Newcrafters-koulutusohjelma: eSports-ura vaihtui IT-arkkitehtuuriin

Miikan uratarina eCraftilla alkoi NewCrafters-koulutusohjelmassa, jossa Miika pääsi oppimaan IT-maailman salat. Nyt Miika on jo tuttu kasvo ja vakituinen osa eCraftin työyhteisöä, mutta pelialasta kiinnostuneille ja eUrheilua seuranneille Miika Tekoniemi on todennäköisesti tuttu eri asiayhteydestä: eUrheilusta ja Overwatch-pelistä. Ennen NewCrafters-koulutusohjelmaa ja nykyistä huolto- ja palveluliiketoiminnan konsultin toimenkuvaa Miika pelasi ammatikseen tietokonepelejä Helsingin IFK:n eSports-joukkueessa. Siirtymä pelialalta IT:seen oli luonnollinen: Seikkailunhaluinen Miika tarttui haasteeseen ottaa IT-konsultointi seuraavaksi uratavoitteekseen. Tämä nuori tähti on tullut jäädäkseen.

Harrastuksesta tuli ura

Tietokoneet ovat aina olleet lähellä Miika Tekoniemen sydäntä. Sen vuoksi hän siirtyi suoraan yläasteelta datanomikouluun. Koulun jälkeen työt muodostuivat aluksi hajanaisista hommista aina nettisivujen toteutuksesta TV-yhtiölle tehtyihin mediahommiin. Sitten Blizzard Entertainment Inc. julkaisi Overwatch-pelin.

”Overwatchista tuli mulle ja mun nuoruudenkaveriporukalle eräänlainen intohimoprojekti”, Miika kertoo. Tämä näkyi myös pelin tuloksissa. Pian Miikan porukka pelasi peliä jo kisatasolla ja voitti Pohjoismaiden mestaruuden omalla porukallaan. Voittoa seurasi sponsoritarjouksia lukuisilta eri suomalaisilta tahoilta – näyttävimpänä Helsingin IFK:lta, joka oli kiinnostunut perustamaan 6-henkisen eSports-joukkueen, jonka kokoonpanoon myös Miika tulisi kuulumaan.

Joukkueen olemassaolo ja kokoonpano julkaistiin pian tämän jälkeen GameExpo-tilaisuudessa Helsingissä ja Miika tempaistiin suoraan mukaan isoihin kuvioihin – lehdistötilaisuuksiin, kansainvälisiin turnauksiin, pelikiertueisiin ja lukuisiin hotelliyöpymisiin. Pian eUrheilun loistokkuus alkoi kuitenkin hiipumaan Miikan silmissä, kun hotellissa vietetyt yöt ja oman harrastuksen muuttuminen pääasialliseksi toimeentuloksi alkoivat painaa. ”Siinä vaiheessa oli tehtävä päätös – pystynkö antamaan kaikkeni tälle eUrheilulle vai olisiko nyt hyvä aika siirtyä eteenpäin?” Miika muistelee. Vaaka kallistui pian uuden askeleen ottamiseen elämässä, jonka jälkeen Miika tarttui mahdollisuuteen löytää töitä sydäntänsä lähellä olevalta IT-alalta.

 

eCraftin rento ja avoin asenne vei mukanaan

Pian eSports-uransa virallisen lopetuksen jälkeen Miika törmäsi eCraftin NewCrafters-koulutusohjelman mainokseen Facebookissa.  Kun Miika huomasi, ettei koulutusohjelmaan osallistumiseen vaadittu aiempaa kokemusta, päätti hän heti ottaa selvä, mistä asiasta on kyse – olihan Miikalla kuitenkin omia kriteereitä työpaikan suhteen, etenkin siellä viihtymistä ajatellen. Heti ensimmäisessä haastattelussa Miika päätyi kuitenkin käymään kiinnostavia keskusteluja mm. eSports-urastaan: ”Vitsailtiin heti ensimmäisessä haastattelussa Overwatchista ja pääsin suoraan kertomaan omin sanoin siitä, kuka olen”, Miika muistelee. Lopulta koko haastattelun kestänyt rento ja avoin ilmapiiri sekä huumorintajuinen asenne vetivät Miikan mukanaan. ”Kun sain puhelun, että minut oli valittu täytyi ihan hetkeksi pysähtyä miettimään, että mihinköhän soppaan menin itseni laittamaan”, Miika naurahtaa.

Ensimmäisten päivien aikana Miika kuitenkin sisäisti, että stressi tuntemattomasta IT-alasta oli turhaa: ”Täällä NewCrafters-ohjelmassa opetetaan sulle kaikki tarpeelliset ja otetaan lämpimästi vastaan – eli oikealla asenteella kuka vain voi hakea mukaan”, Miika kommentoi. Miika työskentelee tällä hetkellä itsenäisesti omien projektien ja asiakkuuksien parissa IT-arkkitehtuurin puolella. Tulevaisuuden suunnitelmissa Miikalla on jatkaminen samalla radalla: ”Jos asiat menee niin kuin elokuvissa, niin nousen päivä päivältä eteenpäin mun roolissa”.


Täällä NewCrafters-ohjelmassa opetetaan sulle kaikki tarpeelliset ja otetaan lämpimästi vastaan – eli oikealla asenteella kuka vain voi hakea mukaan
— Miika/ Newcrafters-ohjelman käynyt myynti- ja asiakaspalvelun konsultti

 

Rohkeus ja oma-aloitteisuus ovat avaintekijöitä menestymiseen


Oikea asenne eCraftilla ja NewCrafters-ohjelmassa menestymiseen ovat Miikan mukaan selkeät: ”Jos miettii konsultin näkökulmasta, niin niitä ovat tientynlainen pelottomuus ja oma-aloitteisuus. On tärkeä uskaltaa tarttua haasteisiin ja pystyä oppimaan oman tekemisen kautta. Virheiden tekemistä ei saa pelätä liikaa, koska niitä aina välillä tulee ja niistä oppii”. Miika avaa.

Yleinen sosiaalisuus on myös Miikan mielestä tärkeää, koska se auttaa ylläpitämään yrityksen hyvää ilmapiiriä ja helpottaa avun hakemista sitä tarvittaessa – sekä sopeutumaan osaksi eCraftin rentoa työporukkaa: ”eCraftin kulttuuri on jännä. Kun tulin töihin palkka oli mulle vielä se tärkein syy, miksi nousen aamulla sängystä. Ilmapiiri eCraftilla on kuitenkin ollut niin huikea, että aamulla on oikeasti mukava tulla töihin. Se on vähän niin kuin tulisi hengailemaan kavereiden kanssa ja tekisi samalla hommia, hyvällä tavalla.”, Miika tiivistää.

 

Jos asiat menee niin kuin elokuvissa, niin nousen päivä päivältä eteenpäin mun roolissa
— Miika/ Newcrafters-ohjelman käynyt myynti- ja asiakaspalvelun konsultti

Kenelle NewCrafters -rekrytointiohjelma on tarkoitettu?

 

Newcrafters -rekrytointiohjelma soveltuu niin työuransa alussa oleville vastavalmistuneille kuin uranvaihdosta pohtiville alanvaihtajille – et tarvitse hakeaksesi IT-alan kokemusta.

Etsitkö täydellistä mahdollisuutta tehdä täysi ammatinvaihdos IT-alan kasvavaan maailmaan? Vai oletko kaupallisen tai teknisen koulutuksen omaava vastavalmistuva opiskelija ja etsit ensimmäistä oikeaa vakkaripaikkaa? NewCrafters –koulutusohjelma on sinua varten! Toivotamme erittäin tervetulleeksi hakemukset eri alojen osaajilta, jotka haluavat hypätä IT-konsultointitehtäviin kovassa kasvussa olevaan firmaan – aiempaa IT-alan kokemusta ei vaadita. Tärkeämpää on, että sinulla on tekemisen meininkiä, motivaatiota oppia nopeasti, kiinnostusta IT-alaa kohtaan sekä loogista päättelykykyä ja hyvät sosiaaliset taidot.

Ohjelman hakeaksesi sinun ei tarvitse olla valmis osaaja. Arvostamme, että olet tehnyt kädet savessa töitä esim. tehtaan tuotantolinjalla, yrityksen taloushallinnossa, varastolla tai vaikka myynnin- ja asiakaspalvelun eturintamassa, toisin sanoen sinulla on asiakkaidemme toimialaosaamista ja puhut heidän kanssaan samaa kieltä.

Ohjelma on palkallinen ja pyörii 1.3.2019-30.6.2019 eCraftin Espoon, Tampereen ja Vaasan toimistoilla.

Oletko sinä seuraava IT-alan tähti? Hae mukaan ohjelmaan! Hakuaika 1.1-31.1.2019.