Newcrafters -traineekokemuksia eCraftilla osa 3 - talouskonsultti

newcrafters-blogi-jaakkojpg.jpg


Koulun penkiltä talouskonsultiksi Newcrafters -traineeohjelman kautta  
 

Hain Newcrafters -harjoitteluohjelmaan vuonna 2015. Opiskelin silloin Aalto Yliopiston kauppakorkeakoulussa tietojärjestelmätiedettä ja halusin valmistumisen lähestyessä kartuttaa lisää järjestelmäkokemusta. Vaikka minulla oli jo jonkin verran alakohtaista kokemusta taustalla, Newcrafters vaikutti mahdollisuudelta, jota ei kannata ohittaa. Enkä ollut väärässä - nykyisin toimin eCraftilla Dynamics Operations -konsulttina ja olen mielestäni jo vakituinen osa niin omaa tiimiäni kuin meidän koko työyhteisöä.  

eCraftilla pääsen talouskonsultin hommissa tekemään paljon erilaisia tehtäviä – mallintamaan asiakkaiden prosesseja järjestelmään, optimoimaan liiketoimintaprosesseja, kouluttamaan asiakkaita sekä toteuttamaan projektinhallintaa ja tilan määrittelyä. Projektitöissä pyritään määrittämään asiakkaan prosessit, muuttamaan niitä tarpeen mukaan ja keskustelemaan asiakkaan kanssa liiketoiminnan avainmittareista. Yleisesti meidän tavoitteena on tehdä asiakkaan liiketoiminnasta mahdollisimman tehokasta.  

Aiemman Newcrafters -ohjelman kautta taloon tullut Jaakko Oittinen kertoo eCraftista ja Newcrafters -ohjelmasta

Meillä eCraftilla on laajat kehittymismahdollisuudet ja Microsoft-teknologian parissa työskentely on myös valttikortti työmarkkinoilla - esimerkiksi trainee-ohjelman aikana suorittamani sertifiointi Microsoft Operationsista on alalla erittäin arvostettu. Traineejakson aikainen innostukseni ei ole hiipunut työn arjenkaan ohella jatkuvien koulutusmahdollisuuksien ansiosta ja minulla on edelleen samanlainen hyvä fiilis, kuin trainee-ohjelman alkaessa. Parasta meillä on se, että omiin työtehtäviin pääsee vaikuttamaan vahvasti ja laajentamaan toimenkuvaansa oman mielenkiintonsa mukaisesti - pystyn aina tarpeen mukaan vaihtamaan tehtäviä, esimerkiksi taloudenhallinnasta enemmän projektihommiin.  
 

Kehittymis- ja koulutusmahdollisuudet sekä hyvä työpiiri innostivat jatkamaan eCraftilla
 

Kasvoin NewCrafters-traineeohjelman aikana sekä asiantuntijaksi että eCraftilaiseksi. Nyt, muutaman vuoden työskentelyn jälkeen muistelen traineeohjelmaa lämmöllä ja osaan arvostaa sen tarjoamaa tukea ammattilaiseksi kehittymisessä. Trainee-ohjelmaan kuulunut koulutusjakso oli järjestetty erittäin hyvin ja sen ansiosta minulla oli paljon työhön tarvittavaa osaamista koulutusjakson päättyessä. Koulutus antoi monipuolisen pohjan koko työhön ja kattavan perehdytyksen etenkin konsultin hommista käytännössä. Lisäksi koulutusjaksoon kuuluneet tekniset koulutukset valmistivat minut IT:n parissa työskentelyyn, vaikkei minulla ollut siitä kovin paljon kokemusta ennen traineejakson alkua.  

eCraftin työyhteisö ja siinä vallitseva ilmapiiri innostivat minua jatkamaan eCraftilaisena. Hyvä työhenki näkyy sekä töissä että sen ulkopuolella – meillä on paljon yhteisiä tapahtumia, aina urheilutapahtumista yhteisiin juhliin. Työyhteisön lisäksi traineejakson aikana saatu kokemus asiakasprojekteista ja töistä jättivät minuun lähtemättömän vaikutuksen ja kiinnostus jatkaa töissä kasvoi töiden monipuolisuuden ansiosta. eCraftilla pääsen tekemään haasteellista ja monipuolista työtä sekä kehittymään haluamallani tavalla, sillä meidän organisaatiolla on hyvät puitteet jatkuvalle kehittymiselle. 
 

WANTED: Menestyksenhaluisia ja sosiaalisia henkilöitä 
 

Olen työvuosieni aikana päässyt tutustumaan ja tulemaan osaksi eCraftin työyhteisöä ja oppinut sitä kautta tunnistamaan tärkeimmät piirteet eCraftilla viihtymiseen ja menestymiseen – täällä pitää tulla toimeen monenlaisten tyyppien kanssa, niin työyhteisössä kuin asiakkaidenkin kanssa. Lisäksi hakijoiden täytyy haluta menestyä niissä hommissa mitä tekee.  

Jos mietit hakemista, eCraft on erittäin hyvä paikka oppia sekä hyvä alku uudelle uralle, olet sitten tulossa suoraan koulun penkiltä tai vaihtamassa töitä. Tärkeimpänä vinkkinä kiinnostuneille hakijoille voin sanoa tämän - tärkeintä teille on vakuuttaa meidän rekrytoijat siitä, että teillä on halua ja osaamista tällä alalla menestymiseen. Ei kannata kuitenkaan pelätä hakemista, vaikkei taustalla olisikaan vahvaa kokemusta IT:n parissa työskentelystä – trainee-ohjelman koulutusjakson aikana saat kattavan perehdytyksen aiheeseen sekä osaamista ja varmuutta toimia asiantuntijana aiemmin vieraalta vaikuttaneella pelikentällä. 

Seuraavassa Newcrafters -sarjan blogiartikkelissa puheenvuoron saa myynti- ja asiakaspalvelukonsultti Mikko.  

Haku eCraftin Newcrafters -ohjelmaan on auki 17.9 asti. Hae rohkeasti osaksi eCraftin työyhteisöä ja tule kasvamaan ammattilaiseksi traineeohjelmassamme!