Tulevaisuuden tuulia haistelemassa – eCraftin terveiset Piilaaksosta

/ Otto Hintikka

Moderni ohjausjärjestelmä ja aktiivinen liiketoiminnan suunnittelu tehostavat toimintaa sekä lisäävät ihmisten välistä yhteistyötä

eCraftin Adaptive-tiimi kävi tammikuun alussa Kaliforniassa Adaptive Insights Worldwide Partner -tapaamisessa. Tässä artikkelissa avaan tarkemmin, mitä ajatuksia matka pilvisoftan kotikentälle Piilaaksoon herätti ja mitä teemoja liiketoiminnan ohjausjärjestelmien tämän hetken tilasta ja tulevaisuuden näkymistä päällimmäisenä jäi mieleen. 

piilaakso adaptive insight

Tapahtumaan osallistuivat globaalien kumppaneiden lisäksi Adaptiven koko henkilöstö, mikä johti moniin mielenkiintoisiin keskusteluihin. Keskustelimme muun muassa tuotekehitystiimin kanssa siitä, miten pilvituotteet pärjäävät tällä hetkellä suorituskyvyssä raskaammalle kalustolle. Muiden kumppaneiden ja Adaptiven myyntitiimin kanssa keskusteluissa pohdittiin mm. missä kehitysvaiheessa pilvipohjaisten CPM-järjestelmien markkina etenee missäkin päin maailmaa ja erityisesti mitkä ominaisuudet korostuvat milloinkin kyseisillä markkinoilla.

Kehitys kehittyy

Yleisellä tasolla voisi sanoa, että pilvipohjaisten CPM -käyttöönottojen yleisyydessä tullaan Suomessa tällä hetkellä n. 2-3 vuotta jäljessä verrattuna lajin kärkimaahan Yhdysvaltoihin. Meillä ollaan nyt tilanteessa, jossa tietoisuutta pilviratkaisuista alkaa olla jo kohtalaisen hyvin, mutta edelleen monella on epäilyksiä liittyen mm. suorituskykyyn, tietoturvaan sekä hinnoitteluun.

Toisena tässä aallossa tulee maantieteellisesti suuri markkina Australia ja tämän jälkeen Eurooppa UK-vetoisesti. UK:n jälkeen vahvimpana etenevät Pohjoismaat, mutta etenkin Keski-Euroopassa muutos on ollut hitaampaa, koska markkinoilla on myös vahvoja pitkään toimineita ja paikallisia toimijoita.   

3 havaintoa CPM ohjelmistoista tuotekehityksen näkökulmasta 

  1. Pilvipohjaisten ohjausjärjestelmien suorituskyky ja mallinnusten kompleksisuus ottavat isoin harppauksin kiinni markkinajohtajia. Kilpailuetua tällä perusteella on entistä vaikeampi perustella, sillä järjestelmien käytön ja kehityksen helppous verrattuna perinteisiin toimijoihin on aivan eri luokkaa. 
  2. Visuaalinen analytiikka ja liiketoiminnan ennustaminen yhdistyvät samaan ympäristöön. Dataa ei enää tarvitse viedä erilliseen raportointijärjestelmään visuaalisen analyysin saamiseksi. 
  3. Ohjausjärjestelmät tulevat integroitumaan muihin liiketoiminnan järjestelmiin entistä vaivattomammin. Mahdollisia lähdejärjestelmiä on valtavasti, joten toimittajat tulevat lisäämään valmiiden connectorien tuotantoa. Lisäksi järjestelmässä tulee olla helppokäyttöinen integraatiotyökalu. 

3 trendiä, jotka vetävät kehitystä eteenpäin 

  1. Järjestelmien kehittyessä ennusteiden automatisointi korvaa rutiinityötä jättäen enemmän aikaa tiedon analysoinnille. Suunnittelujärjestelmästä saatavaa dataa täytyy pystyä analysoimaan ja raportoimaan sekä visuaalisesti että mahdollisimman nopeasti ja tarkasti ilman pitkiä tiedonsiirtoaikoja. Kun ohjausjärjestelmät integroituvat joustavasti kaikkiin liiketoiminnan avainjärjestelmiin, on ennusteen laatijalla aina käytössään tuore, päätöksenteon kannalta olennainen data.
  2. Liiketoiminnan ennusteiden tulee olla saavutettavissa missä ja milloin tahansa ja niiden laatimisen sekä päivittämisen tulee olla helppoa ja nopeaa. Ohjausjärjestelmät tulevat kaikkiin päätelaitteisiin ja käytettäväksi mobiilisti. Liiketoiminnan näkymiä päivitetään ennusteiksi joustavasti ja juuri silloin, kun tieto ja päätökset syntyvät. 
  3. Aktiivinen liiketoiminnan suunnitteluprosessi yhdistää talouden ja liiketoiminnan ennustamisen yhtenäiseksi suorituskyvyn ohjaukseksi. Suunnittelujärjestelmää käytetään päivittäin työkaluna, jossa liiketoimintadata muokataan päätöksiksi. Talousjohtaminen tulee uusimaan roolinsa. Lataa maksuton oppaamme Mikä on talousjohdon uusi rooli – 3 askelta muutokseen saadaksesi lisätietoja aiheeseen liittyen. 

Adaptive Insights on maailman johtava pilvipohjainen liiketoiminnan ohjauksen järjestelmä 

eCraft Referren omistautuminen asiakkaiden menestykseen ja parempaan tiedolla johtamisen Adaptive Insights -ratkaisuilla sai tunnustusta ja vastaanotimme vuoden 2016 Partner of The Region -tunnustuksen koko EMEA-alueen nopeiten kasvavana sekä laadukkaimpana kumppanina. 
  

referre partner of the region emea 2016

Seuraava Adaptive Insights tapahtuma järjestetään torstaina 16.3. Merkkaa siis päivämäärä kalenteriisi ja pysy kuulolla! Lisätietoa sekä ilmoittautuminen tapahtumaan luvassa myöhemmin.