Gartnerin SCPM nelikenttä siirtyi pilviaikakaudelle – Adaptive Insights johtajien lohkossa toista vuotta peräkkäin

Gartner julkaisi kesäkuun lopussa odotetun tutkimuksen liiketoiminnan ohjausjärjestelmien markkinasta (Magic Quadrant for Cloud Strategic CPM 2017). Gartner on korostanut markkinan vahvaa siirtymää pilvituotteisiin jo parin viime vuoden ajan ja tänä vuonna tutkimus tekeekin selkeän linjavedon ja mukana on pelkästään pilvipalveluita.

 

Gartner SCPM 2017

   

Anna yhteystietosi ja lataa tutkimus tästä

 

Pilvipalvelut vastaavat asiakkaiden vaatimuksiin joustavuudesta, nopeista hyödyistä sekä kustannussäästöistä. Lisäksi ne ovat tyypillisesti helpompia käyttää ja ylläpitää kuin perinteiset on-premise ratkaisut. Gartner toteaa, että tällä hetkellä lähes kaikki heidän asiakkaiden kanssaan käymänsä keskustelut liittyvät pilvituotteisiin siirtymiseen, valintaan ja kehittyviin ominaisuuksiin. Myös toimittajien panostus on-premise tuotteiden kehitykseen ja myyntiin on vähentynyt merkittävästi tai loppunut kokonaan.

Adaptive Insights

Gartner nosti viime vuonna Adaptive Insightsin johtajien lohkoon ensimmäisenä pilvipalveluna. Tämän vuoden tutkimuksessa Adaptive sijoittuu edelleen johtajien lohkoon ja korkeimmalle ability to execute –akselilla. Tämä kertoo korkeasta asiakastyytyväisyydestä, laadukkaasta myyntiprosessista sekä mittavasta pilvikokemuksesta.

Adaptiven valinneiden asiakkaiden tärkeimmät kriteerit olivat helppokäyttöisyys, nopea ja edullinen käyttönotto sekä toiminnalliset ominaisuudet. Yleinen tyytyväisyys toimittajaan oli tutkimuksen parhaiden joukossa. Suuri osa Adaptiven käyttäjistä pystyy pääosin hallitsemaan ympäristöään ilman jatkuvaa ulkoista tukea.

Markkinatrendit

Gartner nostaa perinteisesti esiin tärkeimmät markkinatrendit ja vaatimukset. Adaptive Insights vastaa näihin erinomaisesti.

Ensimmäisenä nostetaan esiin järjestelmän helppokäyttöisyys ja joustavuus muutoksille. Nämä ominaisuudet parantavat mahdollisuuksia laajentaa suunnitteluympäristön käyttöä organisaatiossa sekä reagoida muuttuviin tarpeisiin. Adaptive on tunnettu markkinan helppokäyttöisimpänä tuotteena ja on tässäkin tutkimuksessa helppokäyttöisyys-kategoriassa parhaassa neljänneksessä.

Toisena suuntana on kokonaisvaltainen liiketoiminnan ohjaamisen pilvialusta, joka pystyy vastaamaan yrityksen erilaisiin tarpeisiin ja mahdollistaa käytön laajentamisen ensimmäisestä toteutuksesta saumattomasti uusiin käyttötapauksiin. Adaptive Insights vastaa tähän erinomaisesti tarjoten täysin integroidun pilvialustan suunnittelun, mallinnuksen, raportoinnin ja analytiikan tarpeisiin. Adaptive on käytössä yli 3500 asiakkaalla, mikä kertoo sen vastaavuudesta hyvin erilaisiin käyttötarpeisiin.

Analytiikka nostetaan esiin yhä tärkeämpänä osana liiketoiminnan ohjausta. Adaptiven tehokkaat raportointi ja porautumisominaisuudet vastaavat hyvin ad hoc analysointitarpeeseen ja tämän vuoden aikana uudistunut Adaptive Discovery tuo visualisoinnin ja dashboardit helposti käyttäjien saataville. Edistyneemmän analytiikan hyödyntäminen integroidusti suunnittelussa on juuri nyt yksi mielenkiintoisimmista kehitysalueista ja myös Adaptiven roadmapilla.

Viimeisenä painopistealueena nostetaan integraatioiden kasvava tarve. Operatiivisten järjestelmien data on saatava hyötykäyttöön liiketoiminnan johtamisen tueksi. Adaptiven tarjoama integraatioalusta mahdollistaa sekä pilvi- että on-premise datalähteiden yhdistämisen suunnitteluympäristöön. 
 
eCraft valitsi Adaptive Insightsin kumppanikseen vuonna 2013. Jatkuvasti kehittyvä tuote, aidosti kumppaneiden toimintaan sitoutunut päämies sekä eCraftin oma sitoutuminen suunnitteluprosessien kehittämiseen Adaptiven avulla ovat mahdollistaneet useita onnistuneita kehitysprojekteja asiakkaidemme liiketoiminnan ohjauksen vahvistamiseksi. 

Tunnustuksena menestyksekkäästä toiminnassa Adaptive Insights palkitsi eCraftin partner of the year EMEA 2016 sekä Partner Excellence –palkinnolla vuonna 2015

Mikäli budjetointi- ja suunnitteluprosessin tai järjestelmien uudistaminen on yrityksessäsi ajankohtaista, tulen mielelläni kertomaan lisää pilvipohjaisen liiketoiminnan ohjauksen tuomista eduista.