Mobiilin myynnin työkalut

ecraft-go-ban.png

 

Liikkuva myyntityö ei tarkoita kännykkää ja läppäriä. Työkalut ovat kehittyneet paljon pidemmälle. Mobiili myynti on älykästä asiakaspalvelua ketterien järjestelmien avulla.
 

“Myyntitapaamisissa keskitytään lisäarvon tuottamiseen asiakkaalle”, kirjoittaa Jonas Hagner, Vaasan Oy:n Group IT Director.


Jos kenttähenkilöstösi käyttää mobiilityökalujaan pääasiassa tilausten kirjaamiseen, raportointiin ja yhteydenpitoon pääkonttorille, olet auttamatta ajastasi jäljessä.

Ykköstavoitteena on parempi asiakaskokemus kenttämyynnin tavatessa asiakkaitaan – ei suinkaan Vaasanin oman logistiikan tai kirjanpidon tehostaminen. Lue blogistamme, kuinka Vaasan rakensi liikkuvaan myyntityöhön nykyaikaisen, strategisen myyntialustan.

Älykkäillä asiakaspalvelujärjestelmillä lisäät tehokkuutta siellä, missä siitä on kaikkein eniten hyötyä: myyjäsi ja asiakkaasi kasvokkain tapahtuvassa kohtaamisessa.

 

Mobiilin myynnin työkalut voi jakaa kolmeen ryhmään:

 

1. Vanhentunut taso: Yhteydenpito ja asioiden etäkirjaaminen

Tähän riittää älypuhelin ja nettiyhteys. Erityisiä järjestelmiä ei tarvita. Asiakkaalle tuotettu lisäarvo on vähäinen. Samat asiat voisi hoitaa puhelimessakin.

 

2. Vallitseva nykytaso: Tuotanto-, logistiikka- ja varastotietojen käyttö reaaliajassa

Kun yrityksen kaikki perusprosessit on automatisoitu toiminnanohjausjärjestelmän avulla, sen avaaminen mobiilikäyttöön on helppoa. Asiakkaalle tuotetaan kentällä jonkin verran lisäarvoa, koska hänen kysymyksiinsä saadaan välitön vastaus. Moni yritys kuitenkin jämähtää tähän vaiheeseen.

 

3. Johtavien yritysten nykytaso: Lisäarvoa asiakaskohtaamiseen

Mobiilin myyntityön suurin arvo on asiakkaan kohtaaminen hänen työympäristössään. Ketteräksi suunniteltu asiakaspalvelujärjestelmä mahdollistaa suunnittelun ja mallinnuksen – yhdessä asiakkaan kanssa, samalla hetkellä, kun myyjä esittää idean. Esimerkkinä asiakkaan ehdottaman tuotesortimentin menekin ennustus saman tien, kun asia nousee keskustelussa esiin. Myyjä voi simuloida eri vaihtoehtoja ja kertoa niistä esitysgrafiikan avulla. Palkintona on wow-efekti: asiakas alkaa todella odottaa myyjään kuukausittaista käyntiä ja keskusteluja.

 

Tekniikka saadaan aina taipumaan. Mobiilin myynnin tärkein vaihe onkin palvelukonseptointi.


Myynnissä onnistuminen kiteytyy kysymyksiin: Kuinka asiakaskohtaamiseni toisi eniten lisäarvoa? Miten voin palvella asiakasta tapaamisen aikana paremmin? Kuinka hyödynnän sen kultaisen hetken, kun asiakas tapaa minua henkilökohtaisesti ja minulla on hänen täysi huomionsa?