Harrastus vaihtui ammatiksi - Kaarinan matka ohjelmistokehittäjäksi eCraftille

Kaarina-uratarina-ecraft.jpg

eCraftilla jo muutaman vuoden työskennelleen Kaarinan matka yrityksessämme alkoi monien muiden tavoin trainee –ohjelmamme kautta. Kaarinalla ei ollut aiempaa työkokemusta koodauksen parista, mutta koodaus oli jo lukioajoilta tuttu harrastus. eCraftilla Kaarina vastaa muun muassa nettisivujemme ulkoasun koodaamisesta sekä luo asiakkaillemme erilaisia mobiiliaplikaatioita.

 

Mitä ohjelmistokehittäjän tehtävät sisältävät?

Koodausta”, Kaarina toteaa nauraen. “Suunnittelemme mobiiliaplikaatioita asiakkaidemme kenttätyöntekijöille. Omalla vastuualueellani on niin kutsutun front-endin eli käyttäjälle näkyvän osan koodaus.

Kaarina kertoo uusien haastavienkin työtehtävien pitävän työn mielenkiintoisena. “Aina saa oppia ja kokeilla jotakin uutta, sillä meillä eCraftilla kaikki asiakkaiden toiveet pyritään toteuttamaan, olivat ne sitten kuinka haastavia tahansa”. Outside the box –ajattelu näkyykin yrityksemme päivittäisessä toiminnassa.

 

Milloin kiinnostuit koodaamisesta?

Kävin lukion Päivölän matematiikkalinjalla, josta tehtiin koulun ohessa töitä Nokialla. Siinä sitten kiinnostuin koodaamisesta”, hän kertoo. Kyseisessä lukiossa oppilaat asuivat paikan päällä aina kerrallaan kaksi viikkoa, jonka jälkeen mentiin viikolopuksi kotiin. Kaarinan mukaan oppitunteja oli aina aamu yhdeksästä ilta yhdeksään. “Se oli maailman parasta aikaa”, Kaarina muistelee.

 

"Me koodarit pyrimme järjestämään koko viikonlopun kestäviä LAN-partyja, joissa pelaamisen ohella myös esimeriksi saunotaan ja syödään hyvin."

 

Miten päädyit eCrafille ja miten työnkentely täällä on sujunut?

Suoritin AEL:n WebDesigner –ammattitutkinnon, jonka jälkeen päädyin tänne eCraftille. Siskoni linkkasi työpaikkailmoituksen minulle ja totesin, että tää vaikuttaa mun jutulta”. Kaarinan mukaan työhaastatteluprosessi eCraftilla oli erittäin nopea ja tehokas: “jo pari viikkoa työhakemuksen lähettämisen jälkeen aloitin työt”.

eCraftilla Kaarina kertoo oppineensa paljon. “Heti ensimmäisenä päivänä pääsin oikeisiin hommin”, hän toteaa. “Meillä eCraftilla ei vaadita pitkää työkokemusta vaan korostetaan intoa ja halua oppia. Lisäksi jatkuvat uudet haasteet pitävät työn mielenkiintoisena. Aina oppii ja saa kokeilla jotakin uutta

 

Miten olet viihtynyt eCraftilla?

Tämä on niin sopiva paikka minulle”, Kaarina toteaa. Kaarinan mukaan työyhteisöstä ei huumoria puutu ja jokainen saa olla oma itsensä. Hän kertoo työyhteisön viettävän myös vapaa-ajalla aikaa yhdessä. "Me koodarit pyrimme järjestämään koko viikonlopun kestäviä LAN-partyja, joissa pelaamisen ohella myös esimeriksi saunotaan ja syödään hyvin."

 

Oletko sinä seuraava uusi eCraftilainen? Tarjoamme jatkuvasti kiinnostavia uramahdollisuuksia niin alan kokeneille osaajille kuin vasta koulun penkiltä valmistuneille. Käy tutustumassa avoimiin paikkoihimme Ura-sivuillamme tai ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan tulevaisuudestasi eCraftilla.