Näin hyödynnät Microsoft-tekoälyä uusien palvelujen luomisessa

/ Tero Tapanainen

Helppokäyttöisyys, nopeus, asiakkaan puolesta asioiden hoitaminen ja kustannustehokkuus luovat aina uutta liiketoimintaa. Lue, kuinka Microsoftin tekoäly toimii bisnesalustana ja auttaa sinua luomaan uusia palveluita.
 

Jo viiden vuoden kuluttua muistelemme, kuinka hassun alkeellisia käyttöliittymiä jouduimme erilaisten laitteiden yhteydessä käyttämään. Yksi hassuimmista saattaa olla nykyinen tietokoneesi ja kännykkäsi, sillä niiden käyttö kokee ison mullistuksen.

Tunne on samanlainen, kuin löytäisit kaapin pohjalta vuoden 2006 kännykkäsi. Pudistelet päätäsi näppäimistölle, kolholle designille, pikkuruiselle nestekidenäytölle ja kaikkea muuta kuin intuitiiviselle käyttöliittymälle.

Tulevaisuuden palvelut ovat usein puheohjattuja, tilannetajuisia ja loppuun saakka palvelevia.

Mullistus perustuu koneälyyn, koneoppimiseen ja pilvipalveluihin. Siksi nämä uudet palvelut ja uudet käyttöliittymät sujahtavat nopeasti kaikkien meidän työpöydälle ja taskuun.

Microsoft tekoäly auttaa sinua rakentamaan tällaisia palveluita omille asiakkaillesi. Koneäly sulautuu kaikkiin järjestelmiin Cortana-assistentista ja Bing-hakupalvelusta aina Azure-pilvipalveluihin, Dynamics 365 ja Office365 -ohjelmistoihin saakka.
 

Näin hyödynnät Microsoftin tekoälyä:
 

Nopeita vastauksia

Cortana, Bing, Windows

Hakutoiminnoissa tekoäly ymmärtää asiakokonaisuuden ja pystyy tarjoamaan hakemasi aiheen koontitietoa pelkän yksittäisen vastauksen ohella – tärkeää esimerkiksi verkkopalvelusi sisäisessä hakukoneessa, jonka avulla asiakkaasi etsivät vastauksia kysymyksiinsä ja katoavat sivustolta hyvin nopeasti, ellei kone ‘tajua, mitä yritän etsiä’.

 

Tilannetajua ja ihmismäistä palvelua

Cortana, Bing, Graph

Älykkäät avustajat muuttuvat älykkäiksi, kun ne ymmärtävät kontekstia, eli palvelun käyttäjän tilannetta, aikomuksia ja mieltymyksiä. Tilannetajuinen tekoäly ketjuttaa automaattisesti palvelua niin, että se ehdottaa sopivaa etenemistä yhdestä toiminnosta toiseen ja kysyy tarvittaessa täydentäviä kysymyksiä oma-aloitteisesti.

 

Oppivia järjestelmiä, analyysiä ja päätöksentekoa

Cortana, Azure, Bing, Graph, Dynamics 365 AI, Office 365, Windows

Oppivat järjestelmät sulautuvat kaikkeen. Ne tuottavat analyysiä ja suosituksia, joiden avulla ohjaat liiketoimintaasi ja uusien tuotteiden ja palveluiden kehitystyötä. Koneoppimisen avulla järjestelmät mukautuvat uusiin tilanteisiin, uusiin käyttäjiin ja uusiin tavoitteisiin. Koneoppiminen mahdollistaa myös isojen datamassojen syväanalyysit ja niiden pohjalta tehdyt päätöksentekosuositukset.

 

Älykkäät avustajat

Cortana, Azure, Bing, Graph

Keskustelevat assistentit oppivat mieltymyksesi ja ennakoivat tarpeesi. Botit reagoivat luonnollisiin puhekyselyihin ja palvelupyyntöihin. Älykkäät avustajat ovat kännykässäsi, autossasi, televisiossasi, tietokoneessasi, kodin ohjauskeskuksessa, varastotrukissa, rekan nupissa, laivan komentosillalla, asiakaspalvelupisteen kassalla ja kaikkialla, jossa tietoa tarvitaan.

 

Kustannustehokkuutta

Dynamics 356 AI, Azure

Koneoppiminen ja koneäly tehostavat logistiikkaa, tuotantoprosesseja, varastonhallintaa ja materiaalinkäsittelyä. Mutta yhtä lailla tekoäly tehostaa asiakaspalvelua (palvelubotit, oppivat algoritmit), uusasiakashankintaa (markkinointipanosten allokointi ja parhaiden yleisöjen analysointi) ja kanta-asiakasmarkkinointia (älykkäät suositukset, kysyntäennakointi). 

 

Erityisryhmien palvelut

Cortana, Azure, Bing, Surface, VR

Puhe- ja elekäyttöliittymät ovat ainoa vaihtoehto monille erityisryhmille, kuten vammaisille, vanhuksille, näkörajoitteisille, pienille lapsille, lukutaidottomille tai liikuntarajoitteisille. Siksi ne yleistyvät kaikilla toimialoilla. 

Koneäly vyöryy kaikkiin ratkaisuihin tehostamaan käytettävyyttä, luomaan tehokkuutta sekä parantamaan päätöksentekokykyä. Pyydä meidät avuksemme mikäli haluat keskustella koneälyn hyödyntämisestä liiketoimintasi kehittämisessä.