Newcrafters -traineekokemuksia eCraftilla osa 2 - Logistiikka- ja tuotantokonsultti

/ Heikki Lindholm

 Monipuolinen työkokemus toi traineeksi eCraftille
 

Olen aina ollut kiinnostunut järjestelmistä ja tykännyt työskennellä niiden parissa. Ensimmäisen kosketukseni järjestelmiin sain ollessani varastohommissa, ihan käytännön tasolla siis. Tästäkään työkokemuksesta ei ole ollut tähän mennessä muuta kuin hyötyä. Myöhemmin sain kauppatieteellisen koulutuksen yliopistossa Englannissa sekä kokemusta osto- ja myyntityöstä. Lisäksi minulla oli logistiikkakokemusta metallialalta.  Näillä taustoilla minulla oli hyvät valmiudet hakea eCraftin trainee-ohjelmaan.  

Nykyisin työskentelen Dynamics 365-tiimissä talous- ja logistiikkakonsulttina. Toimenkuvaani kuuluu Dynamics Operations -konsultointi, eli olen joko projekteissa mukana alusta saakka, tai sitten antamassa tukea yksittäisiin toimenpiteisiin. Työpäivät ja tehtävät vaihtelevat tosi paljon sen mukaan, onko kyseessä ihan uusi asiakashanke vai konsultoinko nykyistä asiakasta. Keskeistä on joka tapauksessa ongelmanratkaisu, asiakastyö ja asiakkaiden koulutus.  

Hain töihin juuri eCraftille, sillä firma vaikutti kiinnostavalta. Myös kuvailtu työtehtävä kiinnosti, ja tuntui tarpeeksi haastavalta. Jo työnhakuvaiheessa eCraftista välittyi myös sellainen mukava fiilis, eikä minulle tullut sellaista oloa, että hakisin isoon ja hengettömään korporaatioon. Näen työpaikkani edelleen samalla tavalla.   
 

Aiemman Newcrafters-rekrytointiohjelman kautta taloon tullut Heikki Lindholm kertoo eCraftista ja Newcrafters-ohjelmasta.

Vastuuta omaan tahtiin ja kohti yhteisiä päämääriä 
 

Koen, että työpaikkana eCraft on ollut todella mukava ja kannustava. Viihtymiseeni täällä on vaikuttanut todella paljon ne kehittymismahdollisuudet, mitä meille annetaan. Mitä enemmän tekee ja haluaa kehittyä, sitä enemmän vastuuta saa. Vastuu rohkaisee sitten itseäkin jatkuvasti oppimaan uutta ja olen päässyt kehittymään todella paljon ihan alusta saakka.  

Parasta trainee-jaksossa oli omatahtisuus – minua ei puskettu suoraan vaan projekteihin mukaan, vaan sain oppia asioita omaan tahtiini. Osaksi projekteja ei siis todellakaan tarvinnut lähteä tyhjin käsin. Kattavaan perehdytykseen kuului kuitenkin, että jo koulutusjaksolla pääsin konkreettisesti näkemään, millaista itse työ on käytännössä.  Koen siis, että minut otettiin mukaan käytännön tekemiseen hyvissä ajoin, mutta kuitenkin omassa tahdissani.  

eCraftin työilmapiiri on todella innostava. Täällä saa mahdollisuuksia vaikuttaa, on lupa esittää kysymyksiä ja olla mieltä asioista. Voit olla varma, että sinua kuunnellaan. Meidän porukassa on asiantuntijoita niin laajalta alueelta, että apua saa ihan varmasti aina kun sitä tarvitsee. En ole missään muussa firmassa nähnyt samalla tavalla porukan sitoutuvan yhteisiin päämääriin. Siinä mielessä meillä on täällä poikkeuksellinen tunnelma. 
 

Hakija: ole oma itsesi, et häviä mitään!  
 

Mielestäni on tärkeintä, että hakija on halukas oppimaan uusia asioita, sillä sellainen henki täällä todella vallitsee. Sanoisin, että tänne sopii ehdottomasti töihin kaikki, jotka tulevat toimeen muiden kanssa. Meillä on töissä hyvä meininki ja hyvää porukkaa. Muiden kanssa täytyy haluta tehdä yhteistyötä ja olla tietysti muutenkin vuorovaikutuksessa. Se on meille iso voimavara.  

Hakijalle vinkiksi voisin sanoa, että kannattaa olla reippaasti oma itsensä. Omaa persoonaa saa ja kannattaa tuoda esiin, mutta samalla ilmaista myös olevansa valmis oppimaan uutta. Hakemalla rohkeasti mukaan ei häviä mitään! 

Hae mukaan ja tutustu rekrytointiohjelmaan lisää: https://www.ecraft.com/fin/newcrafters/

Käy tutustumassa myös aiempaan sarjan osaan, jos et sitä ole vielä tehnyt – käy lukemassa huolto- ja palveluliiketoiminnan konsultti Sallan kokemuksia Newcrafters-rekrytointiohjelmasta ja eCraftin työyhteisöstä. 

Haku eCraftin Newcrafters -rekrytointiohjelmaan on auki 17.9 asti. Hae rohkeasti osaksi eCraftin työyhteisöä ja tule kasvamaan ammattilaiseksi traineeohjelmassamme!