Newcrafters -traineekokemuksia eCraftilla osa 1: Huolto- ja palveluliiketoiminnan konsultti

/ Salla Abrahamsson

Rohkeasti mukaan trainee-ohjelmaan ilman IT-kokemusta  


Opiskelin yliopistossa kauppatieteitä, kansainvälistä markkinointia, kun valmistumisen lähestyessä mietin: Mitä seuraavaksi? Selvittäessäni työmahdollisuuksia törmäsin NewCraftersin hakuun. Haku pisti heti silmään, koska IT-alalla on paljon työpaikkoja, se on koko ajan kasvava ala ja eCraft todella kiinnostava yritys. Vaikka minulla ei ollut aiempaa kokemusta IT-alalta enkä tuntenut alan teknologiaa, päätin hakea rohkeasti mukaan ja se kannatti! Pääsin heti projekteihin mukaan ja kehityin sen avulla ammatillisesti enemmän, kuin osasin toivoa. 

Toimin meillä huolto- ja palveluliiketoiminnan konsulttina, jossa kaikki lähtee liikkeelle asiakkaan liiketoiminnasta ja tarpeesta. Sen ansiosta myös työtehtäväni ovat todella monipuolisia. Perusprojektit lähtevät aina liikkeelle määrittelystä – mikä on asiakkaan liiketoiminnan tila ja kuinka sitä voidaan tehostaa? Sen jälkeen pääsen työskentelemään järjestelmäratkaisujen, konfiguroinnin ja käyttöönoton parissa, jonka jälkeen tarjoamme vielä käyttöönottotukea ja koulutusta asiakkaille.  

Olen ollut nyt noin 2 vuotta täällä töissä ja oppinut ammatillisesti todella paljon. Järjestelmäosaaminen ja työskentely asiakkaiden kanssa on ollut se ydinjuttu, missä olen erityisesti kehittynyt. eCraft on mahdollistanut sen antamalla puitteet kehittyä juuri niin paljon kuin olen halunnut ja meillä on mahdollisuus halutessaan aina oppia lisää. 
 

Aiemman Newcrafters-ohjelman kautta taloon tullut Salla Abrahamsson kertoo eCraftista ja Newcrafters-rekrytointiohjelmasta

Koulutusjakso tarjosi vahvat pohjat alalla työskentelyyn

Trainee-ohjelman aikaisissa koulutuksissa oli parasta se, että se oli hyvin kattava kokonaisuus koko IT-alasta. Koulutus antoi monipuolisen kuvan tulevasta työstä sekä hyvät eväät kehittyä IT-alalla. Sen vuoksi minulla ei ollut mitään vaikeuksia päästä perille hommista ilman aiempaa IT-osaamista – kuusi kuukautta kestävän NewCrafters trainee-ohjelman kautta alasta ja tehtävistä oppi hyvin. 

Meillä on hyvin energinen ja aktiivinen työyhteisö täällä eCraftilla, joka tuli esille jo trainee-ohjelman aikana. Me tehdään todella paljon vapaa-ajallakin yhdessä – käydään pelaamassa jalkapalloa, viikonloppureissuilla, after workeillä ja ihan mitä vaan milloinkin keksitään! Lisäksi yksittäinen työntekijä saa täällä hyvin äänensä kuuluviin. Olen huomannut täällä työskentelyn aikana, että eCraft pitää aidosti huolta työntekijöistään. 
 

Innokkaat ja haasteita pelkäämättömät hakijat menestyvät  

Hakijalla pitää olla pilkettä silmäkulmassa - ei pelkää uusia haasteita, on avoin persoona. On myös aika tärkeää osata sopeutua muutokseen – ala kehittyy kaiken aikaa ja se näkyy myös sisäisenä kehityksenä meillä eCraftilla. 

Tärkeämpää on siis olla motivoitunut ja kehittymishaluinen, kuin jo valmis IT-guru. Vaikkei itselläni ollut kokemusta alalta, osoitin jo hakemusprosessin aikana omaavani tarvittavaa intoa tehtävään ja se nähtävästi vakuutti meidän tyypit siitä, että olen oikea henkilö mukaan ohjelmaan. Jos siis itseltäsi löytyy intoa alalle etkä pelkää haasteita, hae ihmeessä mukaan! 

Voit tutustua tarkemmin rekrytointiohjelmaan täältä.

Seuraavassa Newcrafters traineeohjelman -sarjan blogiartikkelissa puheenvuoron saa logistiikka- ja tuotantokonsultti Heikki. 

Haku eCraftin NewCrafters ohjelmaan on nyt auki! Hae rohkeasti mukaan – pääset meillä osaksi eCraftin innostavaa työyhteisöä ja tarjoamme sinulle puitteet kehittyä asiantuntijaksi trainee-ohjelmassamme.