Newcrafters-koulutusohjelma: Kauneudenhoitoalalta IT-konsultiksi

Petra aloitti eCraftilla NewCrafters -koulutusohjelman kautta, tavoitteenaan tehdä täysi ammatinvaihdos kauneudenhoitoalalta IT-maailmaan. IT-alan vakityön hakeminen ilman relevanttia kokemusta olisi ollut todella haastavaa: Onneksi eCraftilla aiempi työkokemus täysin eri alalta koettiin rikkautena, joka toisi uutta freesiä ajattelua yritykseen. Kuuden kuukauden ohjelman aikana Petrasta kuoriutui asiakkaan liiketoiminta edellä ajatteleva IT-ammattilainen, joka 2 vuotta myöhemmin vetää eCraftin Helpparia eli asiakastukea. Tämä kokenut tähti on tullut IT-alalle jäädäkseen.

Koulutusohjelma avasi ovet IT-alalle tähtäävälle alanvaihtajalle

Newcrafters -ohjelma on puoli vuotta kestävä koulutusohjelma, jonka aikana osallistujat pääsevät kartuttamaan omaa asiantuntijaosaamistaan aidossa työympäristössä, osana todellisia asiakasprojekteja. Harjoittelijat sijoittuvat eri eCraftin yksiköihin, erikoistuen eri IT-ratkaisujen konsultointiin sekä projektinhallintaan. eCraft lupaa kuudessa kuukaudessa hioa eri alan osaajista timantteja. Yksi heistä on Petra Peltapuro, entinen kauneudenhoitoalan ammattilainen.

Ennen eCraftille tuloaan Petra oli työskennellyt pitkään eräässä helsinkiläisessä kauneudenhoitoyrityksessä. IT-ala oli kiinnostanut häntä jo pidemmän aikaa, mutta uranvaihdos ilman alan kokemusta tuntui lähes mahdottomalta tehtävältä. Eräänä päivänä Petra näki sattumalta alanvaihtajille soveltuvan Newcrafters -koulutusohjelman mainoksen Facebookissa ja päätti, että “Tämä on nyt se oljenkorsi johon mun pitää tarttua, jos koskaan haluan alaa vaihtaa”, Petra muistelee.

eCraftilla koulutusohjelma toimii keinona saada alalle paljon kaivattuja lisätyöntekijöitä. eCraftin kaltaisessa konsultointityössä korostuvat järjestelmäosaamisen lisäksi asiakasymmärrys ja toimialatuntemus. Näistä kolmesta kaksi viimeistä on vaikeinta kouluttaa:

”Jo koulutusohjelman esittelyssä taidettiin mainita, että järjestelmän konffaamisen oppii kyllä, tärkeämpää on oma halua oppia asioita nopeasti sekä kyky hyödyntää aiempaa kokemusta uudessa työssä. Koin esimerkiksi, että oma historiani kauneushoitoalan liiketoiminnan pyörittämisestä ja asiakaspalvelusta ovat hyödyttäneet minua nykytyössäni”, Petra toteaa.

 

Asenne ja nopea oppimiskyky ratkaisee

Alku uudella alalla ei kuitenkaan missään nimessä ollut helppo. Uutta opittavaa oli paljon aina teknisten speksien ymmärtämisestä itse järjestelmässä tehtävään konfiguraatiotyöhön: ”Aluksi en edes ymmärtänyt mistä ihmiset puhuivat, kun kolmikirjaimiset lyhenteet vaan vilisivät. Olisin tarvinnut sanakirjan.” Onneksi Petran tukena oppimisessa olivat 14 muuta samassa tilanteessa olevaa Newcrafteria sekä oma mentor. Petra kertookin, että koulutusohjelma on suunniteltu tiimityötä tukevaksi eli suurin osa kuudesta kuukaudesta vietetään yhdessä muiden koulutusohjelmalaisten ja eCraftin mentoreiden kanssa erinäisiä tehtäviä ja oikeita asiakascaseja ratkoen. Yksin pänttäämistä ohjelma ei ole, vaan perustuu etenkin käytännön kautta opittuun.

Kaksi vuotta myöhemmin Petra on arvostettu IT-asiantuntija, joka päätehtävänään vastaa eCraftin asiakastuesta eli "Helpparista" pitäen huolta, että eCraftin asiakkaat saavat parasta mahdollista palvelua. ”Tuntuu, että olen löytänyt todellisen kutsumukseni IT-alalla. Koskaan ei ole liian myöhäistä vaihtaa alaa. ”

Perhe vai työ?

Perheellisenä, kahden pienen lapsen äitinä, jousto työajoissa on Petran mielestä ehdoton plussa verrattuna aiempiin työpaikkoihin. ”Jousto toimii molempiin suuntiin. Välillä työajat joustavat minun tilanteeni mukaan ja vastaavasti minä joustan sitten tarvittaessa aina työmenojen mukaan”, Petra kertoo,  Meillä eCraftilla ei siis tarvitse pelätä lasten tärkeiden tapahtumien menevän sivusuun, sillä arvostamme perheen ja vapaa-ajan merkitystä työntekijöidemme tehokkuudessa: “Täällä ei koskaan ole tuntunut siltä, ettei lasten takia saisi aloittaa työpäivää myöhemmin tai esimerkiksi tehdä töitä etänä.” Petra kertoo. 

Kenelle Newcrafters -rekrytointiohjelma on tarkoitettu?

Newcrafters -rekrytointiohjelma soveltuu niin työuransa alussa oleville vastavalmistuneille kuin uranvaihdosta pohtiville alanvaihtajille – et tarvitse hakeaksesi IT-alan kokemusta.

Etsitkö täydellistä mahdollisuutta tehdä täysi ammatinvaihdos IT-alan kasvavaan maailmaan? Vai oletko kaupallisen tai teknisen koulutuksen omaava vastavalmistuva opiskelija ja etsit ensimmäistä oikeaa vakkaripaikkaa? NewCrafters –koulutusohjelma on sinua varten! Toivotamme erittäin tervetulleeksi hakemukset eri alojen osaajilta, jotka haluavat hypätä IT-konsultointitehtäviin kovassa kasvussa olevaan firmaan – aiempaa IT-alan kokemusta ei vaadita. Tärkeämpää on, että sinulla on tekemisen meininkiä, motivaatiota oppia nopeasti, kiinnostusta IT-alaa kohtaan sekä loogista päättelykykyä ja hyvät sosiaaliset taidot.

Ohjelman hakeaksesi sinun ei tarvitse olla valmis osaaja. Arvostamme, että olet tehnyt kädet savessa töitä esim. tehtaan tuotantolinjalla, yrityksen taloushallinnossa, varastolla tai vaikka myynnin- ja asiakaspalvelun eturintamassa, toisin sanoen sinulla on asiakkaidemme toimialaosaamista ja puhut heidän kanssaan samaa kieltä.

Ohjelma on palkallinen ja pyörii 1.3.2019-30.6.2019 eCraftin Espoon, Tampereen ja Vaasan toimistoilla.

Oletko sinä seuraava IT-alan tähti? Hae mukaan ohjelmaan

Hakuaika 1.1-31.1.2019