Työpaikan vaihtaminen IT-alalla - Miten projektipäällikkömme Sakari päätyi eCraftille?

/ Maria Heimonen

Yksi eCraftin tiimin viimeisimpiä vahvistuksia on uusi projektipäällikkömme Sakari Luumi, joka liittyi osaksi eCraftin tiimiä joulukuussa 2017. Sakari toimi aiemmin suurella IT-toimittajalla konsultin/projektipäällikön toimessa, mutta kiinnostus eCraftia kohtaan heräsi aiemmassa työsuhteessa eCraftin kanssa toteutetun yhteistyöprojektin aikana. Samalla kun eCraft toimitti Sakarin projektiin eri osia, hän pääsi tutustumaan eCraftin tiimin ja toimintatapoihin – ja piti näkemästään. Sekä ihmisistä että yrityksestä jäi erittäin hyvä mielikuva, joka toimi myöhemmin rohkaisuna työpaikan vaihtamisessa.

ecraft-sakari-banner.jpg

 

Kiinnostuit eCraftista ensi kertaa yhteisen projektin yhteydessä – tiesitkö jo silloin haluavasi tänne töihin?
 

”eCraftista jäi erittäin hyvä mielikuva, mutta kyllä siinä virtasi vettä useassa eri joessa ennen lopullista vaihtamispäätöstä. Kuulin viime vuoden alkupuolella eCraftin tarjoamasta kiinnostavasta paikasta ja lähdin innolla keskustelemaan asiasta lisää eCraftin kanssa. Ensimmäisellä kerralla tarjolla olleen position kohdalla jouduimme kuitenkin molemminpuolisesti toteamaan, ettei kyseessä ollut minulle sopiva tehtävänkuva”.

Asiat kuitenkin muuttuivat loppuvuodesta 2017, kun tarjolle avautui Sakaria kiinnostava positio  –projektipäällikön paikka.

Kuulin loppuvuodesta nykyisestä paikasta, jolloin asiat lähtivät etenemään hyvin nopeasti – ja kivuttomasti. Haastattelut järjestyivät nopealla ja joustavalla aikataululla ja mitä pidemmälle keskustelut menivät, sitä parempi fiilis minulle jäi. Aloin vakuuttua, että tämä oli minulle oikea ratkaisu.

Me olimme Sakarin kanssa samaa mieltä ja uusi projektipäällikkömme astui ensimmäisen kerran toimitiloihimme eCraftilaisena 18.12.2017.

 

Miten uusi urasi eCraftilaisena on lähtenyt liikkeelle?
 

Hyvin! Suurin osa eCraftin tarjoamista sovelluksista, kuten Microsoft Dynamics 365, olivat minulle jo ennalta tuttuja, mutta on ollut mahtava päästä työskentelemään niiden kanssa huomattavasti laajemmalla skaalalla. Samalla projektieni koko pieneni, jonka ansiosta olen päässyt työstämään projekteja useamman asiakkaan kanssa, hyvin erilaisten asiakkuuksien parissa.

Aiemmassa työssään Sakari oli pääasiassa keskittynyt rakennus- ja valmistavaan teollisuuteen ja uudessa työssä muihin toimialoihin laajentaminen on tuonut uuden terän myös toimenkuvaan. Sen lisäksi, että Sakari pääsi kehittämään osaamistaan Microsoft-tuoteperheen ratkaisuista ja toimimaan läheisemmin asiakkaidensa kanssa, oli selkeimpiä muutoksia työpaikan vaihtamisessa uusi työpaikkakulttuuri.
 

”Vaikka eCraft on ison yrityksen kokoluokkaa, täällä näkyy silti edelleen sellaista startup-henkeä, erityisesti työpaikan ilmapiirissä. Ihmiset eCraftilla on helposti lähestyttäviä ja koko organisaatio on suhteellisen matala – norsunluutorneja ei ole rakennettu, eikä toivottavasti rakennetakaan! Uusia ideoita ja ajatuksia on helppo lähteä rakentamaan ja löytää ne oikeat ihmiset, joiden kanssa kehittää asioita eteenpäin.”

 

Mitkä ovat fiilikset nyt ensimmäisen työkuukauden jälkeen? Onko uusi työ vastannut kaikkia odotuksiasi?
 

”Vaikka perinteinen ’kuherruskuukausi’ alkaakin tässä vaiheessa olla jo ohi, vaikuttaa päätös edelleen oikealta - tuntuu oikealta valinnalta olla eCraftilla töissä.

Sakarilla työpaikan vaihtamisen taustalla ei ollut painetta uuden työpaikan löytämisestä esim. sopimuksen päättymisen tai omaa osaamista vastaavan toimenkuvan saavuttamisen vuoksi. Sakarilla oli vanhassa työpaikassaan hyvä status ja vakaat oltavat. Mikä saa vakaassa työssä olevan asiantuntijan harkitsemaan – ja päätymään – työpaikan vaihtamiseen?

”Minulla ei ollut päätöksen pohjalla minkäänlaista painetta vaihtaa työnantajaa, vaan olin avoin uusille mahdollisuuksille ja pidin silmällä kiinnostavia mahdollisuuksia ja lupaavia toimenkuvia. Keväällä jäi hieman harmittamaan, ettei silloin eCraftin kanssa keskustelemani paikka ollutkaan sopiva, sillä koin eCraftin erinomaiseksi ympäristöksi oman osaamiseni laaja-alaiseen kehittämiseen. Sen vuoksi lähdin innolla mukaan uusiin keskusteluihin heti syksyllä.

Oletko sinä seuraava uusi eCraftilainen? Käy tutustumassa avoimiin työpaikkoihin Ura-sivuillamme tai ota meihin suoraan yhteyttä – etsimme joukkoomme tällä hetkellä mm. BI-konsulttia ja projektipäällikköä, jonka lisäksi odotamme useita tulevaisuuden lupauksia osaksi Graduate 2018 -ohjelmaamme kesä-syyskuu 2018 välille.  Hae osaksi tiimiämme jo tänään!