"Kultaista keskitietä etsimässä" - Millaista on Dynamics Operations -konsultin työ eCraftilla?

Dynamics Operations -konsulttimme Pertun matka eCraftille on ollut kaikkea muuta kuin tylsä. Hän valmistui Tanskassa tuotantotalouden diplomi-insinööriksi, tehtyään ensin kandityönsä Suomessa. Tanskassa opiskellessaan Perttu keksi lähteä Norjaan vaihto-oppilaaksi ja opintojensa lopulla päätyikin ystävänsä houkuttelemana Kolumbiaan tekemään lopputyötään. Kansainvälistä kokemusta ja kielitaitoa ei siis tältä kaverilta puutu, mutta miten Perttu päätyi meille eCraftille?

Uratarina-Perttu.jpg

 

Räätälöityjä ohjelmistoja asiakkaan tarpeisiin


Dynamics Operations -konsulttimme Perttu kertoo, että hänen omassa työssään tärkeää on kyky toimia yhteistyössä muiden kanssa ja ymmärtää se, että jokainen asiakas ja projekti on erilainen. Työn keskiössä on aina asiakas ja siksi järjestelmiä suunnitellessa niin sanotun kultaisen keskitien löytäminen on ensisijaisen tärkeää. Se löytyykin usein uudistamalla sopivassa määrin asiakkaan toimintaprosesseja sekä optimoimalla ja muovaamalla asiakkaan toimintaa yhdessä tarjoamiemme räätälöityjen järjestelmien kanssa – emme siis tarjoa pelkästään yhtä valmista ohjelmistoa kaikille. ”Operations -konsulttina työnkuvani on paljon laajempi kuin opiskeluaikoinani osasin kuvitella. Pelkkä järjestelmien hallinta ei yksinään riitä. Konsultin tulee osata hallita monia eri ihmisryhmiä, sillä yksin muutoksen tekeminen ei tietenkään onnistu. Ongelmien ratkaisuun vaaditaan niin arkkitehteja, ohjelmoijia, projektipäälliköitä kuin itse asiakastakin. Meidän konsulttien tehtävä onkin ymmärtää, mitä asiakas haluaa ja tarvitsee sekä kommunikoida se muille osapuolille.”


“Kukaan ei katso milloin tulet tai lähdet töistä, mutta sen sijaan kiitos ja palaute kertoo, onko töitä tehty hyvin”

 

Newcrafters -ohjelma


Pertun matka eCraftille alkoi hänelle ominaisesti monen mutkan kautta. Perttu kertoo törmänneensä NewCrafters -ohjelmamme mainokseen Duolingo -nimisessä kielenopettelusovelluksessa: ”Klikkasin mainosta ja kiinnostuksen herättyä päätin hakea mukaan ohjelmaan. ” Ohjelman tavoitteena oli etsiä potentiaalisia uusia talentteja suomalaisille IT-taloille. Perttu oli yksi näistä talenteista.

Ohjelma koostui noin 30 % muualla järjestettävistä luennoista ja loppu aika vietettiin meillä eCraftilla tutustuen erilaisiin työtehtäviin ja oppimalla itsenäisesti. Perttu kertookin ohjelman kannustavan heti hyvin eCraftilaiseen työskentelyyn: pitää itse olla kiinnostunut oppimaan ja pitää uskaltaa kysyä muilta apua. ”Monesti oppiminen lähti siitä, että kysyin kokeneemmilta konsulteilta, että ’hei pääsenkö mukaan tuohon projektiin tai näytätkö minulle, miten tämä tai tuo toimii’. Siitä se oppiminenkin pikkuhiljaa lähti liikkeelle”, Perttu muistelee.

 

Motivaattorina oma tiimi ja mahdollisuus kehittyä


Juuri eCraftilla Perttu kertoo nauttivansa työn vapaudesta: ”Tuntuu kuin ei olisi töissä ollenkaan. Kukaan ei katso milloin tulet tai lähdet töistä, mutta sen sijaan kiitos ja palaute kertoo, onko töitä tehty hyvin. Ja toki rakentavaakin palautetta annetaan, jos ei asioita ole hoidettu kunnolla”. Perttu kertoo, että työn kannusteena ei toimi pakko, vaan oman tiimin menestyminen ja henkilökohtainen onnistuminen motivoivat tekemään parhaansa. eCraftilla onkin Pertun mielestä tärkeää osata toimia osana tiimiä ja haluta kehittyä osaajana: ”Usein kun saa työpaikan niin päällimmäinen tunne on se, että kaikki ovet sulkeutuvat ja teet nyt vain tätä yhtä asiaa koko urasi. eCraftilla onkin päinvastoin. Vastaamalla ’kyllä’ päätyy mitä erilaisimpiin tehtäviin yrityksen sisällä ja pääsee jatkuvasti kehittämään itseään”


Voisitko sinä olla seuraava uusi eCraftilainen? Tarjoamme jatkuvasti kiinnostavia uramahdollisuuksia niin alan kokeneille osaajille kuin vasta koulun penkiltä valmistuneille. Käy tutustumassa avoimiin paikkoihimme Ura-sivuillamme tai ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan tulevaisuudestasi eCraftilla.