Microsoft Power Platform – helppokäyttöinen alusta uusien liiketoimintasovellusten rakentamiseen, laajentamiseen ja kustomointiin

/ Tero Tapanainen

Microsoft Power Platform tarjoaa helppokäyttöisen ratkaisun yrityksen liiketoimintaprosesseihin kustomoitujen sovellusten toteuttamiseen ja laajentamiseen.  Se mahdollistaa yrityssovellusten jatkuvan kehittämisen sekä koko työyhteisön sitouttamisen toiminnan kehittämiseen ns. low code/ no code -tyylisellä lähestymistavallaan. Parhaimmillaan uuden sovelluksen saa pystyyn muutamassa tunnissa, joten Power Platform on ketterä tapa lähteä liikkeelle sovelluskehityksessä.

 

Microsoft Power Platform tuo aiemmin vain sovelluskehittäjille saatavilla olleet rakennuspalikat käyttöön myös muille kuin ohjelmoinnin ammattilaisille niin kutsutulla low code/ no code -tyylisellä lähestymistavallaan, jolloin sovelluksen rakentamiseen ei tarvita devausosaamista. Microsoft Power Platformin avulla Dynamics 365- ja Office 365 -tuoteperheiden koko potentiaali voidaan valjastaa yritysten käyttöön - laajentamalla niitä erilaisilla yrityskohtaisilla liiketoimintasovelluksilla. Yrityksen liiketoimintaprosesseihin räätälöidyt sovellukset saadaan toteutettua kuukausien sijaan jopa muutamissa tunneissa yksinkertaisen, mutta tehokkaan drag-and-drop -työalustan avulla.  

Business-Platform-Hero_2084x1152.png

 

Mitä hyötyä Power Platformista on yrityksille?


Toiminnanohjausjärjestelmä on yrityksen toiminnan selkäranka – runko, joka haarautuu vastaamaan yrityksen eri osa-alueiden tarpeisiin. Yritysohjelmistojen kustomointi kaikkien käyttäjäryhmien tarpeisiin voi olla yksittäisenä suurprojektina hankalaa ja kallista – etenkin, kun yritys kehittyy ja kasvaa kaiken aikaa. Microsoft Power Platform mahdollistaa kustomoitujen työkalujen toteuttamisen yrityssovelluksina, joita on mahdollista laajentaa ja kustomoida yrityksen muuttuviin tarpeisiin. Sovelluksen rakentamiseen ei tarvitse varata laajasti resursseja tai aikaa, sillä parhaimmillaan uusi sovellus on käynnissä tunneissa.

 

Microsoft Power Platformin rakennuspalikat


Microsoft PowerApps visuaalisesti näyttäviin käyttöliittymiin

PowerApps mahdollistaa uusien sovellusten toteuttamisen helposti ja nopeasti. Drag-and-drop -tyylin ansiosta sovellusten toteuttaminen ja laajentaminen onnistuu kirjoittamatta riviäkään koodia.

PowerAppsilla sovelluksissa voidaan käyttää dataa eri lähteistä ja hyödyntää myös sovellusten käyttöalustojen ominaisuuksia, kuten matkapuhelimien kameraa ja sijaintitietoja. Sovelluksia voidaan käyttää selaimella sekä iOS- ja Android-alustoilla.

 

Microsoft Flow monipuolisten työnkulun automaatioiden kokoamiseen

Microsoft Flow:n ansiosta sovelluksiin voidaan liittää työnkulun automaatiota helposti ilman koodaamista. Sovellukset saadaan liitettyä satoihin suosittuihin sovelluksiin ja palveluihin, kuten Sharepointiin, OneDriveen, Adobe Creative Cloudiin, SAP:iin, Microsoft 365 -tuoteperheeseen ja sosiaaliseen mediaan (Twitter & LinkedIn). Työkulun automaatiot tarjoavat tehokkaan työkalun mm. yhtenäisen toimintatavan ylläpitämiseen.

Työnkulun automaation rakentaminen voidaan aloittaa joko täysin puhtaalta pöydältä tai hyödyntämällä Microsoft Flow:n perinteisten liiketoimintaskenaarioiden laajaa template-kirjastoa. Pohjat on helppo kustomoida yrityksesi tarpeisiin intuitiivisen graafisen editorin avulla. Aloitit sitten tyhjästä tai hyödyntämällä gallerian valmista pohjavalikoimaa, voit toteuttaa työkalulla myös monimutkaisempia automaatioita, jotka sisältävät esim. haaroja, ehdollista logiikkaa ja silmukoita.

 

Power BI tuo sovelluksiin liiketoimintalogiikka ja näkymiä analytiikkaan

Interaktiivinen ja reaaliaikainen näkymä yritysdataan – Power BI:n avulla tuot älykkyyden osaksi yrityssovelluksia. Voit tukea yrityksesi päivittäisjohtamista tuomalla tarpeisiinne kustomoidut dashboard-näkymät osaksi sovelluksia.

Sovellusten käyttämien datalähteiden ja niiden kautta luotujen visuaalisten graafien ja muiden näkymien rakentaminen ja laajentaminen on helppoa. Näin saat yrityksesi toiminnan kannalta ajankohtaiset näkymät nopeasti osaksi sovelluksia.

 

Microsoftin Common Data Service tiedon turvalliseen varastointiin ja hallintaan

Common Data Service for Apps on Power Platformiin sisäänrakennettu pilvipohjainen varasto. Varasto tarjoaa turvallisen alustan sovellusten hyödyntämän datan varastointiin ja hallintaan.  

 

Microsoft Power Platform:

  • Kustomoidut sovellukset yrityksen liiketoiminnan tarpeisiin

  • Sovelluksia on nopea kehittää ja laajentaa

  • Ei edellytä syvällistä ohjelmointiosaamista

  • Sovellusten liiketoimintalogiikka ja analytiikkanäkymät kehittyvät nopeasti yrityksen tarpeiden mukaan

  • Ei edellytä kallista ja pitkäaikaista kehitysprojektia

  • Rohkaisee ja mahdollistaa ihmisiä osallistumaan ja sitoutumaan toiminnan kehittämiseen


Haluatko lisätietoja?

Oletko kiinnostunut Power Platformista tai sen tarjoamista mahdollisuuksista? Ota meihin yhteyttä! Autamme teitä kustomoimaan yrityksenne toimintaa tukevat yrityssovellukset ja toteuttamaan uusia uusia toiminnallisuuksia PowerAppsien kautta!