Mobiili-CRM: Microsoft Dynamics 365 asiakaspalvelun ja myynnin arjessa

Mobiili asiakkuudenhallintajärjestelmä on aina läsnä. Kokosimme kymmenen käytännön asiaa, jotka CRM-mobiilikäyttö mahdollistaa. Ne kannattaa ottaa käyttöön!

Edut ovat selkeät: Koska mobiili-CRM:n tieto on käytettävissäsi aina ja kaikkialla, olet tuottava ja palvelet asiakkaita paremmin. Järjestelmä kulkee mukanasi ja auttaa selvittämään eteen tulevat yllättävätkin tilanteet.

Voit käyttää Dynamics 365 CRM-järjestelmää mobiilisti kännykällä, tabletilla tai mobiiliyhteyden sisältävällä läppärillä. Käyttökohteita CRM-mobiilille on kymmenittäin. Yleisimpiä ovat myynti, markkinointi, asiakaspalvelu, kontaktointi, kenttätyö, reittisuunnittelu ja inbound-kyselyjen käsittely.

Mobiikäyttö lisää todistetusti CRM:n kokonaiskäyttöä, koska käyttö voi tapahtua luppoaikana, kuten odottaessa ja liikennevälineissä. Lisäksi työhön ryhtymisen kynnys on matala, kun tarvittavat tiedot voi tarkistaa tai täyttää heti tilanteessa, ei vasta konttorilla. Tämä on omiaan lisäämään datan kirjaamista – CRM saa enemmän ja tuoreempaa dataa purtavakseen.

Asiakkaat hyötyvät paremmasta palvelutasosta. Asiakkaasi saavat vastaukset heti, kun asiakaspalvelija tai myyjä voi tarkistaa esimerkiksi varastotilanteen saman tien ja kirjata tilauksen tai palvelupyynnön järjestelmään. Aina käsillä oleva asiakastieto tarkoittaa parempaa palvelua, parempaa asiakasymmärrystä ja sitä kautta parempaa asiakassuhdetta.

Tässä kymmenen käytännöllistä asiaa, joissa Microsoft Dynamics 365 mobiili-CRM auttaa asiakaspalvelun ja myynnin arjessa.

1.  Perusnäkymästä pääset suoraan asiaan
Workspace on heti avattaessa näkyvä perusnäkymä, johon on kerätty useimmin käyttämäsi toiminnot ja tärkeimmät seuraamasi dashboardit. Voit muokata sen haluamaksesi ja pääset suoraan sinulle tärkeiden töiden ääreen.

2. Asiakastiedoilla palvelet paremmin
Palvellaksesi asiakkaita tai kohdistaaksesi myyntitoimenpiteitä tehokkaasti, sinun on tunnettava asiakkaasi. Siksi eniten käytetty ominaisuus on näkymä asiakkaan tietoihin, yhteyshenkilöihin, viimeisimpiin kontaktointeihin, palveluhistoriaan, tilauksiin ja muihin tietoihin. Tietenkin voit myös lähettää sähköpostia tai soittaa suoraan asiakastietoja pyyhkäisemällä – sitä varten ei tarvitse poistua ja käynnistää toista ohjelmaa.

3. Tunnusluvuilla ohjaat toimintaasi
Tilannetietoisuutta lisäävät työtehtäväsi tai tiimisi tunnuslukujen dashboardit, tuotteiden varastostatukset, erilaiset raportit tai vaikkapa myyntifunnelin tilanne. Näiden avulla ohjaat toimintaasi ja tiedät, mikä vaatii toimenpiteitä.

4. Tiimiviestinnällä koordinoit työtä ja jaat tietoa
Tiimin välinen viestintä on mobiililaitteilla nopeaa ja pitää kaikki mukana loopissa. Tärkeä ominaisuus on push-viestit, joilla saat tärkeät viestit perille asiantuntijoiden muuta toimintaa tarpeettomasti keskeyttämättä. Saat apua muilta asiantuntijoilta ja varmistat, että tieto ja oppi leviävät kaikille.

5. Cortana tottelee äänikomentojasi
Sanele autossa tai hyödynnä äänikomentoja tilanteessa, jossa tarvitset molemmat kädet vapaaksi esimerkiksi kenttätyötä tehdessäsi. Cortana toimii kaikissa mobiilipuhelinten käyttöjärjestelmissä (Android, iOS, Windows).

6. Kalenteroi, reititä ja suunnittele toimenpidelistat
Reititys, toimenpidelista ja tehokas päivän suunnittelu on erityisen tärkeää kenttätyössä, mutta kuuluu käytännössä jokaisen asiantuntijan arkeen. Päivän tiedot kuuluvat mobiililaitteeseen ja kirjautuvat sitä kautta automaattisesti myös kontaktointitietoihin ja työajan seuraantaan.

7. Offline-työskentele
Verkkoyhteyttä ei aina ole saatavilla. Voit olla lentokoneessa, verkkosignaalia blokkaavassa rakennuksessa tai vaikkapa maan alla kaivoskäynnillä. Tai ehkä tarvitset niin tarkan keskittymishetken, että haluat hetkeksi kytkeä kaikki yhteydet itse pois päältä. Offline-työskentelytilassa voit hoitaa asioita normaalisti ja tiedot synkronoituvat automaattisesti, kun verkkoyhteys on jälleen saatavilla.

8. Käsittele tietoja paperitta
Itsestäänselvyys, mutta silti tarpeen. Paperiton asioiden käsittely tarkoittaa sähköisiä allekirjoituksia, checklistoja, vastaanottajan kuittauksia tai vaikka sisään astelevan seminaarikävijäsi käyntikortin skannaamista puhelimen avulla saman tien sähköiseen muotoon. Tietenkin paperiton toiminta on arkea myös kivijalan asiakaspalvelupisteissä ja kentällä. Tieto on heti kirjattu, varmennettu ja kaikkien saatavilla.

9. Liitä asiakastietoihin kuvaa tai ääntä
Tallenna audiotiedosto, kun haastattelet asiakasta. Tai nappaa kuva tehdaskäynnillä ja liitä se asiakastietoihin. Voit hyödyntää mobiililaitteiden luontaisia ominaisuuksia ja täydentää asiakastietoja tavoilla, joihin läppäri tai pöytäkone olisi liian kömpelö.

10. Vastaa nopeasti voittaaksesi
Mitä nopeammin asiakkaan tiedusteluun vastaat, sitä suuremmalla varmuudella kauppa tulee sinulle eikä kilpailijalle. Tätä on tutkittu paljon ja korrelaatio on kiistaton. Yli tunnin vasteaika alkaa olla nykypäivänä jo pitkä ja siksi mobiili-CRM on välttämätön työkalu vasteaikojen laskemiseksi. Vastaa tien päältä tai hätätilanteessa vaikka kesken palaverin. Nopein vastaaja voittaa.

Oletko kiinnostunut mobiili-CRM:stä ja sen mahdollisuuksista? Ota meihin yhteyttä - kerromme sinulle mielellämme