Newcrafters -ohjelman upea päätös – vakinaistimme kaikki 13 traineeta!

/ Maria Heimonen


Lokakuussa ovistamme käveli ensimmäistä kertaa eCraftilaisina joukko uusia ja innokkaita Newcrafters-traineeta. Traineejakson 6 kuukautta kuluivat kuin silmän räpäyksessä ja ohjelman lopputuloksena tiimeistämme löytyi 13 uutta raudankovaa ammattilaista – joten päätimme vakinaistaa heidät kaikki.

Traineejakson alussa uudet Newcrafters-traineet sijoitettiin eri puolille ja tehtäviin. Annoimme heille vapaat kädet asettaa tavoitteet ja suunnat omalle kehittymiselleen. Nyt kuusi kuukautta myöhemmin kaikki 13 trainee-ohjelman suorittanutta traineeta jatkavat eCraftilla vakituisina työntekijöinä. Päätimme kysyä uusilta vakituisilta työkavereiltamme, mitä harjoitusjaksosta jäi päällimmäisenä mieleen ja mitä heille on vakinaistamisen jälkeen luvassa.

 

Solution Consultant Miika – Vastuu ja haasteet antavat uutta potkua tekemiseen

Newcrafters-quote-Miika (002).jpg

 

Miika aloitti Newcrafters-ohjelman CRM-puolella ja jatkaa nyt vakinaistamisen jälkeen samoissa hommissa. ”Newcrafters-ohjelman aikana trainee-nimike on pikkuhiljaa vaihtunut Solution Consultant -titteliksi. Yksi ohjelman kohokohtia olikin juuri tämä muutos - se, kun pääsi itse ensimmäistä kertaa johtamaan projektia. Vastuun saamisesta tuli mahtava fiilis”, Miika tiivistää.

Newcrafters-ohjelman vaihtuessa vakituiseksi työsopimukseksi Miika ei usko asioiden muuttuvan merkittävästi: ”Muutos vastuissa ja tekemisessä oli jaksotettu tasaisesti koko harjoitusjaksolle, eli hommat ei tästä varmaan suuremmin muutu. Ainoa ehkä, mikä muuttuu, on se ote tekemiseen – tehdään entistäkin isommin ja kovemmalla paineella!

Miikalle eCraftilla aloittaminen oli hänen omin sanoin Stairway to Heaven, eikä 6 kuukauden takainen into kadonnut traineejakson aikanakaan: ”eCraft on tosi vapaa ja avoin työpaikka. Kuten monesti kuulee ja täälläkin on todettu, eCraft ei ole byrokraattinen. Täällä on rento ilmapiiri, eikä formaalisuudesta tarvitse stressata. Kaikki voi toimia rennosti omana itsenään”, Miika kertoo.

Yksi ohjelman kohokohtia olikin juuri tämä muutos - se, kun pääsi itse ensimmäistä kertaa johtamaan projektia. Vastuun saamisesta tuli mahtava fiilis.

 

Dynamics 365 Consultant Toni – Traineejakso oli pitkäaikaisen tavoitteen täyttymys

Newcrafters-quote-Toni (002).jpg

 

Toni aloitti Newcrafters -taipaleensa CRM-tiimissä Dynamics 365 -konsulttina, jonka kautta hän pääsi hyvin nopeasti perehtymään lukuisiin erilaisiin projekteihin. ”Alussa suuri osa tekemistä olikin seuraamista ja tutustumista siihen tekemiseen. Olin mukana asiakaskäynneillä, katselemassa ja kuuntelemassa, sekä opettelemassa minkälaisista palikoista se tekeminen oikeasti muodostuu”, Toni mainitsee alkutaipaleestaan eCraftilla.

Traineejakson aikana tekeminen kehittyi kuitenkin tasaisesti oppimispainotteisesta toteutuspainotteisempaan ja nyt kun Tonin allekirjoitus löytyy uudesta työsopimuksesta, on hänen tehtävänsä monipuolistuneet ja vastuut kasvaneet merkittävästi. Kauppatieteiden maisteriksi valmistuneelle Tonille IT-alalla työskenteleminen oli pitkäaikainen tavoite: ”Valmistumiseni jälkeen olen ollut pääasiallisesti myynnillisissä tehtävissä. Myin mm. IT-infraan liittyviä palveluja sekä pilvipalveluja, joka tuki pitkäaikaista tavoitettani päästä IT-alalle. Nyt kun olen asian ytimessä, en joutunut pettymään - työ on ollut todella mielenkiintoista ja mahtavaa hommaa!”, Toni kiittelee. 

Tonin virallinen titteli vakinaistamisen jälkeen on Dynamics 365 -sovelluskonsultti, mutta traineejakson päättyminen ei todellakaan tarkoita sitä, että uuden oppiminen loppuisi. ”Meillä osaamista pystyy kehittämään laajasti oman mielenkiinnon mukaan ja voimme valita myös projekteja sen mukaan, mikä kiinnostaa ja tukee haluamaamme kehityspolkua. Lisäksi kun miettii mitä tahtia Microsoft kehittää tuotteitaan, työssä oppii viikoittain jotain uutta. Uuden oppiminen ja mahdollisuudet siihen onkin yksi eCraftilla työskentelyn kohokohtia – on mahtavaa, että on sellainen ala, jossa pystyy olemaan aallon harjalla kehittäen osaamistaan!", Toni tiivistää tuntojaan. 

Meillä osaamista pystyy kehittämään laajasti oman mielenkiintonsa mukaan ja voimme valita myös projekteja sen mukaan, mikä kiinnostaa ja tukee haluamaamme kehityspolkua.

 

NAV Consultant Mari – Joustavaa työskentelyä toiselta puolelta maapalloa

Newcrafters-quote-Mari (002).jpg

 

Toisin kuin Tonille ja Miikalle, Marille Newcrafters -traineejakson loppuminen toi mukanaan suuria muutoksia – muttei eCraftin toimesta. ”Mieheni sai töitä Kanadasta ja luulin jo, että muutto tarkoittaisi loppua tarinalleni eCraftilla, mutta toisin kävi!”, Mari hehkuttaa. 

Kanadaan muuttanut Mari jatkaa töitään 60% hyödyntäen Kanadan ja Suomen välistä aikaeroa mm. päivityksien ja muiden toimenpiteiden tekemiseen, joita ei voi tehdä Suomen toimistoaikoina: ”Tiedän kokemuksesta, että muutto täysin uuteen ympäristöön vaatii oman aikansa, jonka vuoksi 60% työaika on minulle täydellinen ratkaisu. En joudu muuttamaan työrytmiäni Suomen aikaan, eikä kukaan Suomessa joudu tekemään yömyöhään töitä.”

Mari aloitti eCraftilla NAV-tiimin konsulttina, mutta oman roolin konkretisoituminen vei hetken aikaa: ”Alkuun yritin löytää oman urani kokeilemalla paljon kaikkea ja osallistumalla mitä erilaisimpiin projekteihin. Pikkuhiljaa kuitenkin juuri itseohjautuvuuden ansiosta oma polkuni ja asemani tiimissä alkoi muodostumaan paljon selkeämmäksi. Nyt teen pääasiassa teknisen konsultin hommia – kevyitä softa- ja koodimuutoksia, muutostikettejä ja muuta, missä pääsen opettelemaan lisää kokonaisarkkitehtuurista”, Mari kertoo nykyisestä roolistaan. 

Marille eCraftilla työskentelyn kohokohtia ovat olleet oman osaamisen kehittyminen ja tulevaisuuden suunnan selkeytyminen: ”Kun katsoo taaksepäin, on selvästi selkiytynyt se, mitä haluaa tehdä. Tulin tänne niin ummikkona, ettei mikään ollut silloin vielä selvää. Traineejakson aikana pääsin mukaan lukuisiin mielenkiintoisiin projekteihin ja oma tulevaisuus näyttää nyt paljon selvemmältä. Sen lisäksi se, että sain työsopimuksen, vaikka muutto toiseen maahan on edessä - onhan tämä ihan huikea tilanne mulle, kun tulevaisuus on erilainen kuin monella muulla!”, Mari mainitsee vielä haastattelun lopuksi. 

Kun katsoo taaksepäin, on selvästi selkiytynyt se, mitä haluaa tehdä. Tulin tänne niin ummikkona, ettei mikään ollut silloin vielä selvää. Traineejakson aikana pääsin mukaan lukusiin mielenkiintoisiin projekteihin ja oma tulevaisuus näyttää nyt paljon selvemmältä.

Oletko sinä seuraava uusi eCraftilainen? Tutustu Ura-sivuihimme tai ota yhteyttä niin keskustellaan lisää mahdollisesta tulevaisuudestasi meillä eCraftilla!