Newcrafters-koulutusohjelma: Huippukokista IT-konsultiksi

/ Maria Heimonen

Kajaanista kotoisin oleva Antti Lidström työskenteli maineekkaassa ravintolassa arvostettuna huippukokkina 10 vuotta kunnes ajan olevan sopiva täyteen alanvaihdokseen. Päätöksen taustalla oli jo pari vuotta sitten puhjennut ajatus siitä, ettei nykyinen työ ole loppuelämän ammatti. Antti löysi itsensä NewCrafters-ohjelmasta kouluttautumasta NAV-asiantuntijaksi logistiikka- ja tuotantokonsultin rooliin. Antin kokemus eri toimialoilta on ollut mittaamattoman arvokasta eCraftilla, sillä Antti ymmärtää hyvin asiakkaiden liiketoimintaa ja prosesseja aiemman työkokemuksensa ansiosta. Tämä eri aloilta laajan kokemuksen kartuttanut asiantuntija onkin uusi IT-alan tähti.

 

eCraftin ihmisläheinen ja rento kulttuuri näkyivät jo haastattelussa

 

Antti Lidström törmäsi eCraftiin ensimmäistä kertaa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä rekrytapahtumassa, jossa Antti päätyi käymään ensimmäisiä keskusteluja tulevien työkavereidensa kanssa. Samalla syntyi päätös tutustua tarkemmin eCraftiin yrityksenä: ”Ne ensimmäiset keskustelut ja blogin lukeminen tekivät molemmat lähtemättömän vaikutuksen”, Antti kertoo. Silmään iski erityisesti jutut eCraftin laneista, sillä pelaaminen oli aina ollut Antille intohimo: ”Mulla tuli pelattua aika paljon nuoruudessa, mutta se kaikki jäi taka-alalle kun siirryin ravintola-alalle. Kun näin että eCraft järjestää myös laneja, tuntui, että se ympyrä ikään kuin sulkeutuisi”, Antti naurahtaa.

Mieleen jäi myös eCraftin tapa toteuttaa ensimmäisen haastattelu: ”Luulin osallistuvani perinteiseen haastatteluun kuulustelumeiningillä – minä vs. haastattelijat – mutta saimme hieman ennen itse haastattelua vasta tiedon siitä, että kyseessä onkin Speed Dating -tyylinen ryhmähaastattelu, jossa pääsen ihan yhtä paljon kysymään kysymyksiä tulevilta kollegoilta kuin itse vastailemaan kysymyksiin!” Antista tämä erilainen lähestymistapa rekrytointiin kertoi eCraftin kulttuurin ihmisläheisyydestä ja rentoudesta: ”Faktahan on lähtökohtaisesti se, että jokainen valmistautuu siihen haastatteluun tietyllä perusrungolla. Kun se koko paketti menee uusiksi ja vastaan tuleekin 2 minuutin aikaraja, pitää kertoa aidosti asiaa. Se toi ilmi sitä nopeaa reagointia, jota konsultinkin hommissa tarvitaan. Lisäksi pääsin samalla tutustumaan isoon joukkoon mahdollisia tulevia kollegoita eCraftilla”, Antti jatkaa.

eCraftilla pitää uskaltaa miettiä myös sellaisia asioita, joita ei ole helpoin toteuttaa – ja uskallusta lähteä kokeilemaan siitä huolimatta
— Antti/ Newcrafters-ohjelman käynyt NAV-konsultti

Ensimmäiset pari viikkoa olimme kaikki ihan pihalla


Newcrafters-ohjelmassa ei vaadita aiempaa IT-alan kokemusta, vaan koulutusohjelmassa opetetaan kaikki tarvittava. Uutta opeteltavaa on paljon eikä alku missään nimessä ole tietopaljouden takia helppoa. ”Ensimmäiset kaksi viikkoa olin pihalla kuin lumiukko, mutta onneksi sen kanssa ei ollut yksinään! Pääsin heti ohjelmassa osaksi tiimiä, josta sain apua opiskeluun ja haasteiden ratkaisemiseen”, Antti kertoo.

Antti lähti osana koulutusohjelmaa opiskelemaan Microsoft NAV -toiminnanohjausjärjestelmää, joka oli hänelle entuudestaan täysin vieras. Antti hyödynsi luentojen ja koulutusmateriaalien lisäksi oikeita asiakastapauksia eCraftin asiakastuesta ratkoen vanhoja asiakkaiden tikettejä uudelleen harjoitusmielessä. Oma tiimi ja muut Newcrafters-ohjelmalaiset olivat kuitenkin kaikessa oppimisessa tukena. ”Tiimillä on ollut iso rooli uusien kokonaisuuksien opettelussa – tietää aina, kenen puoleen missäkin tilanteessa voi kääntyä”, Antti kuvailee. ”Kaikki ovat aina valmiita auttamaan”.

Antin nykyinen toimenkuva on operatiivinen konsultti, ja paikka tuntuu omalta: ”Oon viihtynyt eCraftilla vallan mainiosti, vaikka opeteltavaa on ollut kyllä paljon – ihan niin kuin IT-alalla yleisesti. Asiat kehittyvät jatkuvasti, joten oppiminen on jatkuvaa olit täällä sitten junior-konsultti tai kokenut arkkitehti”, Antti tiivistää.

Luulin osallistuvani perinteiseen haastatteluun kuulustelumeiningillä – minä vs. haastattelijat – mutta saimme hieman ennen itse haastattelua vasta tiedon siitä, että kyseessä onkin Speed Dating -tyylinen ryhmähaastattelu, jossa pääsen ihan yhtä paljon kysymään kysymyksiä tulevilta kollegoilta kuin itse vastailemaan kysymyksiin!
— Antti/ Newcrafters-ohjelman käynyt NAV-konsultti

NewCrafters-koulutusohjelma tarjoaa hyvän startin IT-alalle

 

Antti kehuu eCraftin tapaa panostaa Newcraftereiden kouluttamiseen sekä siihen, että opiskeluun annettiin oikeasti työajalla aikaa: ”Alkuun oli vähemmän vastuuta, jolloin aikaa jäi opiskelulle ja sen oman polun löytämiseen”, Antti kertoo. Koulutusrunko on niin kattava, että Antin mielestä kuka tahansa voi hakea ohjelmaan mukaan: “eCraftille tullessa ei tarvinnut olla mitään lähtötietoja eri IT-ratkaisuista. Tärkeämpää oli aiempi toimialaosaaminen sekä oma draivi oppia uutta ja lähteä pelkäämättömästi opiskelemaan uutta alaa”, Antti kertoo.

Mitään tiettyä “eCraftilaista muottia” ei myöskään ole: ”Täällä on niin paljon erilaisia luonteenpiirteitä, ettei tänne ole yhtä oikeaa muottia, johon pitäisi sopia hakeakseen. Tietynlainen luovuus ja innostus uuden kehittämiseen sopivat tänne kuitenkin erittäin hyvin”, Antti kuvailee. Lisäksi Antti korostaa sitä, ettei epäonnistumista saa pelätä. ”Pitää uskaltaa miettiä myös sellaisia asioita, joita ei ole helpoin toteuttaa – ja uskallusta lähteä kokeilemaan siitä huolimatta”, Antti jatkaa.

 

Kenelle Newcrafters -rekrytointiohjelma on tarkoitettu?

 

Newcrafters -rekrytointiohjelma soveltuu niin työuransa alussa oleville vastavalmistuneille kuin uranvaihdosta pohtiville alanvaihtajille – et tarvitse hakeaksesi IT-alan kokemusta.

Etsitkö täydellistä mahdollisuutta tehdä täysi ammatinvaihdos IT-alan kasvavaan maailmaan? Vai oletko kaupallisen tai teknisen koulutuksen omaava vastavalmistuva opiskelija ja etsit ensimmäistä oikeaa vakkaripaikkaa? NewCrafters –koulutusohjelma on sinua varten! Toivotamme erittäin tervetulleeksi hakemukset eri alojen osaajilta, jotka haluavat hypätä IT-konsultointitehtäviin kovassa kasvussa olevaan firmaan – aiempaa IT-alan kokemusta ei vaadita. Tärkeämpää on, että sinulla on tekemisen meininkiä, motivaatiota oppia nopeasti, kiinnostusta IT-alaa kohtaan sekä loogista päättelykykyä ja hyvät sosiaaliset taidot.

Ohjelman hakeaksesi sinun ei tarvitse olla valmis osaaja. Arvostamme, että olet tehnyt kädet savessa töitä esim. tehtaan tuotantolinjalla, yrityksen taloushallinnossa, varastolla tai vaikka myynnin- ja asiakaspalvelun eturintamassa, toisin sanoen sinulla on asiakkaidemme toimialaosaamista ja puhut heidän kanssaan samaa kieltä.

Ohjelma on palkallinen ja pyörii 1.3.2019-30.6.2019 eCraftin Espoon, Tampereen ja Vaasan toimistoilla.

Oletko sinä seuraava IT-alan tähti? Hae mukaan ohjelmaan

Hakuaika 1.1-31.1.2019