Qlik ja Power BI rankattiin kärkeen maailman suurimmassa BI-työkalututkimuksessa 2017

BARC_1200px.jpg

BARC julkaisi hiljattain The BI Survey 17 –kyselytutkimuksen tulokset sisältäen BI-työkalun käyttäjien arvioita vuodelta 2017. Kyselyyn vastasi 3000 käyttäjää ja se käsitti 42 eri BI-työkalua. Kuvasta 1 näkyy miten eri tuotteet menestyivät tutkimuksessa.
 

Kuva 1. BARC tutkimuksen tulokset suurien BI-toimittajien sarjassa vuonna 2017.

Kuva 1. BARC tutkimuksen tulokset suurien BI-toimittajien sarjassa vuonna 2017.

Suurista kansainvälisistä toimittajista eniten liiketoiminta-arvoa tuottivat Qlikin työkalut (Qlik Sense, QlikView) ja Microsoftin Power BI (kuva 2). Qlikin tuotteiden näkökulmasta tulos on mielenkiintoinen, sillä QlikView on pitkään ollut suosittu ja menestynyt työkalu, ja tämän takia Senselle on luonnostaan asetettu kovat odotukset. Liiketoiminta-arvon näkökulmasta Sense on onnistunut erinomaisesti sillä se on saanut suurien kansainvälisten toimittajien tuotteista parhaan tuloksen.
 

Kuva 2. Top BI-työkalujen tuottama liiketoiminta-arvo vuonna 2017

Kuva 2. Top BI-työkalujen tuottama liiketoiminta-arvo vuonna 2017

Toisesta tärkeästä mittarista, suosittelusta, edelleen samat tuotteet saivat parhaat tulokset (kuva 3) suurien kansainvälisten toimittajien sarjassa. Suosittelu on tärkeää kuluttujatuotteiden keskuudessa, mutta samaa voidaan sanoa myös yritysjärjestelmistä, koska eri yritysten edustajat keskustelevat BI-työkaluista muun muassa konferensseissa ja muissa kanavissa jakaen kokemuksiaan.
 

Kuva 3. Top BI-työkalujen suosittelut vuonna 2017

Kuva 3. Top BI-työkalujen suosittelut vuonna 2017


Myös asiakastyytyväisyydessä listan kärkipäässä olivat samat työkalut. Yleisesti isojen toimijoiden on vaikeampaa ylläpitää asiakastyytyväisyyttä toiminnan laajentuessa ja kasvaessa globaalisti. Qlik on onnistunut tässä erinomaisesti sillä molemmat tuotteet ovat top 3 listalla. Myös MS Power BI on suoriutunut hyvin ja onkin ottanut harppauksen edellisestä vuodesta.
 

Kuva 4. Top BI-työkalujen asiakastyytyväisyys vuonna 2017

Kuva 4. Top BI-työkalujen asiakastyytyväisyys vuonna 2017


Kokonaisuudessaan BARC tutkimuksen tulokset ovat hyvin linjassa myös meidän näkemyksiemme kanssa. Qlik Sense on tuotteena ottanut isoja askelia eteenpäin ensimmäisinä vuosinaan ja vielä uutena pärjää hyvin muiden työkalujen vertailussa. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan mitä vuodet 2018 ja 2019 tuovat tullessaan kyseisen tuotteen osalta.

Linkki tutkimukseen