorina toimiva teknologia nimeltään ”common data model” (CDM), joka on luotu helpottamaan tiedonhallintaa sekä applikaatioiden ja liiketoimintaprosessien välisiä integraatioita. Käytännössä CDM on siis tietokanta, jonka päälle Dynamics 365:seen tuotavat Power Apps- lisäpalvelusovellukset rakennetaan. Ydinjärjestelmien laajennuksia CDM ei korvaa.
 

Yhteenvetona voisi todeta, että tämä uusi Microsoftin julkistus jatkaa suuntaa kohti helpompia ja kevyempiä liiketoimintajärjestelmiä  - suunta, joka tuo toivottua helpotusta etenkin pk-yrityksille.

Lue Microsoftin virallinen tiedote Microsoft Dynamics 365-ratkaisusta täältä: https://community.dynamics.com/b/msftdynamicsblog/archive/2016/07/13/reinventing-business-processes

Tutustu eCraftin ratkaisuvalikoimaan Microsoftin App Sourcesta: https://appsource.microsoft.com/en-us/product/dynamics-nav/ecraft-go.d71592d0-efca-4e6f-8031-dc337147e43a

Kiinnostuitko? Lue lisää meidän Microsoft Dynamics CRM ja ERP -ratkaisuista.