Unelmatyössä IT-alan huipulla

/ Janika Fågel

Kun projektipäällikkömme Aino astui ensimmäistä kertaa eCraftin ovista sisään odotti hän tavallista haastattelutilannetta, jossa haasteltava istuu kuulusteltavana opetellut vastaukset takaraivossaan. Ainon yllätti ensimmäisenä se, että “Mitä sinä voisit tarjota meille” –kysymyksen sijaan alettiin pohtia mitä me eCraftilla voisimme tarjota Ainolle.

Uratarina-Aino_uusi.jpg

 

Bongaus LinkedInissä
 

Viime syksynä Aino päätti aktivoitua LinkedInissä, sillä uuden vakityön hakeminen oli tullut ajankohtaiseksi:  “Tajusin, että jos en itse pidä itsestäni meteliä, kukaan ei tiedä että haen töitä”, Aino muistelee. Matka haastatteluun eCraftille eteni suosittelujen kautta: LinkedInissä aktiiviset eCrafterilaiset bongasivat Ainon profiilin ja yhteydenoton jälkeen sovittiin haastatteluaika Espoon toimistolle. Haastattelu oli Ainolle positiivinen yllätys: “Peter (eCraftin varatoimitusjohtaja) piirteli organisaatiokuviota ulkomuistista ja pohti mitä eCraft voisi yrityksenä tarjota juuri minulle”. Haastattelun jälkeen Aino oli varma, että haluaa juuri eCraftille töihin. Muutaman viikon päästä hänestä tulikin tuore projektipäällikkömme!

 

Intohimona digitalisaatio ja jatkuva kehittyminen
 

Työnsä kautta Aino haluaa mahdollistaa sen, että digitalisaatio ja digitaaliset projektit tulisivat luontaiseksi osaksi asiakkaiden elämää. Hän pyrkii näkemään asiakkaan ja koko projektin kokonaisuutena: “Projarina koen olevani se, joka viimekädessä pitää langat käsissä ja toimii yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa”. Aino kokee vahvasti tekevänsä omaa unelmatyötään ja se näkyy:  “Työn suola on siinä, kun ollaan paiskittu kuukausia töitä projektissa. Viilattu yksityiskohtia. Vuodatettu verta, hikeä ja kyyneliä. Ja sitten mennään tuotantoon. Asiakas alkaa nähdä työn hedelmät ja uuden järjestelmän hyödyt. Win!”

Aino kuvailee itseään ihmiseksi, joka haluaa aina kehittyä ja kehittää. eCraftilla hän ensimmäistä kertaa uransa aikana kokee, että puutoskohtiin saa oikeasti tarttua - ilman byrokratian rattaita. “Saan olla juuri sellainen kuin olen”, hän toteaa. Aino ja kollega Petra aloittivat muutama kuukausi sitten sisäisen kehitysprojektin, jonka kautta he halusivat tehostaa projektien ja palveluiden hallintaa sekä tiimien välistä kommunikaatiota projektien aikana. Koska mikään organisaatio ei ole täydellinen, kokee Aino tärkeäksi sen, että näihin epäkohtiin saa ja pitää puuttua oma-aloitteisesti.

 

Perhe ja työ helppo sovittaa yhteen
 

Kahden lapsen äitinä Aino arvostaa erityisesti työn joustavuutta. Työtä voi arvittaessa tehdä etänä ja aikataulunsa voi sovittaa myös muun perheen menoihin. Erilaisia työkulttuureja nähneenä hän kokee eCraftilla vallitsevan vapauden, avoimuuden sekä työkavereiden ammattitaidon suurena etuna: “Projektipäällikkönä just eCraftilla on parasta työn joustavuus, motivoituneet kollegat, avoimen keskustelun kulttuuri ja vapaus kehittää! En osaisi enää työskennellä tiukan hierarkian ja byrokraattisen koneiston osana, jossa lyijykynän ostoonkin tarvitaan toimitusjohtajan allekirjoitus sinisellä mustekynällä. eCraftilla saa kehittää ja kehittyä ja musta tuntuu että saan olla juuri sellainen kuin olen!”

 

Haluaisitko päästä kiinnostaviin tehtäviin ja osaksi innostavaa sekä innovatiivista työyhteisöä, jonka yhteisöllisyys ei rajoitu yhteiseen työtilaan? Tutustu avoimiin paikkoihimme Ura-sivuillamme tai ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan lisää mahdollisesta tulevaisuudestasi eCraftilaisena!