Newcrafters-koulutusohjelma: Kauppatieteistä IT-konsultiksi

Salla Saajoranta vetää nykyisin yhtä eCraftin CRM-tiimeistä. Vielä muutama vuosi sitten vastavalmistunut kauppatieteiden opiskelija ei olisi uskonut päätyvänsä työskentelemään IT-konsulttina, saatikaan IT-tiimin vetäjänä. Sallan asenne rohkeasti tarttua uusiin mahdollisuuksiin sekä nopea oppimiskyky ovat nostaneet Sallan yhdeksi eCraftin kokeneista kenttäliiketoiminnan konsulteista. Asiakkaiden haastavien bisnespulmien ratkominen on tämän asiantuntijan intohimo ja Salla löysikin itsensä elämänsä roolista eCraftilla.

IT-ala houkutteli kasvavana ja jatkuvasti muuttuvana alana suoraan koulun penkiltä


Salla Saajoranta opiskeli Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa, kun valmistumisen lähentyessä Salla alkoi pohtimaan mitä hän oikeasti haluaa työuraltaan: “Opiskelin yliopistossa kauppatieteitä ja kansainvälistä markkinointia, kun valmistumisen lähestyessä mietin: Mitä seuraavaksi? Selvittäessäni työmahdollisuuksia törmäsin NewCraftersin hakuun. Haku pisti heti silmään, koska IT-alalla on paljon työpaikkoja, se on koko ajan kasvava ala ja eCraft todella kiinnostava yritys. Vaikka minulla ei ollut aiempaa kokemusta IT-alalta enkä tuntenut alan teknologiaa, päätin hakea rohkeasti mukaan ja se kannatti! Pääsin heti projekteihin mukaan mikä helpotti koulutusohjelman opiskelurungon sisäistämistä, Salla Saajoranta kertoo ensivaikutelmistaan.

Nykyään Salla vetää yhtä eCraftin CRM-tiimeistä sekä toimii huolto- ja palveluliiketoiminnan konsulttina: “Kaikki lähtee työssäni liikkeelle asiakkaan liiketoiminnasta ja sen tarpeista. Sen ansiosta myös työtehtäväni ovat todella monipuolisia. Perusprojektit lähtevät aina liikkeelle määrittelystä – mikä on asiakkaan liiketoiminnan tila ja kuinka sitä voidaan tehostaa? Sen jälkeen pääsen työskentelemään järjestelmäratkaisujen, konfiguroinnin ja käyttöönoton parissa, jonka jälkeen tarjoamme vielä käyttöönottotukea ja koulutusta asiakkaille. Konsultointityö eCraftilla on siis älyttömän monipuolista, mikä tekee työstä tosi mielekästä. Yhtä ja samaa tehtävää ei tee päivästä toiseen”, Salla heittää.

Vaikka minulla ei ollut aiempaa kokemusta IT-alalta enkä tuntenut alan teknologiaa, päätin hakea rohkeasti mukaan ja se kannatti! Pääsin heti projekteihin mukaan mikä helpotti koulutusohjelman opiskelurungon sisäistämistä
— Salla/ Newcrafters-ohjelman käynyt huolto- ja palveluliiketoiminnan konsultti

Koulutusjakso tarjosi vahvat pohjat alalla työskentelyyn


Newcrafters-ohjelmaan hakeminen ja pääseminen ei edellytä aiempaa IT-alan kokemusta, vaan koulutusohjelmassa saa kaiken tarvittavan koulutuksen uudessa roolissa menestymiseen. “Trainee-ohjelman aikaisissa koulutuksissa oli parasta se, että se oli hyvin kattava kokonaisuus koko IT-alasta. Koulutus antoi monipuolisen kuvan tulevasta työstä sekä hyvät eväät kehittyä IT-alalla. Sen vuoksi minulla ei ollut mitään vaikeuksia päästä perille hommista ilman aiempaa IT-osaamista – neljä kuukautta kestävän NewCrafters koulutusohjelman kautta alasta ja tehtävistä oppi hyvin”, Salla muistelee.

Salla on ollut eCraftilla töissä 4 vuotta ja kehittynyt ammatillisesti tänä aikana huimasti. Tekninen pätevyys on tuonut useita Microsoft-sertifikaatteja ja palava halu ratkoa asiakkaan haastaviakin bisnescaseja paljon kiitosta niin asiakkailta kuin tiimikavereilta. Kauppatieteiden kasvatista onkin sutjaantunut teknisesti valveutunut, mutta bisneslähtöinen konsultti: “Järjestelmäosaaminen ja työskentely asiakkaiden kanssa on ollut se ydinjuttu, missä olen erityisesti kehittynyt. eCraft on mahdollistanut sen antamalla puitteet kehittyä juuri niin paljon kuin olen halunnut ja meillä on mahdollisuus halutessaan aina oppia lisää”, Salla kertoo.
 

Innokkaat ja haasteita pelkäämättömät hakijat menestyvät

 

Työyhteisö eCraftilla on aktiivinen niin töissä kuin välillä vapaa-ajallakin. Hyvä meininki kannattelee välillä tiukkojenkin deadlinejen yli. “Meillä on hyvin energinen ja aktiivinen työyhteisö täällä eCraftilla, joka tuli esille jo koulutusohjelman aikana. Me tehdään todella paljon vapaa-ajallakin yhdessä – käydään pelaamassa jalkapalloa, viikonloppureissuilla, after workeillä ja ihan mitä vaan milloinkin keksitään! Lisäksi yksittäinen työntekijä saa täällä hyvin äänensä kuuluviin. Olen huomannut täällä työskentelyn aikana, että eCraft pitää aidosti huolta työntekijöistään, Salla kertoo.

Newcrafters-ohjelmaan haikailevalle Sallalla on selkeät vinkit: “Hakijalla pitää olla pilkettä silmäkulmassa - ei pelkää uusia haasteita, on avoin persoona. On myös aika tärkeää osata sopeutua muutokseen – ala kehittyy kaiken aikaa ja se näkyy myös sisäisenä kehityksenä meillä eCraftilla”. “Tärkeämpää on siis olla motivoitunut ja kehittymishaluinen, kuin jo valmis IT-guru. Vaikkei itselläni ollut kokemusta alalta, osoitin jo hakemusprosessin aikana omaavani tarvittavaa intoa tehtävään ja se nähtävästi vakuutti meidän tyypit siitä, että olen oikea henkilö mukaan ohjelmaan. Jos siis itseltäsi löytyy intoa alalle etkä pelkää haasteita, hae ihmeessä mukaan!, Salla jatkaa.

 
Kenelle Newcrafters -rekrytointiohjelma on tarkoitettu?


Newcrafters -rekrytointiohjelma soveltuu niin työuransa alussa oleville vastavalmistuneille kuin uranvaihdosta pohtiville alanvaihtajille – et tarvitse hakeaksesi IT-alan kokemusta.

Etsitkö täydellistä mahdollisuutta tehdä täysi ammatinvaihdos IT-alan kasvavaan maailmaan? Vai oletko kaupallisen tai teknisen koulutuksen omaava vastavalmistuva opiskelija ja etsit ensimmäistä oikeaa vakkaripaikkaa? NewCrafters –koulutusohjelma on sinua varten! Toivotamme erittäin tervetulleeksi hakemukset eri alojen osaajilta, jotka haluavat hypätä IT-konsultointitehtäviin kovassa kasvussa olevaan firmaan – aiempaa IT-alan kokemusta ei vaadita. Tärkeämpää on, että sinulla on tekemisen meininkiä, motivaatiota oppia nopeasti, kiinnostusta IT-alaa kohtaan sekä loogista päättelykykyä ja hyvät sosiaaliset taidot.

Ohjelman hakeaksesi sinun ei tarvitse olla valmis osaaja. Arvostamme, että olet tehnyt kädet savessa töitä esim. tehtaan tuotantolinjalla, yrityksen taloushallinnossa, varastolla tai vaikka myynnin- ja asiakaspalvelun eturintamassa, toisin sanoen sinulla on asiakkaidemme toimialaosaamista ja puhut heidän kanssaan samaa kieltä.

Ohjelma on palkallinen ja pyörii 1.3.2019-30.6.2019 eCraftin Espoon, Tampereen ja Vaasan toimistoilla.

Oletko sinä seuraava IT-alan tähti? Hae mukaan ohjelmaan

Hakuaika 1.1-31.1.2019