20 vuotta alalla johti eCraftille – sovellusarkkitehti Aleksi Sutela

/ Maria Heimonen
Kokemuksia eCraft


Uusi sovellusarkkitehtimme Aleksi käveli ensimmäistä kertaa sisään toimistomme ovista eCraftilaisena joulukuussa 2017, samoihin aikoihin, kuin uusi projektipäällikkömme Sakari. Kuluneen kvartaalin aikana Aleksista on muodostunut korvaamaton osa eCraftin työyhteisöä ja halusimme tietää, miten 20 vuoden työkokemuksen omaava Aleksi on päässyt hyödyntämään pitkää kokemustaan päivittäisessä työssään.
 

Aleksi, miltä sovellusarkkitehdin perinteinen työpäivä näyttää?
 

”Perinteinen työpäivä riippuu projektista, projektin vaiheesta ja muista muuttujista – tavallaan siis yksikään työpäivä ei ole samanlainen”, Aleksi toteaa. Sovellusarkkitehdin roolissa Aleksin päivittäinen tekeminen keskittyy pääasiassa sovelluskehityksen ympärille, mutta päiviin kuuluu myös sovelluskehityksen tukitoimenpiteitä, kuten asiakkaiden tarpeiden kartoitusta.

Aleksin mukaan nykyinen tehtävä antaa hänelle myös paljon opittavaa, sillä aiemmissa töissään hän on rakentanut räätälöityjä ratkaisuja alusta loppuun:

”eCraft on antanut minulle mahdollisuuden kehittää osaamistani. Sovelluksien rakentaminen CRM:n ja ERP:n ympärille on minulle uutta - valmiin tuotteen ympärille tehtävä tuotekehitys poikkeaa aiemmasta kokemuksestani, joka lisää tehtävien haastavuutta. Meillä saa kuitenkin aina apua kysyttäessä. Se on yksi eCraftin työyhteisön lukuisista hyvistä puolista.

 

Miten päädyit eCraftille?
 

”Työskentelin ennen eCraftille tuloa 7 vuotta samassa yrityksessä useassa roolissa - viimeisimpänä niistä teknisenä tuotepäällikkönä. Olen ollut alalla jo n. 20 vuotta ja työskenneltyäni samassa yrityksessä monta vuotta kaipasin vaihtelua ja haasteita. eCraft oli minulle jo entuudestaan tuttu ja työskentely heillä vaikutti kiinnostavalta mahdollisuudelta.”

Ensimmäistä kertaa eCraftin ja Aleksin tiet ristesivät jo 10 vuotta aiemmin. Vaikkei yhteinen taival vielä ensitapaamisesta käynnistynytkään, Aleksia jäi kiinnostamaan työskentely silloin vielä pienessä, mutta kovassa nosteessa olevassa tech-firmassa. 

”10 vuotta sitten eCraft oli juuri perustamassa toimipistettä Ruotsiin ja homma oli vasta lähdössä kasvuun - nyt eCraftin tuolloin alkanut kasvu näkyy selkeästi.”
 

Olen ollut alalla jo n. 20 vuotta ja työskenneltyäni samassa yrityksessä monta vuotta kaipasin vaihtelua ja haasteita. eCraft oli minulle jo entuudestaan tuttu ja työskentely heillä vaikutti kiinnostavalta mahdollisuudelta.

 

Miten eCraftilla työskentely eroaa aiemmista työpaikoistasi?
 

”Kyllä eCraft on erilainen kuin muut saman alan työnantajat. Talon sisällä on leppoisa ja avoin ilmapiiri. eCraft järjestää myös paljon erilaisia tapahtumia, joihin voi halutessaan osallistua.”

Aleksille yrityksen toiminta normaalin työajan ulkopuolella, rennoissa merkeissä, teki vaikutuksen. Mutta yksi tapahtumakonsepti erottui edukseen ylitse muiden.

”eCraft järjestää myös laneja. Se on aika poikkeuksellista, enkä ole aiemmin vastaavaan lanikulttuuriin törmännyt. Se luo sellaista tietynlaista rentoa yhdessäolon ilmapiiriä, jossa viihtyy.”
 

eCraftilla on mukava, rento ilmapiiri ja reipas suhde työn tekemiseen. Itselleni yksi kiinnostavimmista puolista on kuitenkin mobiilisovellusten ja SPA-sovellusten (single-page application) kehittäminen Azuressa. Pääsen kehittämään moderneja sovelluksia moderneille työvälineillä.”


Miksi suosittelisit eCraftia muille pitkän kokemuksen omaaville alan asiantuntijoille?
 

”eCraftilla on mukava, rento ilmapiiri ja reipas suhde työn tekemiseen. Itselleni yksi kiinnostavimmista puolista on kuitenkin mobiilisovellusten ja SPA-sovellusten (single-page application) kehittäminen Azuressa. Pääsen kehittämään moderneja sovelluksia moderneille työvälineillä.”

Aiemmin täysin räätälöityjä ratkaisuja toteuttaneelle Aleksille työskentely Microsoftin tuoteperheen CRM- ja ERP-ratkaisujenkaan parissa ei hidasta oman käden jälkeä.  

”Vaikka taustalla on CRM ja ERP, näiden valmiiden tuotteiden ei anneta koskaan rajoittaa asiakkaille tehtäviä räätälöityjä ratkaisuja. Se on erittäin kiinnostava, uudenlainen yhdistelmä.”

 

Oletko sinä seuraava uusi eCraftilainen? Tarjoamme jatkuvasti kiinnostavia uramahdollisuuksia niin alan kokeneille osaajille kuin vasta koulun penkiltä valmistuneille. Käy tutustumassa avoimiin paikkoihimme Ura-sivuillamme tai ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan tulevaisuudestasi eCraftilla.