Strateginen kumppanuus kahden ison analytiikkapelurin kesken – Qlik & Microsoft

/ Mika Ahtinen
kaksi analytiikkapeluria

Jos mietitään yrityksen kilpailukykyä ja kasvua globaalissa markkinassa, niin monesti ”kaverilla” voi olla se puuttuva pala kokonaisuutta mikä on sinulle erittäin oleellinen osa menestystarinaa. Monissa ratkaisuissa voidaan puhua myös useamman kumppanin hyvästä liitosta toisten tarjoamaa täydentäen. 

 

Qlik ja Microsoft rakentavat kumppanuuden, missä Qlik on osa Azuren pilviratkaisua. Qlik ja Microsoft pitivät aiheesta partner webinaarit huhtikuun puolivälissä. Tämä on integraatio, mistä varmasti kuullaan lisää myös Qlik Qonnections tapahtumassa 23-26.4.2018.

Nämä kumppanit tulevat varmasti näkymään sekä teknisen integraation osalta, että markkinanäkyvyyden kannalta. Mielenkiintoista!

Qlik ja Microsoft teknologiat ovat eCraft Business Insightin tarjoamassa ja molemmissa meiltä löytyy erittän hyvää osaamista. Se, että nämä kaksi merkittävää analytiikan teknologian peluria yhdistää voimiaan ja integroi tuotteitaan antaa meille lisää mahdollisuuksia mm:

 • Yhdistää teknologioiden hyviä puolia hybridi ratkaisussa
 • Tarjota liiketoimintatarpeisiin uusia toiminnallisuuksia ja tapoja hyödyntää analytiikkaa.
 • Löytää kustannustehokuutta hankkeisiin
 • ym.

 

”Emme tiedä vielä kaikkea, mutta pohditaan mahdollisuuksia”

Aiemmin Qlik on jo ilmoittanut Active Director integraatiosta Azure AD Application Proxy connectorin välityksellä. Jos mietitään mihin tämä antaa vastauksia niin monet haluavat työskennellä omilla työvälineillä (pc, tabletti tai puhelin). Azure AD Application tarjoaa helppokäytöisen tavan etäyhteyteen tärkeään toimintoon kuten Qlik Sense analytiikka sovellukset. ”Etäyhteys palveluna”, kuulostaa hyvältä, eikös?

Tässä vaiheessa yhteistyö ja integraatiot kohdistuu mm.:

 • Azure alusta
  • VM databases
  • Market place listaus
 • Databases
  • SQL Server (on premise)
  • Azure SQL DB ja DW
  • NoSQL (Cosmos)
  • Big Data (HD Insight & Cloudera)
 • Edistyksellinen analytiikka (Advanced Analytics)
 • Muita
  • InTune (mobiilisuus joustavasti ja turvallisesti)
  • Prescriptive Maintenance via HPE
  • O365
  • CNTK (Kognitiivinen työkalupakki)

Valmiit integraatiot mahdollistavat sekä käyttöönoton tehokkuutta, että laadukkuutta. Mutta ne myös laajentavat analytiikan mahdollisuuksia, niin analytiikan sisällön kuin käytettävyyden osalta.

Qlik Sense löytyy Azure markkinapaikasta ja on sieltä helppo ottaa käyttöön niin privaattiin kuin julkiseen cloudiin. Alusta on helppo skaalata tarpeisiin käytön laajentuessa esimerkiksi kun käyttäjämäärä kasvaa ja analytiikkaa käytetään laajemmin.

Qlik Sense analytiikka voidaan perustaa Azureen globaalisti 42 eri alueelle (17.4. pidetyn webinaarin tietojen mukaan). Tämä mahdollistaa huomioida sen mikä on liiketoiminnallesi tärkeää esimerkiksi tietoturva ja datastrategian menettelytapojen suhteen.

”Azurepilven hyödyntämisen etuja”


Azure Qlik Sense analytiikan alustana kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta sekä tekniseltä, että hyvin monissa tapauksissa myös kustannustehokkuden näkökulmasta. 

Muutamia etuja:

 • Käyttöönoton nopeus
 • Käytön tehokkuus
 • Nopeasti skaalattava ympäristö eri tarpeisiin analytiikka tarpeiden kasvaessa
 • Globaalisti skaalattavissa
 • Ympäristön hallinnan ja palauttamisen helppous häiriötilanteissa
 • Automaattiset päivitykset

Näiden kahden pelintekijän kumppanuus vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ensimmäiset askeleet on nyt siis otettu. Kysessä on siis hyvin lupaava analytiikka-alusta vaihtoehto, ja jäämme odottamaan yhteistyön tuloksia ja niiden tuomia hyötyjä!