D365 - Microsoft Dynamics CRM uudistuu isosti

/ Petri Räsänen

Uudet ominaisuudet tekevät Microsoft Dynamics 365:stä asiakaskokemuksen moottorin. Teho kasvaa ja liitettävyys sekä käytettävyys ottavat ison harppauksen eteenpäin. Uutta on paljon, aina nimestä lähtien. Ominaisuudet ovat heti hyödynnettävissä. Mitä uusi D365 Customer Engagement eli Microsoft Dynamics CRM tuo kaikille tilausasiakkaille?
 

Parempi käytettävyys kaikilla laitteilla
 

Hyvä käyttökokemus on sama, käyttipä sovellusta perinteisellä web-käyttöliittymällä tai mobiililaitteella. Siksi D365 tuo kaikille laitteille yhtenäisen, samalta näyttävän käyttöliittymäkerroksen nimeltä Unified Client.

Käyttökokemus sujuvoituu, kun vanha mobiilikäyttöliittymä vaihtuu tähän uuteen. Päivityksen mukana asiakas saa valmiit esimerkkitoteutukset asiakaspalvelijoiden ja myyjien uusiksi dashboardeiksi.

Käytettävyys parenee myös Outlook Appin myötä. Se korvaa vanhan Outlook Clientin ja tuo uudistuksen myötä arkikäyttöä helpottavia toimintoja: Kun avaat sähköpostin, vieressä näkyvät kaikki lähettäjää koskevat Microsoft DyNamics CRM:n tiedot. App muistaa historian, näyttää viimeisimmät recordit ja antaa katsella liitetietoja avaamatta niitä erillisessä ikkunassa. Voit katsoa tästä videon Outlook Appin toiminnoista.

Käytettävyyshyppy tehostaa arkikäyttäjän työtä!
 

Parempi liitettävyys ja enemmän datalähteitä
 

Enemmän dataa asiakkaasta ja asiakasprosessista on aina parempi. Siksi D365 sisältää uusia tapoja tuoda omaa dataasi käsiteltäväksi. Lisäksi voit tuoda uusia, valmiiksi paketoituja datalähteitä rikastamaan omaa asiakastietoasi.

Microsoft Dynamics CRM on aina ollut vahva työkalu kohdentamiseen. Mahdollisuudet laajenevat entisestään mm. uuden multiselect-asetusjoukon kautta: kontaktihenkilö voi saada useita eri rooleja ja kieliasetuksia, asiakas voi aiempaa joustavammin kuulua useisiin eri kohdistuksiin samanaikaisesti ja luokittelu kokonaisuudessaan helpottuu. Kun sukelletaan konepellin alle, multiselect tarjoaa osaavissa käsissä ison joukon uusia mahdollisuuksia yhdistellä ja käsitellä tietoa.

Ulkoiset tietokannat on aiempaa helpompi yhdistää virtuaalientiteettinä. Sen myötä dataa ei tarvitse siirtää integraatiolla, vaan sitä voi hakea ja näyttää suoraan D365:n käyttöliittymässä.

Data kulkee yhä helpommin myös ulos: tietokannat voi helposti replikoida Azureen esimerkiksi raportointiratkaisujen pohjaksi.

LinkedIn-integraatio tuo LinkedInin tiedot D365:n sisään ja auttaa luomaan helposti henkilöprofiilit asiakkaista ja myyntikontakteista. Integraatio ladataan LinkedIn Sales Navigator Team -tilauksen yhteydessä.

Myös automatisoidut työnkulut onnistuvat aiempaa helpommin. Voit integroida Microsoft Flow työkalut Dynamicsiin ja yhdistää järjestelmiä vähemmällä koodauksella. Ajastukset, automaattipostaukset, tiedostojen ajastetut siirtämiset ja tiimiviestintä on entistä nopeampi toteuttaa. Voit lukea tästä esimerkkejä Flown mahdollistamista työnkuluista.

Datan kitkaton kulku on uuden D365:n kilpailuetu!
 

Parempi analytiikka ja koneoppiminen
 

Analytiikan tehtävä on tuottaa asiakasymmärrystä, paikantaa mahdollisuuksia ja parantaa asiakaskokemusta. Siksi D365 kerää isot muskelit asiakasdatan analysointiin ja koneoppimiseen.

Kehittynyt analytiikka kuuluu nyt peruskäyttöön. Se ei tapahdu enää erillisissä järjestelmissä tai rajoitu muutamiin filttereihin.

Microsoft Dynamicsiin lisätty Customer Insights analysoi asiakasdataa ja ehdottaa kustakin asiakkaasta oleellisinta tietoa näkyviin. Se osaa myös profiloida asiakkaan ja ehdottaa sen mukaan tuotteita tai palveluita, jotka sopisivat tälle asiakkaalle. Tämän ominaisuuden voi konfiguroida niin, että se osaa paitsi suositella, myös älykkäästi tuoda tuotesuosituksista esiin ne ominaisuudet, jotka ovat juuri tälle asiakkaalle olennaisia.

Vielä pidemmälle päästään, kun koneoppimisen mahdollisuudet tuodaan Dynamicsiin. Asiakasdataa voi analysoida AzureStream Analyticsilla ja käyttää Azure Machine Learningia asiakaskannalle tehtävien toimenpiteiden optimointiin. Yksi ilmeisimpiä käyttökohteita on tunnistaa lopettamisuhan alla olevat asiakkaat tai luoda älykkäitä, itseoppivia ennustemalleja.

Nyt älykäs, asiakaslähtöihen analytiikka astuu asiakashallinnan ytimeen!

Kiinnostuitko? Tutustu tarkemmin Microsoft Dynamics CRM ratkaisuun täältä.