Newcrafters-koulutusohjelma: Vaasan yliopistosta vakkaripaikkaan IT-alan huipulle

Mikko törmäsi eCraftiin ensimmäistä kertaa opiskeluaikanaan Vaasan yliopistossa. Opintojen ollessa loppusuoralla Mikko haki Newcrafters-koulutusohjelmaan tavoitteenaan vakituinen työpaikka IT-alan sykkivässä maailmassa. Mikon tausta tietojärjestelmätieteissä opintojen osalta, työkokemus pankista sekä Mikon uutta pelkäämätön asenne siivittävät Mikon eCraftille töihin vaikkei kokemusta IT-alan töistä ollutkaan. Nyt Mikko työskentelee eCraftilla talouskonsultin roolissa ja hän siirtyi 4 kuukautta kestäneen harjoittelujakson jälkeen takaisin Vaasaan työskentelemään eCraftin Vaasan toimipisteessä. Mikko onkin eCraftilla nouseva talouskonsultoinnin tähti.

 

Positiivinen mielikuva eCraftin kulttuurista innosti hakemaan


Aiemmin pankissa työskennellyt ja sittemmin Vaasan yliopistossa tietojärjestelmätieteitä lukenut Mikko Lehtinen innostui eCraftista somekanavien ja työpaikkailmoituksen perusteella: ”eCraftista tuli sellainen kuva, että haluaa töihin aitoja ihmisiä ja että siellä on hyvä olla. Pankki oli työpaikkana ns. ’kylmempi’, ja katsoessani vanhoja NewCrafters-videoita niistä huokui sellainen positiivinen ja motivoiva fiilis, vaikken silloin vielä tiennyt itse työtehtävistä mitään. Se yrityskulttuuri vaan vaikutti sellaiselta, joka iski”, Mikko kertoo.

Yrityskulttuuri välittyi Mikon mielestä jo suoraan koulutusohjelman ilmoituksesta: ”Ilmoituksessa kerrottiin heti, millaisia etuja yritys tarjoaa. Mielikuva eCraftin yrityskulttuurista vahvistui myös ensimmäisissä haastatteluissa – odotin perinteistä kuulustelua, mutta vastassa odottikin rento juttelu”, Mikko kertoo. ”Täällä on enemmän sellainen kaveriporukkafiilis kuin työporukkafiilis. Toimisto on viihtyisä, joten täällä on helppo viihtyä ja hengailla ja työkavereiden kanssa tulee vietettyä aikaa myös vapaa-ajalla”, Mikko jatkaa.

Täällä on enemmän sellainen kaveriporukkafiilis kuin työporukkafiilis. Toimisto on viihtyisä, joten täällä on helppo viihtyä ja hengailla ja työkavereiden kanssa tulee vietettyä aikaa myös vapaa-ajalla
— Mikko/ Newcrafters-ohjelman käynyt talouskonsultti

Tuki päivittäiseen tekemiseen ei ole kaupungista kiinni


Koulutusohjelman jälkeen takaisin Vaasaan vaihtanut Mikko on tällä hetkellä ainoa Finance & Operations-tiimiläinen Vaasan toimipisteessä. ”Aloitin koulutusohjelmassa Ops-tiimissä, joka keskittyy raportointiin ja talouteen. Sain alusta lähtien hyvin vapaat kädet työskentelyyn ja sain tehdä asioita parhaaksi näkemälläni tavalla”, Mikko kuvailee. Apu ja tuki on kuitenkin ollut kaikkeen tekemiseen aina saatavilla: ”Apua saa kuitenkin aina sitä pyydettäessä. Sen merkitys on korostunut etenkin nyt, kun olen ainoa OPS-tiimiläinen Vaasan toimipisteessä”, Mikko kertoo.

 

”eCraftilla saa olla ihan oma itsensä, ei tarvitse esittää mitään”

 

Mikko kokee, että eCraftille sopii hommiin kaikenlaiset ihmiset: ”Mitään tiettyä muottia täällä ei ole vaan ihmiset on tosi erilaisia. Halu jatkuvaan oppimiseen ja tietynlainen rohkeus uusien asioiden tekemisewn yhdistää kuitenkin mun mielestä meitä kaikkia”,Mikko kuvailee. Mikko kertoo, että nykyinen työympäristö vastaa täysin niitä mielikuvia mitä videoilta ja somesta eCraftista saa: ”Täällä on tosi viihtyisä työympäristö ja pääsee tekemään sitä, mikä kiinnostaa. Tärkeää on myös se, että täällä pääsee vaikuttamaan omaan urapolkuun ja kehitykseen”, Mikko tiivistää.

eCraft ei edellytä millään tapaa, että pitäisi olla IT-taustaa: ”Turha pelätä, että syynätään CV:stä IT-osaamista ja käännytetään, kun ei ole kokemusta. Täällä itse henkilö sekä asenne töihin ja niiden tekemiseen on paljon tärkeämpää”, Mikko kertoo. eCraftilla työskentelee ihmisiä erilaisilla taustoilla ja kokemuksilla, jotka otetaan huomioon urapolun ja työtehtävien suunnittelussa: ”Vaikkei aiempaa kokemusta tarvitse olla IT-alalta, otetaan kaikki aiempi kokemus huomioon ja hyödynnetään”, Mikko jatkaa.

Turha pelätä, että syynätään CV:stä IT-osaamista ja käännytetään, kun ei ole kokemusta. Täällä itse henkilö sekä asenne töihin ja niiden tekemiseen on paljon tärkeämpää.
— Mikko/ Newcrafters-ohjelman käynyt talouskonsultti

 

Kenelle NewCrafters -rekrytointiohjelma on tarkoitettu?

 

Newcrafters -rekrytointiohjelma soveltuu niin työuransa alussa oleville vastavalmistuneille kuin uranvaihdosta pohtiville alanvaihtajille – et tarvitse hakeaksesi IT-alan kokemusta.

Etsitkö täydellistä mahdollisuutta tehdä täysi ammatinvaihdos IT-alan kasvavaan maailmaan? Vai oletko kaupallisen tai teknisen koulutuksen omaava vastavalmistuva opiskelija ja etsit ensimmäistä oikeaa vakkaripaikkaa? NewCrafters –koulutusohjelma on sinua varten! Toivotamme erittäin tervetulleeksi hakemukset eri alojen osaajilta, jotka haluavat hypätä IT-konsultointitehtäviin kovassa kasvussa olevaan firmaan – aiempaa IT-alan kokemusta ei vaadita. Tärkeämpää on, että sinulla on tekemisen meininkiä, motivaatiota oppia nopeasti, kiinnostusta IT-alaa kohtaan sekä loogista päättelykykyä ja hyvät sosiaaliset taidot.

Ohjelman hakeaksesi sinun ei tarvitse olla valmis osaaja. Arvostamme, että olet tehnyt kädet savessa töitä esim. tehtaan tuotantolinjalla, yrityksen taloushallinnossa, varastolla tai vaikka myynnin- ja asiakaspalvelun eturintamassa, toisin sanoen sinulla on asiakkaidemme toimialaosaamista ja puhut heidän kanssaan samaa kieltä.

Ohjelma on palkallinen ja pyörii 1.3.2019-30.6.2019 eCraftin Espoon, Tampereen ja Vaasan toimistoilla.

Oletko sinä seuraava IT-alan tähti? Hae mukaan ohjelmaan

Hakuaika 1.1-31.1.2019