Markkinajohtaja Adaptive Insights yhdistää helppokäyttöisyyden ja suorituskyvyn

Gartner 7 2018.png

 

Adaptive Insights sijoittui kolmatta vuotta peräkkäin johtavien järjestelmien lohkoon arvostetussa Gartnerin tutkimuksessa (Magic Quadrant for Cloud Financial Planning and Analysis Solutions 7/2018).

Adaptiven vahvuus suunnittelujärjestelmien markkinassa on mittava kokemus pilvipalvelun tuottamisesta ja kehittämisestä. Se, että Adaptivella on yli 4000 aktiivista pilvipalveluasiakasta, kertoo ratkaisun joustavuudesta ja skaalautuvuudesta. Gartnerin tutkimuksessa ratkaisuja arvioitiin 11 osa-alueella - näistä Adaptive ylitti keskiarvon jokaisessa osiossa ja yhdeksässä osiossa Adaptive sijoittui parhaaseen neljännekseen. Vahvimmat osa-alueet olivat helppous toteutuksessa, käytössä ja ylläpidossa, ratkaisun joustavuus, suorituskyky, elinkaarihallinta, tyytyväisyys toimittajaan, tarpeiden täyttyminen ja vastine sijoitetulle rahalle.

Luotettavaksi todetun pilvialustan ja päivitysten jouhevuuden lisäksi Gartner nostaa esiin Adaptiven yhä parantuneen skaalautuvuuden ja suorituskyvyn tukemaan yhä monipuolisempia toteutuksia ja suurten organisaatioiden tarpeita.

Uusi skaalautuva teknologia takaa suorituskyvyn laajoihin toteutuksiin

Adaptive Insightsin asiakaskunnasta merkittävä osa on jo pitkään koostunut isoista Enterprise-luokan asiakkaista ja tämä osuus on edelleen vahvassa kasvussa. Pääosin näiden laajojen toteutusten tarpeisiin vastaten, Adaptive julkaisi heinäkuussa 2018 uuden teknologisen alustan nimeltä Elastic Hypercube Technology. Tämä uusi suunnittelun, raportoinnin ja analytiikan moottori skaalautuu automaattisesti laajankin suunnittelumallin tarpeisiin ja esimerkiksi dimensioiden tai dimensioarvojen määrälle ei ole rajoituksia.

Lisääntynyt suorituskyky saavutetaan usean tekijän yhteisvaikutuksena. Laskentamoottori on suunniteltu uudelleen siten, että laskennassa voidaan automaattisesti hyödyntää palvelinkeskuksen mittavaa laskenta- ja muistikapasiteettia rinnakkaislaskennan avulla. Laskenta-algoritmia on kehitetty myös siten, että mallista lasketaan älykkäästi vain tarvittavat osiot eikä aina koko mallia läpi. Lisäksi moottori osaa myös älykkäästi tunnistaa, mitkä tiedot ovat hyödyllistä säilyttää muistinvaraisena ja ovat siten viiveettä käytettävissä.  
 
Uusi teknologia tulee automaattisesti kaikkien Adaptiven asiakkaiden käyttöön. Siten nopeammasta laskennasta ja lisääntyneestä joustavuudesta pääsee hyötymään ilman erillisiä toimenpiteitä. Tekniset muutokset tapahtuvat konepellin alla ja siten Adaptive yhdistääkin ainutlaatuisesti huippuluokan suorituskyvyn jo ennestään tunnettuun helppokäyttöisyyteen ja vaivattomuuteen.

Adaptive Insights tarjoaa Gartnerin raportin maksutta, lataa se täältä .