eCraftin Graduate-ohjelmasta valmistuu tulevia IT-alan huippulupauksia

/ Anna Koivu
P1080911.jpg

 

eCraftin Graduate -ohjelma on 4 kuukautta kestävä trainee-ohjelma, jonka aikana perehdytämme vastavalmistuneita opiskelijoita IT-alan saloihin. Ohjelman tavoitteena on kouluttaa traineeista IT-alan ammattilaisia ottamalla heidät jo alusta alkaen mukaan käynnissä oleviin asiakasprojekteihin sekä muihin avustaviin töihin. Ohjelman jälkeen kiikarissa siintää myös mahdollinen junior konsultin vakkaripaikka eCraftilla. Tänä kesänä ohjelmassa aloittivat Mikko, Antti, Heta, Lotta ja Otto ja vau mikä porukka he ovatkaan!

 

Perusteet IT-konsultoinnista oman mentorin ja tiimin avulla
 

eCraftilla uusien työntekijöiden perehdytykset ovat suhteellisen tarkkaan hiottua taidetta - uudesta työstä, työskentelytavoista ja tietenkin kollegoista pitää saada hyvä käsitys heti alkuun, jotta hommat alkavat rullaamaan. Näinpä uusien Graduate-ohjelmalaisten Mikon, Antin, Hetan, Lotan sekä Oton aloitusviikko oli täynnä tukea paitsi omilta mentoreilta myös omalta uudelta tiimiltä. Onneksi koko eCraftin porukka oli tullut tutuksi myös kuukausi ennen Graduate-ohjelman aloitusta eCraftin BBQ Partyissa. Perehdytyksessa tutuksi tulivat ihmisten lisäksi työssä tarvittavat työvälineet ja järjestelmät. 

“Ensimmäinen päivä oli lähinnä tustumista ja uuden ympäristön oppimista. Oli kuitenkin tosi kiva huomata miten meidän ohjelman starttia oli odotettu eCraftilaisten keskuudessa ja hommat oli suunniteltu hyvin ”, NAV/ Business Central ERP -järjestelmien parissa työskentelevä traineemme Antti muistelee.

4 kuukauden mittaisen ohjelman aikana traineemme pääsevät sisälle IT-maailman saloihin erikoistuen joko CRM-, Operations- tai NAV-konsultointiin. Traineet pääsevät ohjelman aikana oppimaan tukitöiden ja asiakasprojektien konsultointia sekä  muun muassa  tarjousmateriaalien keräämistä, koulutusmateriaalien tekoa, markkinakartoituksia sekä kilpailija- ja toimiala-analyysejä.  Mikolle, Antille, Hetalle, Lotalle sekä Otolle on kaikille suunniteltu kesän ajaksi asiakasprojektityön lisäksi omat kehitysprojektit, joissa päästään harjoittelemaan asiakkaalle demoamista ja projekti toimii myös ns. ohjelman lopputyönä.

 

Olen päässyt ohjelman aikana oppimaan paljon uutta, mutta hyödyntämään myös aiempaa työkokemustani logistiikka-alalta. Isona apuna ERP -konsultointiin tutustumisessa ovat olleet Operations -tiimi sekä mentorini Heikki
— Operations -trainee Otto

 

Parhaiten oppii tekemällä - heti tositoimiin asiakasprojektien tukitöissä
 

Traineemme pääsivät käsiksi omiin tuleviin työtehtäviinsä jo ensimmäisten viikkojen aikana. Alku on ollut opiskelun täyteistä ja oman mentorin sekä muun tiimin apu on koettu kullanarvoiseksi. Opiskelun tueksi kaikki ovat päässeet myös heti varsinaisiin asiakasprojekteihin mukaan - alkuun seuraajan roolissa ja sittemmin avustavassa roolissa. Moni trainee onkin kokenut saaneensa heti kättelyssä sopivasti vastuuta ja vapauksia: "Olen päässyt oppimaan ihan täysin uutta, mutta myös hyödyntämään aiempaa työkokemustani logistiikka-alalta. Isona apuna ERP -konsultointiin tutustumisessa ovat olleet Operations -tiimi sekä mentorini Heikki”, Operations ERP-järjestelmätiimissä työskenteleva trainee Otto toteaa.

Traineet ovat myös yhtä mieltä siitä, että parhaiten oppii tekemällä: “Hyppäämällä suoraan asiakaskäynneille ja -projekteihin on oppinut supernopeasti. Nimettyjen mentorien ansiosta avun kysyminenkin on aina helppoa, kun ei tarvitse pelätä häiritsevänsä muita”, CRM –traineemme Lotta toteaa.

 
Graduate-ohjelman aloituksen kunniaksi kilisteltiin kuohuvaa kesäkuun alussa.  

Graduate-ohjelman aloituksen kunniaksi kilisteltiin kuohuvaa kesäkuun alussa.  

 
Olemme olleet todella vaikuttuneita Graduate-ohjelmalaisista: Se määrä motivaatiota mitä tässä porukassa on ihan mieletöntä! Kaikki ovat päässeet todella nopeasti kärryille meidän tekemisestä ja tukevat hienosti toinen toisiaan. Uskon, että kaikilla on todella lupaava ura edessään. Meille tällaiset ohjelmat ovat tosi luonnollinen osa rekrytointia ja koemme, että pystymme tarjoamaan nuorille ja alan vaihtoa miettiville nopean perehdytyksen ja pääsyn IT-alan tekemiseen
— Graduate-ohjelmasta vastaava Sanni Koskenkorva


eCraftin kulttuuri tukeutuu toisten auttamiseen ja osaamisen kehittämiseen
 

Kehuja traineeilta keräävät erityisesti eCraftilaisten avuliaisuus, yleinen ilmapiiri sekä ammattitaidon korkea taso. “Täällä on sellainen ilmapiiri, että apua saa ja pitääkin aina pyytää. On myös ollut tosi mukava huomata, kuinka kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen ja muille on helppo mennä juttelemaan”, traineemme Heta sanoo. Kaikki ovat myös yhtä mieltä siitä, että hierarkkisuutta eCraftilta ei juurikaan löydy ja kaikki työntekijät ovat raudan kovia osaajia omilla aloillaan.

Graduate-ohjelma pyörii eCraftin Espoon toimistolla kesä-syyskuun ajan. Tämän jälkeen traineella on mahdollisuus jatkaa eCraftilla vakituisina työntekijöinä. Suunnitelma jatkosta onkin uusilla harjoittelijoillamme selkeä, sillä jo ensimmäisten viikojen aikana itse työ ja tiimi ovat tuntuneet omilta. “Suosittelisin kyllä kavereillekin”, Mikko kiteyttää.

Uusien harjoittelijoiden kesken voi jo nyt aistia eCraftilaista spirittiä: huumoria ei tästä joukosto puutu! Lisäksi syksyn piristäjänä toimii myös eCraftin Kick off Budapestiin, jonne Graduatet matkaavat nyt ensimmäistä kertaa. 

 

Oletko sinä seuraava uusi eCraftilainen? Tarjoamme jatkuvasti kiinnostavia uramahdollisuuksia niin alan kokeneille osaajille kuin vasta koulun penkiltä valmistuneille. Käy tutustumassa avoimiin paikkoihimme Ura-sivuillamme tai ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan tulevaisuudestasi eCraftilla.