Äärirajoille ja yli

Uskallatko kyseenalaistaa, haastaa ja muuttua – mennä tarvittaessa äärirajoille asti? Niin yrityksesi toimintaympäristössä kuin omassa organisaatiossasi tapahtuu jatkuvasti muutoksia ja näin ollen tulee olla jatkuvassa valmiudessa kyseenalaistamaan omaa toimintaa ja tekemisen tapaa: Miksi olemme olemassa? Mihin olemme menossa? Mitä toimenpiteitä meidän tulisi tehdä matkalla tavoitteeseen? Edellä mainituissa kysymyksissä kiteytyy mielestäni myös kaksi tiedolla johtamisen peruskysymystä: Mitä päätöksiä meidän tulisi tehdä? Ja mitä tietoa tämän päätöksenteon tueksi tarvitsemme? Pienet kysymykset mahdollistavat suuret lopputulokset.

 

Edesauta muutostilanteisiin reagoimista varmistamalla, että toimintamallinne ja organisoituminen tukevat haasteisiin vastaamista. Ja toisaalta, että kokonaisuutta viedään joka tasolla hallitusti eteenpäin. Johdon yhteisen näkemyksen ja organisoitumisen ollessa kohdallaan loppu on vain tekniikkaa. Näiden kaikkien palasten ollessa paikallaan voimme alkaakin puhua hallitusta tiedolla johtamisesta.

Myös Kiinteistömaailma johtaa tiedolla

On mieletöntä päästä seuraamaan vierestä, kuinka organisaatio kasvaa ja kehittyy analytiikan ja johtamisen saralla. Tästä hyvänä esimerkkinä Kiinteistömaailma, jonka tarinaan tiedolla johtamisen matkasta pääsee sukeltamaan tästä videosta.

Tämä on tarina uskalluksesta lähteä tavoittelemaan rohkeasti rajoja ja tutkia, mitä eri asioita analytiikan saralla voidaan saavuttaa viimeisimpiä tekniikoita hyödyntäen. Ja nimenomaan etsien niitä kysymyksiä, joihin vastaukset löytämällä saadaan menestystä myös liiketoimintaan rohkeasti kokeilemalla ja äärirajoja etsien. Tule kuuntelemaan ja kysymään lisää Visualise Your World -tapahtumaan, jossa Kiinteistömaailman varatoimitusjohtaja Marina Salenius kertoo, miten koneäly ja analytiikka ovat tuoneet asuntokauppaan tuloksellisuutta ja ketteryyttä.

Liiketoiminta ensin

Kiinteistömaailman tapauksessa, kuten muissakin eteeni tulleissa onnistumisissa, on yksi kulmakivi pääsääntöisesti ollut toimiva ja johtamista tukeva tekninen ratkaisu.

Ratkaisu, joka mahdollistaa mm. kohderyhmäkohtaisen raportoinnin aina hallituksesta yksittäiseen työntekijään sekä asiakkaasta muihin sidosryhmiin - kunkin ryhmän tarpeiden mukaan. Tällainen ratkaisu mahdollistaa etenemisen aidosti liiketoiminnan tarpeet edellä, unohtaen lähdejärjestelmien tai funktioiden luomat siilot.

Tämäkään ei aina ole itsestäänselvyys, vaan saattaa vaatia asioiden kyseenalaistamista ja jopa tekniikan venyttämistä äärirajoilleen tukemaan kutakin tarvetta. Ei anneta järjestelmän viedä liiketoimintaa, vaan päinvastoin. Yksi kokonaisuus – yhdet luvut – yksi totuus. Tämä helpottaa huomattavasti seuraavien askeleiden ottamista omalla matkalla.

Itse olemme eCraftilla luottaneet Qlik Platformiin jo vuosia asiakkaidemme hallitun tiedolla johtamisen tarinoita rakentaessa. Tule rohkeasti haastamaan ajatuksiamme ja juttelemaan, miten me olemme vieneet ratkaisun mahdollisuudet äärirajoille asti – ja yli

 

Tervetuloa kuulemaan erilaisesta lähestymistavasta analytiikkaan ja juhlimaan Suomen Qlikin 10-vuotista taivalta 26.10.2017! Puhujina tapahtumassa mm. luovimmaksi suomalaiseksi valittu Perttu Pölönen, Keskon Chief Digital Officer Anni Ronkainen, Kiinteistömaailman varatoimitusjohtaja Marina Salenius, Procountorin CTO Lauri Lehtonen ja HopLopin CFO Mikko LaineLue lisää ja ilmoittaudu.