Projekti- ja palvelupäällikön työssä on tärkeää ihmistuntemus ja hyvät kommunikointitaidot

Liiketoimintaprojekteissa tärkeässä roolissa on asiakkaan kumppanin projektipäällikkö tai palvelupäällikkö, joka huolehtii erityisesti hyvästä viestinnästä eri osapuolten kesken – laadukkaan tiedon pitää kulkea ripeästi ja tehokkaasti.

”Projektipäällikön ihmistuntemuksen on oltava hyvä, muu tulee sen jälkeen. Projektipäällikön on pidettävä huoli siitä, että koko porukka pysyy mukana niin asiakkaan kuin toimittajankin puolelta”, kuvailee Johanna Toimela työtään projektipäällikkönä eCraftin Microsoft Dynamics -projektien parissa.

”Ihmistuntemus- ja viestintätaidot ovat väkisinkin karttuneet erilaisissa projekteissa vuosikymmenien saatossa”, nauraa palvelupäällikkönä Dynamics-asiakkaiden parissa eCraftilla työskentelevä Sanna Järvelä.

Palvelupäällikkönä ja tiiminvetäjänä eCraftilla toimiva Jonna Laukala komppaa naiskollegoitaan: ”Tässä työssä täytyy olla hyvin asiakkaan iholla - ja tuntea hyvin asiakkaiden toimintatavat ja bisnesprosessit. Yhtä tärkeää on jatkuvasti keskustella oman talon kollegoiden kanssa heidän kokemuksistaan ja parhaista käytännöistään, jotta voi hyödyntää niitä edelleen omien asiakkaiden hyödyksi. Pitää olla sosiaalinen sekä asiakkaan että omien kollegoiden suuntaan.”


Vuosikymmenien mittainen vahva tausta

Kaikilla näillä kolmella naisella on rautainen tausta ja vahva liiketoimintaosaaminen. Johanna on työskennellyt noin 20 vuotta erilaisissa järjestelmäprojekteissa, mistä suuren osan ajasta projektipäällikön tehtävissä teollisuuden parissa. Myös Sanna on vanha konkari erilaisissa liiketoiminta- ja tietojärjestelmäprojekteissa, joista myöskin hänellä on parinkymmenen vuoden kokemus. Jonnalla on vahva taloushallinnon tausta, minkä lisäksi hän on toiminut mm. taloushallinnon konsultin ja palvelupäällikön tehtävissä sekä asiakkaan että toimittajan puolella – myös hänen uransa erilaisten projektien parissa on lähes parin vuosikymmenen mittainen.


eCraftilla on Suomen suurin Dynamics-tiimi

Vuoden alussa eCraft kasvoi Suomen suurimmaksi Microsoft Dynamics -ratkaisutoimittajaksi, kun yritys osti EVRY Finlandin Dynamics-liiketoiminnan.

Liiketoimintakaupasta nämä naiset ovat erittäin hyvillään, sillä he kokevat, että uudella, yhä vahvemmalla ammattilaisten joukolla voidaan hyödyntää aikaisempien kokemusten myötä tullutta laajaa osaamista ja tarjota siten parempaa palvelua ja laajempia mahdollisuuksia asiakkaille.

eCraft_uratarina_1-2.jpg

”Meillä on äärettömän vahva Dynamics 365 -osaaminen ja tausta. Meidän tekijät ovat todella ammattitaitoisia! Hyvä porukka ja mahtava yhteishenki pitää työn mielekkäänä. Mutta paras suola on kuitenkin asiakkaat, heidän kanssaan työskentely sekä se, että pääsee tutustumaan erilaisiin organisaatioihin, erilaisiin toimialoihin ja erilaisiin ihmisiin”, kertoo Jonna.

”Suomen suurimpana toimijana pystymme tarjoamaan asiakkaille koko Microsoft Dynamics -ekosysteemin ratkaisuja. Tosi hienoa, että pystymme tukemaan asiakkaan koko toimitusketjua aina markkinoinnista ja myynnistä materiaalihankintojen, alihankintaketjujen, tuotannon, huollon ja kenttäpalvelujen kautta asiakastoimituksiin ja laskutukseen saakka – ja tämä koko ketju on integroitavissa yhdeksi kokonaisuudeksi. eCraftin valttikorttina tämän kokonaisuuden lisäksi on vahva osaaminen palvelumuotoilun, käyttöliittymien ja integraatioiden rakentamisessa sekä sovelluskehityksessä. Tätä kaikkea täydentää osaamisemme bisnesanalytiikassa”, summaa Sanna eCraftin laajaa ratkaisu- ja palvelutarjontaa.

”Meidän toimintamme vahvistui liiketoimintakaupan myötä pääkaupunkiseudun lisäksi erityisesti myös Tampereella, mistä olen erittäin iloinen. Tampereen seudulla bisnesympäristö on vilkastunut viime vuosina paljon. On tosi hienoa, kun käytössämme on paljon kovanluokan asiantuntijoita, jotka vieläpä ovat hurjan mukavia ihmisiä”, kertoo Tampereella työskentelevä Sanna tyytyväisenä kollegoistaan.

eCraft_uratarina_1.jpg

Johanna kuvailee työyhteisöään ja työkavereitaan avoimiksi ja välittömiksi: ”On sairaan mahtavaa, kun on energiaa ja dynaamisuutta ympärillä. Viihdyn tällaisessa porukassa, kun on yhdessä sekä vanhaa kokemusta että nuorta, innovatiivista väkeä. On tosi kiva tulla toimistolle töihin.”

Työn parhaat puolet asiakkaan liiketoimintapartnerina

Asiakkaiden kanssa yhteistyö on naisten mielestä hienoa projekti- ja palvelupäällikön työssä. Kokonaisvastuu asiakkaasta antaa mahdollisuuden syventää asiakassuhdetta, ja monesti asiakkuudet ovatkin vuosien mittaisia. Luotettavat välit asiakkaan kanssa kasvavat usein ajan myötä ja mahdollistavat myös sen, että uskalletaan haastaa ja sparrata asiakasta. Tämä tuottaa monesti tehokkuutta asiakkaalle, kun kehitysideoita voidaan nostaa esille avoimesti.

”Tässä työssä kokonaisuuden pitää pysyä käsissä. Ilmassa on miljoona palloa yhtä aikaa eikä yksikään saa tippua”, nauraa Jonna.

Ammattitaitoa on keskittyminen olennaiseen. Työ on välillä hektistä ja vaatii laaja-alaista näkemystä niin järjestelmistä kuin liiketoimintaprosesseistakin sekä siitä, mitä ollaan tekemässä. On nähtävä kokonaisuus niin taloushallinnon puolelta kuin esimerkiksi tuotantopuolen päässä työskentelevän loppukäyttäjän näkökulmastakin.

”Joskus työ vaatii erittäin tiukkaa otetta”, nauravat naiset.

eCraft_uratarina_1-3.jpg

“Olemme kuitenkin aina asiakkaan liiketoimintapartnereita”, kiteyttää Sanna työtä asiakkaiden parissa.

Ajan hermoilla ratkaisutarjoaman kanssa

Sannalla, Johannalla ja Jonnalla on kaikilla kokemusta erityyppisistä projekteista sekä erilaisista projektinhallintamenetelmistä ja -työkaluista. Kokeneet projektipäälliköt voivat tehokkaasti auttaa asiakkaita projektien läpiviennissä ja palvelupäälliköt jatkokehitysprojektien osalta.

eCraftin ammattilaiset seuraavat myös tiiviisti, mihin suuntaan esimerkiksi Microsoftin ratkaisuita kehitetään, mikä osaltaan auttaa asiakkaita kehittämään heidän liiketoimintaansa. Naiset keskustelevat jatkuvasti kollegoidensa kanssa, joten he pystyvät tarjoamaan asiakkaille uusia ja tuoreita mahdollisuuksia ja ratkaisuja. Projekti- ja palvelupäälliköt toimivat jatkuvana linkkinä asiakkaan ja kumppanin asiantuntijoiden välillä.

”Parasta on se, kun meidän asiantuntijoidemme tekemillä ratkaisuilla on oikeasti merkitystä asiakkaan loppukäyttäjiin ja bisnesmalleihin asti”, kiteyttää Jonna työnsä merkitystä.


Kiinnostaako sinua liittyä osaksi menestystarinaamme? Haemme jatkuvasti niitä kuuluisia hyviä tyyppejä ja uusia rautaisia ammattilaisia joukkoomme - tutustu avoimiin paikkoihin Ura-sivuillamme, jätä avoin hakemus tai ota meihin yhteyttä niin keskustellaan aiheesta lisää!