Lähtisitkö kanssamme Thaimaan lämpöön? - eCraftin uusi etätoimisto Bangkokissa!

/ Petteri Lehtonen
Etätoimistoksemme valikoitui The Urban Office, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Sukhumvitin kaupunginosassa

Etätoimistoksemme valikoitui The Urban Office, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Sukhumvitin kaupunginosassa

Moni varmasti toivoo talven kylmyyden ja pimeyden keskellä, että Suomi sijaitsisi lähempänä päiväntasaajan lämpöä. Pysyvä muutto etelään ei ehkä montaa työelämässä olevaa houkuta, mutta mitä jos auton ikkunoiden raaputtelusta pakkasaamuisin voisi päästä edes hetkellisesti eroon? – eCraft päättikin lähteä tänä talvena Thaimaahan selättämään Suomen pakkasaamut!


Mistä oikein on kyse?


Jo viime talvena meillä eCraftilla heräsi idea siitä, että mitä jos Suomen talvisen pimeyden ja loskan sijaan voisimmekin nauttia auringosta ja lämmöstä töiden ohella. Olin itsekin jo pidemmän aikaa miettinyt, että olisi siistiä tehdä talvet töitä jostain lämpimästä. Sopivasti kesän lopulla vuokrasopimukseni loppui ja oli pakko muuttaa, joten päätin, että nyt jos koskaan on aika pistää eCraftin etätoimisto pystyyn.

Matkakohteeksi varmistui lopulta Bangkok, Thaimaan miljoonapäinen pääkaupunki, josta ei aurinkoa, lämpöä tai rentoa meininkiä puutu. Minun tehtäväkseni jäi etsiä yrityksemme tarpeisiin soveltuvat toimitilat sekä muut pelit ja pensselit, jotta työnteko etelässäkin sujuisi. Suurimpana haasteena toimiston etsinnässä on tähän mennessä ollut se, että työntekijöidemme määrä toimistolla tulee vaihtelemaan kuukausittain ja esimerkiksi puhelinliittymien saamiseen vaaditaan jokaiselta työntekijältä passit. Nämä vaikeudet on kuitenkin selätetty ja uusi Bangkokin toimisto avautui talvea pakenevia eCraftereille tällä viikolla!


Tekemämme henkilöstökyselyn tulokset yllättivät: Lähes puolet työntekijöistämme oli kiinnostunut viettämään muutamasta viikosta jopa useampaan kuukauteen aikaa etätoimistollamme Thaimaassa.

 

Miten Thaimaan etätoimisto käytännössä toimii?


Tein noin kuukausi taaksepäin kyselyn, jonka tulokset yllättivät: Lähes puolet työntekijöistämme oli kiinnostunut viettämään muutamasta viikosta jopa useampaan kuukauteen aikaa etätoimistollamme Thaimaassa. Todellisuudessa ensimmäisinä kuukausina työntekijöitä tulisi toimistolla olemaan noin 5-10, mutta ylivoimaisesti suosituimmat kuukaudet olisivat tammi- sekä helmikuu, jolloin etätoimistollamme voisi olla jopa 20-päinen joukko eCraftereita nauttimassa etelän lämmöstä.

Toimistolle ovat tervetulleita kaikki työntekijämme sekä lisäksi mukaan saa ottaa myös oman puolisonsa tai asiakkaan. Kokonaisuudessaan etätoimisto on toiminnassa noin viiden kuukauden ajan.

Bangkokissa nähtävää riittää aina uudenkarheista pilvenpiirtäjistä perinteisiin temppeleihin ja muuhun paikalliseen kulttuuriin

Bangkokissa nähtävää riittää aina uudenkarheista pilvenpiirtäjistä perinteisiin temppeleihin ja muuhun paikalliseen kulttuuriin

 

Miksi lähteä mukaan?


Työnteko etätoimistollamme jatkuu samaan tuttuun tapaan kuin Suomessakin, mutta vapaa-ajan mahdollisuudet ovat rajattomat: Joku saattaa lähetä vaeltamaan ympäri Thaimaan upeita rantoja viikonloppuisin ja toinen nauttia Bangkokin vilkkaasta yöelämästä. Ruoka, juoma ja asuminen Thaimaassa maksavat vain murto-osan siitä, mitä Suomessa ja siksi matkalla pääsee varmasti nauttimaan herkullisesta ruuasta, juomasta ja työkavereiden seurasta - aurinkoa unohtamatta.

Seuraa Thaimaan konttorimme tarinaa seuraavan puolen vuoden aikana tämän Thaimaa-blogisarjamme kautta.