Opinnäytetyö johdatti eCraftille

/ Janika Fågel

 

Neljä vuotta sitten nykyinen Vaasan Dev-tiimimme Technical Lead Tomas oli opinnäytetyötä vaille valmis, nuori ja innokas tietotekniikan insinööri. Tomas mietti mille IT-alan yritykselle voisi opinnäytetyönsä toteuttaa. Mikä yritys olisi valmis ottamaan siipiensä alle nuoren Vaasan ammattikorkeakoulun kasvatin, joka pursusi intoa? Meidän onneksemme Tomaksen ja eCraftin tiet kohtasivat.

Tomas.jpg

 

Päädyit eCraftille opinnäytetyösi kautta. Miten valintaprosessi sinun kohdallasi toteutui?
 

Valmistuttuani tietotekniikan insinööriksi mietin mihin sitä seuraavaksi menisi. eCraftista yrityksenä oli jäänyt tosi positiivinen kuva opinnäytetyöni heille tehtyäni ja päätin ottaa sinne yhteyttä”. Tomas sanoo työpaikan eCraftilla löytyneen helposti – pelkän yhteydenoton kautta. “He varmaan kokivat opinnäytetyöni onnistuneen hyvin”, Thomas pohtii. Kun Tomas aloitti eCraftin Vaasan toimistolla, toimisto oli vielä nykyistä pienempi, noin 20 hengen toimisto. Nyt Vaasan toimisto on kasvanut jo roimasti ja koko ajan rekrytään lisää osaajia. “Meillä Vaasassa on tosi yhtenäinen porukka ja eri tiimien kesken toimitaan paljon yhteistyössä”, Tomas kertoo.

 

Miten normaali työpäiväsi alkaa ja mitä teet?
 

“No aamulla ihan ensimmäiseksi otan tietysti kupin kahvia”, Tomas naurahtaa.  “ Teen laidasta laitaan kokonaan asiakkaan toiveiden mukaan tehtyjen ratkaisujen koodausta ja Microsoft Dynamics- koodausta. Lisäksi teen integraatioita ja migraatioita, joilla siirretään dataa järjestelmästä toiseen". Aiemmin Tomas oli toiminut muun muassa laajakaistakonfiguroinnin parissa, mutta koodauksen suhteen Tomas oli vielä aloittelijan kengissä. “eCraftilla ehkä vasta opin kunnolla koodaamaan. Toki koulun kautta sitä oli aiemminkin tullut tehtyä, mutta ei yhtä laajassa mittakaavassa”.

Työtään Tomas kuvailee sopivan vaihtelevaksi: työ on projektiluontoista, vaikka pysyviäkin asiakkaita löytyy jo alkuajoilta asti. Omiin työtehtäviin saa vaikuttaa monipuolisesti ja vapaiden työaikojen ansiosta työn ulkopuolinen elämä ja työ on helppo sovittaa yhteen.

 

Tiimihenki ja vapaus saavat jäämään
 

Tomas kuvaa Vaasan tiimihenkeä rennoksi ja jokainen saa olla oma itsensä. “Täällä niin sanotusti katsotaan ihmistä ihmisenä, eli ei oleteta kenenkään kykenevän kaikkeen. Apua saa aina, ja jos ei osaa jotakin, niin sitten opetellaan.” Vaasan toimistolla yhdistyy laaja kirjo erilaisia työkulttuureja, sillä toimipisteessä työskennellään monelle eri eCraftin tytäryhtiölle, mukaan lukien eCraft International eli Ruotsin toimistomme. Tästä huolimatta toimiston ilmapiiriä ei koeta lainkaan jakautuneeksi, vaan kaikki ovat osa yhtä yhtenäistä työyhteisöä.

Kysymykseen siitä, miksi Tomas suosittelisi eCraftia muille vastaus on yksinkertainen: “Koska eCraft on aivan huippu firma”.

 

Oletko sinä seuraava uusi eCraftilainen? Tarjoamme jatkuvasti kiinnostavia uramahdollisuuksia niin alan kokeneille osaajille kuin vasta koulun penkiltä valmistuneille. Käy tutustumassa avoimiin paikkoihimme Ura-sivuillamme tai ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan tulevaisuudestasi eCraftilla.