Erikoisalana moniosaaminen – miten Petra tekee sen?

Petra aloitti eCraftilla Newcrafters –koulutusohjelman kautta, tavoitteenaan päästä vakituiseksi talouskonsultiksi. Virta vei kuitenkin mennessään ja Petra on päätynyt monen mutkan kautta mitä erilaisimpiin tehtäviin eCraftin sisällä. Petra onkin erinomainen esimerkki siitä, miten eCraftilla annetaan työntekijälle mahdollisuus vaikuttaa omaan toimenkuvaansa; voi halutessaan erikoistua yhteen osa-alueeseen ja kehittyä siinä alansa huipuksi tai sitten voi Petran tavoin olla mukana vähän kaikessa ja oppia tätä kautta yhdistämään omaa kokemustaan ja osaamistaan.

Petra.jpg

 

Newcrafterista eCrafteriksi
 

Ennen eCraftille tuloaan Petra oli työskennellyt pitkään täysin erilaisilla aloilla, kuten kauneudenhoitoalalla, hoitaen talousosaston asioita. IT-ala oli kiinnostanut häntä jo pidemmän aikaa, mutta uranvaihdos ilman alan kokemusta tuntui lähes mahdottomalta tehtävältä. Eräänä päivänä Petra näki sattumalta alanvaihtajille soveltuvan Newcrafters –koulutusohjelman mainoksen Facebookissa ja päätti, että “Tämä on nyt se oljenkorsi johon mun pitää tarttua, jos koskaan haluan alaa vaihtaa”. Newcrafters –ohjelma on puoli vuotta kestävä koulutusohjelma, jonka aikana osallistujat pääsevät kartuttamaan omaa asiantuntijaosaamistaan aidossa työympäristössä, osana todellisia asiakasprojekteja. Traineet sijoittuvat eri eCraftin yksiköihin, erikoistuen esimerkiksi eri IT-ratkaisujen konsultointiin, projektinhallintaan, asiakaspalveluun, myyntiin jne.

 

Ainutlaatuinen muttei ainut laatuaan
 

Nykyään Leadin Project Managerina eli johtavana projektipäällikkönä työskentelevä Petra tunnetaan eCraftilla moniosaajana ja positiivisena jokapaikanhöylänä. Hän lähtee mielellään mukaan uusiin erilaisiin kehityshankkeisiin ja tekee työnsä aidolla intohimolla. Päätehtävänään Petra vastaa eCraftin asiakastuesta eli "Helpparista" ja hän pitää huolen, että eCraftin asiakkaat saavat parasta mahdollista palvelua. Helpparin ohella Petra on mukana useassa sisäisessä kehitysprojektissa, muun muassa eCraft Academy –koulutusten sekä projektityökalumme uudistamisessa. eCraft Academyssa Petra rakentaa opetussisältöjä, jotta eCraftilaisten rautainen ammattitaito kehittyisi jatkuvasti. 

Petran kaltaiset monihaaraiset urapolut ovat eCraftilla yleisiä, sillä osa tulee taloon tiettyyn rooliin, mutta oma kiinnostus ajaakin täysin erilaiseen rooliin. Omaa sydäntään on lupa seurata: “Yksikään työtehtävän vaihdos ei ole kuitenkaan ollut millään tapaa pakotettu, vaan minulta on aina kysytty että tuutko mukaan tähän tai tähän projektiin ja olen halunnut hypätä niihin avoimesti. Kokeilemallahan sitä oppii parhaiten ja joissakin asioissa olen lopulta todennut, että tätä en kyllä loppuelämääni halua tehdä. Sitten olen vain hypännyt mahdollisuuden tullessa uuteen projektiin tai tehtävään mukaan”, Petra painottaa. Haave konsultin työstä Operations –yksikössämme on Petralta jo unohtunut, mutta päätös syntyi täysin ilman ulkopuolista painostusta: “Olen aika varma siitä, että jos yhtäkkiä haluaisinkin aloittaa alusta konsulttina, niin eCraft kyllä mahdollistaisi sen minulle”.

 

Perhe vai työ?
 

Perheellisenä, kahden pienen lapsen äitinä, jousto työajoissa on Petran mielestä ehdoton plussa verrattuna aiempiin työpaikkoihin. ”Jousto toimii molempiin suuntiin. Välillä työajat joustavat minun tilanteeni mukaan ja vastaavasti minä joustan sitten tarvittaessa aina työmenojen mukaan”, Petra kertoo,  Meillä eCraftilla ei siis tarvitse pelätä lasten tärkeiden tapahtumien menevän sivusuun, sillä arvostamme perheen ja vapaa-ajan merkitystä työntekijöidemme tehokkuudessa: “Täällä ei koskaan ole tuntunut siltä, ettei lasten takia saisi aloittaa työpäivää myöhemmin tai esimerkiksi tehdä töitä etänä.” Petra kertoo. 

Petra kuvaakin itseään iltavirkuksi persoonaksi, jolle aikaiset aamut ovat haastavia. eCraftilla hän kokee saavansa vapauden tehdä töitä juuri siihen aikaan päivästä kuin haluaa – jopa yömyöhään, jos siltä tuntuu. “Täällä luotetaan siihen, että työntekijä tekee työnsä. Niin kauan kuin on sen luottamuksen arvoinen, niin työnsäkin saa tehdä jokainen omalla tavallaan”.

 

Kiinnostaisiko työpaikka IT-alan huipulla? Oletko sinä seuraava uusi eCrafteri? Tsekkaa avoimet työpaikat Ura-sivuillamme tai ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan lisää mahdollisesta tulevaisuudestasi eCraftilaisena!