Tässä on uusi Newcrafters-tiimimme

/ Maria Heimonen


Lokakuun alussa 15 uutta, innokasta Newcrafterilaista astui sisään yrityksemme ovista valmiina tarttumaan uusiin haasteisiin. Tiimiläisten odotukset traineejaksolle ovat kovat, mutta realistiset – seuraavan 6 kuukauden aikana he pääsevät koulutuksen kautta kiinni IT-konsultointiin osana oikeita asiakasprojekteja. 

Newcraftersien ensimmäinen kuukausi eCraftilla pitää sisällään katsauksen eCraftin liiketoimintaan ja traineet pääsevät koulutusten kautta tutustumaan eCraftin jokaiseen ratkaisualueeseen. Samalla traineet ovat mukana rakentamassa ensimmäistä democaseaan, jonka he esittelevät sisäisesti marraskuussa. Harjoittelijoiden demon rakentamisessa tukena on niin konsultteja kuin tiimivetäjiä ja samat naamat tulevat tutuiksi myös kun traineet myöhemmin siirtyvät mukaan oikeisiin asiakasprojekteihin. Jokaisen tulevan konsultin rooli muovaantuu 6 kuukauden harjoittelujakson aikana heidän omien kiinnostuksiensa ja osaamiseen mukaan: Tavoitteena on löytää se oma paikka työyhteisössä sekä tietenkin itseä kiinnostava rooli - onhan eCraftin tavoitteena on palkata Newcrafterit vakituiseen työsopimukseen harjoittelujakson jälkeen. 
 

Uudet Newcrafterit: Mari, Tarja, Mikko, Toni, Emilia, Perttu, Jarkko, Kimmo, Björn, Timo, Sami, Mari, Pauliina, Miika ja Marketta. 

Uudet Newcrafterit: Mari, Tarja, Mikko, Toni, Emilia, Perttu, Jarkko, Kimmo, Björn, Timo, Sami, Mari, Pauliina, Miika ja Marketta. 


Osaksi työyhteisöä – ensimmäinen kuukausi sisältää paljon verkostoitumista ja rentoa tutustumista
 

Harjoittelijoiden ensimmäinen kuukausi on ns. orientaatiokuukausi, jonka aikana traineet tutustuvat eCraftiin, koko työyhteisöön ja toisiinsa. Traineet pääsivätkin heti ensimmäisenä päivänä kick-off tilaisuuden jälkeen osaksi ratkaisutiimejä, joissa he pääsevät heti oikean työn makuun osallistumalla oman ratkaisutiiminsä palavereihin. Tutustumista porukkaan helpottavat lukuisat rennot ja vapaamuotoiset verkostoitumistilaisuudet. Lokakuussa luvassa on mm. Meksiko-teemaista afterworkkia, paint ballia, kuplafutista, leffailtaa sekä Halloween-bileet.

”Odotuksia ohjelman suhteen on, että saamme perustietoa talon toiminnasta ja tulevasta toimenkuvasta. Ensimmäinen viikko on alkanut lupaavasti ja tulevat työkaverit ovat suhtautuneet meihin positiivisesti. Apua on saanut aina sitä pyydettäessä.”  

- Marketta, tuotantokonsulttitrainee
 

Työparien avulla osaksi projekteja
 

Jokainen trainee pääsi heti osaksi joko eCraftin CRM-, Operations- tai NAV-tiimejä, joihin heidät on alustavasti jaoteltu heidän taustojensa ja kiinnostuksiensa perusteella. Tukena ja coachina IT-maailman saloihin on kullekin traineelle nimetty työpari, joka kouluttaa, tukee ja antaa työtehtäviä harjoittelijalle. Näin traineet pääsevät pikkuhiljaa mukaan oikeisiin asiakasprojekteihin ja ns. "oikeisiin töihin" koulutusten lisäksi.  

"Meille on yrityksenä tosi tärkeää, että saamme traineet työllistettyä mahdollisimman nopeasti asiakasprojekteihin, sillä koulutusohjelman tavoitteenahan meidän näkökulmasta on nimenomaan rekrytoida nämä huipputyypit meille 6 kuukauden jälkeen töihin. Olemmekin saaneet paljon positiivista palautetta siitä, miten meidän ohjelmassamme traineet kokevat pääsevänsä heti osaksi työyhteisöä ja saavat konkreettisia hyödyllisiä työtehtäviä. Peukaloita ei täällä tarvitse pyöritellä."

- Sanni Koskenkorva, Newcrafters trainee ohjelman vetäjä  

”Odotan Newcrafters -rekrytointiohjelmalta pääseväni tutustumaan käytännönläheisesti Dynamics 365 -järjestelmiin, mutta ihan yllätyin, kuinka heti toisena päivänä olimme jo oikean asiakasprojektin kimpussa! Tieto siitä, että teemme heti työtä tärkeiden asioiden parissa lisäsi omaa mielenkiintoani huomattavasti ja oppiminenkin sujui paremmin.”

-Miika, CRM-konsulttitrainee

 

Mahdollisuus suuntautua omien kiinnostuksen ja osaamisensa mukaan
 

Newcrafterit valikoituivat ohjelmaan monipuolisten taustojensa ja palavan halun oppia ja kehittyä IT-alan huippuammattilaiseksi perusteella. Osa traineeista tulee suoraan koulun penkiltä, osa taas on luonut uraa jo eri aloilla. IT-alan aiempaa kokemusta ei vaadittu hakijoilta, sillä eCraftin näkökulmasta tekniset taidot on mahdollista opettaa - huipputyypeistä saadaan kyllä muovattua ammattilaisia työyhteisön tiiviillä tuella. 

Vaikka traineet on heti ohjelman alusta nimetty tiettyihin tiimeihin, ei se estä heitä muokkaamasta omaa polkuaan omien mielenkiintojensa ja osaamisensa mukaisesti.   

”Odotan ja toivon, että alalle kasvamisen ohella voisin hyödyntää laajasti myös sitä, mitä entisessä elämässäni opin. Ehkäpä meitä Newcraftilaisia haluttiin palkata laajasti eri taustoista juuri siksi, että voisimme tuoda mukanamme siivun muiden alojen osaamista taloon tullessamme!”

-Mari, NAV-konsulttitrainee

 

Mitä uudet Newcraftersit odottavat 6 kuukauden jaksolta?
 

Traineejakso on vasta aluillaan, mutta traineet ovat ehtineet jo parin viikon verran kokea työskentelyä eCraftilla - millaisia odotuksia heillä on nyt ensipuraisun jälkeen tulevalle puolelle vuodelle? 

”Uskon oppivani eCraftimaisen tavan toimia asiakasrajapinnassa ja oppivani konsultin työn perustaidot. Microsoftin sertifikaatti on vain plussaa koulutuksen lisäksi, mutta ei se tärkein asia. Tärkeintä on, että puolen vuoden jälkeen osaisin toimia asiakasprojekteissa siten, että olemuksestani huokuisi asiakkaalle jonkinlainen itsevarmuus tekemiseen ja he voisivat luottaa osaamiseeni. Toiveena on tietenkin saada olla koulutuksen ajan mukana konkreettisissa asiakasprojekteissa ja nähdä, millä tavalla ja millä työkaluilla projektia hoidetaan alusta loppuun saakka. Toivon myös tietenkin, että mentorit jaksavat panostaa meihin tämän puoli vuotta ja molemmat osapuolet suhtautuvat toiseen avoimin mielin!” 

-Marketta, tuotantokonsulttitrainee

”Seuraavat kuusi kuukautta tulevat olemaan kiinnostavia. Vaikka substanssiosaamisen kasvattaminen ja tietyn tason saavuttaminen D365-tuoteperheen kanssa onkin ihan tavoitelistani kärkeä, ennen kaikkea alanvaihtajana olen kiinnostunut näkemään, vastaavatko mielikuvani IT-alalla työskentelystä todellisuutta, ja onko konsultin työ sellaista, missä niin minä kuin työnantajanikin koemme molemmat minun olevan nainen paikallaan. Kun melkein kuuden vuoden ajan on työstänyt omaa opettajaidentiteettiään ja kasvatusalan ja kielen ja kirjallisuuden asiantuntijaprofiiliaan, ei IT-alan ammattilaiseksi muutu päivässä. Tässä kuuden kuukauden opetteluaika tulee taatusti tarpeeseen; kenties oma paikka ja rooli alalla alkaa hahmottua seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana.”

-Mari, NAV-konsulttitrainee

”Uskon oppivani Dynamics 365 -järjestelmät kattavasti puolen vuoden aikana ja erityisesti vaadin itseltäni ns. "täysverisen" CRM-ammattilaisen statuksen koulutuksen päätyttyä. Toivon koulutukselta paljon käytännönläheistä työtä. Kun pääsee osallistumaan asiakastapaamisiin sekä oikeiden projektien toteutusvaiheisiin, tuntuu oppivan parhaiten.”

- Miika, CRM-konsulttitrainee
 

eCraft tarjoaa upeita uramahdollisuuksia niin vasta-valmistuneille, uran vaihtajille kuin alan koville osaajille. Oletko sinä seuraava uusi eCraftilainen? Käy lukemassa lisää avoimista paikoistamme ura-sivuillamme.