Microsoft sulauttaa toiminnanohjauksen työpöytäohjelmistoihin: Uusi Dynamics 365 Business Central

/ Matti Tuominen
Business Central.jpg

Dynamics NAVin seuraaja tuo helppoutta ja tehoa. Mitä sinun pitäisi tietää uudesta Dynamics 365 Business Central ERP-järjestelmästä?
 

Nyt voit käyttää toiminnanohjausjärjestelmää suoraan Excelistä tai Outlookista, sillä uusi Dynamics 365 Business Central toimii yhdessä Office 365:n kanssa. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka ohjelmistokategorioiden väliset raja-aidat kaatuvat Microsoftin rakentaessa yhtenä laajana kokonaisuutena toimivaa järjestelmäkokonaisuutta. 

Uusi, 2.4.2018 julkistettu, Business Central on category killer. Sen avulla voit kattaa suuren osan toiminnaohjaustarpeesta yhdellä järjestelmällä ja tutulla käyttöliittymällä. Tämä tarkoittaa pienempää koulutus- ja tukitarvetta sekä matalampaa käyttöönoton kynnystä.

Järjestelmä on aidosti pilvipohjainen, ja uudet ominaisuudet tulevat välittömästi käyttöön uusien versioiden myötä. Et siis tarvitse perinteistä NAV-järjestelmästä tuttua desktop-versiota koneellesi etkä joudu enää huolehtimaan versiovaihdoksista, sillä ne päivittyvät automaattisesti Business Central-pilviversioon. 

 

Mitä kaikkea tämä markkinoiden uusin ja kehittynein toiminnanohjaus tuo?

 

Dynamics 365 Business Central venyy kahteen suuntaan: Käyttö helpottuu, yhdistettävyys muihin Microsoft-ratkaisuihin paranee

 

Ensimmäinen suunta, jossa Business Central menee nykyisiä järjestelmiä pidemmälle, on loppukäyttäjän käyttökokemus ja käyttöliittymän helppous. Business Central tuo parannetun käytettävyyden erilaisille loppukäyttäjäryhmille. Kaikki nämä käyttäjäkokemukset nivoutuvat yhteen ja ovat joustavasti määriteltävissä tarpeen mukaan.

Perustarpeisiin toiminnanohjausta voidaan nyt käyttää suoraan Excelillä tai Outlookilla, tavanomaisen työnkulun lomassa. Tämä tuo ERPin jokapäiväiseen työskentelyyn ja tekee siitä tuttua, joustavaa ja miellyttävää.

Edistyneemmille käyttäjille voidaan tarjota kutakin henkilöä tai kutakin toimintoa varten räätälöity, keskitetty näkymä johonkin bisnesalueeseen. Tällaisia voivat olla vaikkapa taloushallinto, logistiikka, myynti, asiakaspalvelu, tuotanto tai projektinhallinta. Tämä näkymä on suosittu manager-tason ihmisten päivittäisessä työn hallinnassa ja johtamisessa. KPI-mittarit, päivittäiset tehtävät, tiimin tuloksellisuus ja kaikki muu tarvittava on koko ajan näkyvissä.

Päättäjätaso saa puolestaan ylätason näkymän ja raportoinnin. Ylimmän johdon saama data on aina ajantasaista ja yhtenäistä, koska sitä ei enää parsita eri järjestelmistä tai päivitetä manuaalisesti, vaan yksi järjestelmä kattaa suuren osan toiminnanohjaustarpeesta ja kaikki tieto syntyy työntekijöiden normaalin työnkulun yhteydessä. Tämä mahdollistaa kulttuurinmuutoksen kohti läpinäkyvää, tiedolla ohjattua liiketoimintaa, sillä kaikilla on haluttaessa pääsy samaan tietoon.

Toisaalta Business Central venyy myös teknisesti yhä syvemmälle. Luonnollisesti sitä voidaan käyttää eri päätelaitteilla ja esimerkiksi Dynamics 365 Sales toimii integroidusti osana kokonaisuutta. Business Central integroituu suoraan Office 365:n lisäksi myös PowerAppsien, Microsoft Flown ja Power BI:n kanssa. Mahdollisuudet eivät lopu kesken.

Business Central on joustava, aidosti pilvipohjainen ratkaisu taloushallintoon, myyntiin, logistiikkaan ja toimitusketjun hallintaan, kenttätyöhön, asiakkuuksien johtamiseen ja asiakaspalveluun sekä projektinhallintaan. Se alkaa työpöydältä ja kännykästä sekä integroituu syvälle niihin mahdollisuuksiin, joita Microsoftin laaja ratkaisuvalikoima tarjoaa

Koneäly osana Dynamics 365 -ratkaisukokonaisuutta
 

Monille käyttäjille suurimmat Business Centralin hyödyt nykyjärjestelmiin verrattuna tulevat aiempaa nopeammasta ja helpommin toteutettavasta koneälyn käytöstä.

Osana Dynamics 365 -alustaa, Business Centraliin voidaan yhdistää edistyneitä omaisuuksia koneälyn hyödyntämiseen. Se on entistä lähempänä kaikkia Azuren Machine Learning -mahdollisuuksia. Sen avulla voi optimoida, automatisoida ja analysoida liiketoimintatietoa. Ennusteet ja automatisoidut toimintaketjut voidaan toteuttaa Microsoft BI:n ja Azure Machine Learningin avulla perustaen päätökset  koneälyn ehdottamiin toimintasuosituksiin.

Microsoftin kumppanien tuottamat toimialakohtaiset ratkaisut ovat helposti otettavissa käyttöön AppSourcen avulla. Valmiiksi paketoituja ratkaisuja on entistäkin helpompi liittää osaksi Business Centralilla toteutettua toiminnanohjausta. Käyttöönotto on nopeaa ja kustannustehokasta.

Tiivistetysti: Business Central on joustava, aidosti pilvipohjainen ratkaisu taloushallintoon, myyntiin, logistiikkaan ja toimitusketjun hallintaan, kenttätyöhön, asiakkuuksien johtamiseen ja asiakaspalveluun sekä projektinhallintaan. Se alkaa työpöydältä ja kännykästä sekä integroituu syvälle niihin mahdollisuuksiin, joita Microsoftin laaja ratkaisuvalikoima tarjoaa.Lue lisää Business Centralin toiminnollisuuksista täältä.

 

Haluatko tietää, mitä Dynamics 365 Business Central -toiminnanohjaus tarkoittaisi sinun organisaatiollesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme!