NewCrafters -koulutusohjelmaan valittiin 18 uutta IT-alan tähteä

Vuoden 2019 NewCrafters-trainee-ohjelman uudet tähdet aloittivat oman tarinansa eCraftilla perjantaina 1.3.2019. Ohjelmaan valittiin 18 uutta IT-alan tähteä, jotka työskentelevät eCraftin Espoon, Vaasan ja Tampereen toimistoilla.

Haimme Newcrafters-ohjelman kautta eCraftille uusia IT-alan tähtiä ja niitähän löysimme roppakaupalla! Lämpimästi tervetuloa Markus, Jesse, Tea-Ellen, Jenni, Jenny, Niko, Sofia, Markus, Matias, Turo, Pietu, Ville, Jenna, Juli-Ann, Petri, Tomi, Markus & Benjamin! Uusia NewCraftilaisia odotti ikimuistoinen aloitus aloituspäivänään, kun Espoossa järjestetty Kick-off -tilaisuus päättyi koko eCraftin yhteisiin 90-luvun bileisiin.

90-bileet-2019.jpg

Uudet NewCraftersit – keitä he ovat?

 

Hakemuksia eCraftin Newcrafters -ohjelmaan tuli ennätysmäärä – peräti 519 kpl! Hakemusten taso oli erittäin kova ja oli hienoa huomata, miten monenlaisista taustoista ohjelmaan haettiin – ohjelmaan hakemiseen kun ei vaadittu aiempaa IT-alan kokemusta ja alanvaihtajat olivat erityisenä kohderyhmänä jo ohjelman rekrymarkkinoinnissa. Hakuprosessissa eCraftille oli tärkeää, että hakijoista tuli selkeästi esille kaksi asiaa – että hakija on motivoitunut ja sitoutunut työskentelemään IT-alan sykkivässä maailmassa ja nimenomaan eCraftilla. Alan vaihtajien hakemuksista halusimme tulevan esille sen, miksi mielenkiinto on suuntautunut IT-alalle ja miten hakija koki voivansa hyödyntää aiempaa kokemustaan uudella alalla.

Haimme Newcrafters-ohjelmassa seuraavia rooleja:

·        projektikoordinaattori/-päällikkö

·        talouskonsultti

·        tuotantologistiikkakonsultti

·        myynti- ja asiakaspalvelukonsultti

·        huolto- ja palveluliiketoimintakonsultti

 

Tässä muutaman tuoreen eCraftilaisen esittely:

Turo Solavaara, palvelu- ja liiketoiminnan konsultti

Turo on yksi NewCrafters-ohjelman uusista tähdistä, muttei suinkaan vieras tuttavuus IT-alalla yleisesti. Ennen NewCrafters-koulutusohjelmaan hakemista Turo työskenteli 15 vuotta erilaisissa toimitusketjun johtamiseen liittyvissä tehtävissä. Turolle koulutusohjelma tarjosi tilaisuuden vaihtaa aiemmasta roolistaan teknisempään toimenkuvaan. Turon laaja osaaminen globaalin logistiikkaverkoston johtamisesta sekä toimitusketjun ja alihankkijayhteistyön kehittämisestä luovat todella hyvän pohjan järjestelmäkonsultointiin ja asiakkaiden liiketoimintaprosessien kehittämiseen.  

”Pitkä, 15 vuoden työura samoissa tehtävissä sai minut haluamaan alanvaihtoa. Halusin kuitenkin hyödyntää kertynyttä osaamista myös uusissa tehtävissä. Casting-päivästä sai sellaisen kuvan, että meidät oikeasti halutaan tänne hommiin ja aiempaa kokemustani pidetään suuressa arvossa. Tuli heti tervetullut olo.”

 

Tea-Ellen Vuorinen, projektikoordinaattori

Tea-Ellen haki mukaan ohjelmaan jo selkeä rooli mielessään – hänen 7 vuoden kokemuksensa luokanopettajana loivat hyvän pohjan trackille tulevaksi projektipäälliköksi ja Tea-Ellen oli jo pitkään miettinyt hyppyä IT-alan kiehtovaan maailmaan. Hyvät viestintä- ja koordinointitaidot siivittivät Tea-Ellenin projektikoordinaattoriksi eCraftin Helpdesk-tiimiin.

” Opettajana olen päässyt seuraamaan läheltä koulumaailman digimurrosta ja olemaan osa sitä. Sitä kautta kiinnostuinkin IT-alasta. eCraftin rekryprosessissa pääsin monipuolisesti tuomaan esille omia vahvuuksiani. Rekrytointipäivä oli innostava ja sen aikana sain erittäin positiivisen kuvan eCraftista yrityksenä. Saimme myös kurkistaa hieman kulisseihin sekä eCraftin arkeen jo ennen varsinaista rekrypäätöstä. Tämä oli erityisen arvokasta minulle, koska tulin toiselta alalta”

 

Niko Lähdemaa, myynti- ja asiakaspalvelukonsultti

Niko työskenteli ennen eCraftille siirtymistään Deloitten Risk Advisor –tiimissä.  Nikolle paikka eCraftilla mahdollisti syventymisen järjestelmäkonsultointiin sekä työyhteisön, jossa toivottavasti viihtyy pitkään. Nikon liiketoiminta- ja konsultointiymmärrystä pidettiin isossa arvossa jo hakuvaiheessa.

”Koin, että eCraft on kasvun paikka järjestelmäosaamiseen ja yritys, joka on valmis jakamaan tietoa ja antamaan sitä eteenpäin uusille tulokkaille. Myös monien pitkät työurat tukevat tarinaa, että täällä viihdytään!”

 

Jenni Uusiniitty, talouskonsultti

Jenni työskenteli pitkään rahoitusneuvojana pankissa. Ajatus IT-alasta mahdollisena urana oli kuitenkin jo pitkään kutkutellut Jenniä ja Newcrafters-ohjelmassa aiemmin olleiden eCraftilaisten tarinat alanvaihdosta IT-alalle vakuuttivat Jennin. Jenni pääsee hyödyntämään aiempaa osaamistaan talousalalta myös nykyisessä talouskonsultin tehtävässään eCraftilla – nyt rooliin vain tulee teknisempi dimensio kuin pankissa.  

”IT-alalle suuntautuminen oli mielessäni jo pitkään, mutta tuntui että väylä alalle puuttui opiskeltuani kauppiksessa ja mentyäni töihin pankkiin rahoitusneuvojaksi. Sain kattavan kuvan konsultin roolista Casting-päivästä ja tajusin että, eCraft oli ihan toisentyyppinen kuin oma stereotyyppinen käsitys IT-firmasta tai siellä työskentelevistä ihmisistä.”

 

Jesse Karlén, tuotantologistiikkakonsultti

Jesse koki eCraftin matalahierarkisen ja rennon yrityskulttuurin yhdeksi tärkeimmistä syistä hakea eCraftille. Jessen tarina erosi muista hakijoista siinä, että eCraft oli tuttu firma jo entuudestaan, sillä Jesse työskenteli aiemmin yhdellä eCraftin asiakkaista. Yhteisessä projektissa hän sai ensikosketuksen eCraftiläiseen työkulttuuriin ja tekemisen tapaan. Hyvä meininki välittyi niin vahvasti myös asiakkaalle, että se teki Jesseen lähtemättömän vaikutuksen.

”Tulen ns. toiselta puolelta pöytää ja pääsin tekemään eCraftin kanssa yhteistyötä työskennellessäni logistiikkakoordinaattorina Encore Ympäristöpalveluissa. Olin tosi kiinnostunut IT-alalla työskentelystä ja Newcrafters-ohjelma tarjosi loistavan tilaisuuden alanvaihtoon. Tutustuttuani eCraftiin yrityksenä ja nähtyäni asiakkaan puolelta, minkälaista porukkaa eCraftilla on duunissa, olin vakuuttunut siitä, että eCraft on minulle juuri oikea paikka.

 

Ei pelkkiä korupuheita vaan eCraftia aidoimmillaan – Miten hakijat valittiin?

 

Tänä vuonna Newcrafters-ohjelmaan tuli ennätykselliset 519 hakemusta! Koska halusimme tavata mahdollisimman monta hakijaamme, järjestimme kaksi Casting-päivää, joissa pääsimme tutustumaan tarkemmin hakijoihimme – ja vastavuoroisesti hakijat saivat mahdollisuuden tutustua eCraftiin aidoimmillaan.

Casting-päivissä työnhakijoilla oli mahdollisuus tutustua eCraftin työyhteisöön, ilmapiiriin ja työkulttuuriin samalla, kun päivien ohjelmaan kuuluneet ryhmätehtävät mahdollistivat työn luonteeseen tutustumisen aidon tekemisen kautta. Arviointi päivän aikana oli molemminpuolista; Casting-päivän tehtävissä pureuduttiin konsultin mahdollisimman todenmukaisiin tehtäviin, jotta tuleva rooli eCraftilla ei jäisi mysteeriksi. Samalla hakijat pääsivät tutustumaan isoon joukkoon eCraftilaisia ja arvioimaan omaa mahdollista viihtymistään tässä porukassa.

55:stä Casting-päivässä olleesta noin puolet eteni vielä rekryprosessin viimeiseen vaiheeseen, henkilökohtaiseen keskusteluun mahdollisen mentorin ja esimiehen kanssa. Tässäkin korostimme rekryprosessin vaiheen olevan nimensä mukaisesti keskustelu, ei haastattelu, jossa haettiin molemminpuolisia fiiliksiä. Halusimme myös, että oma esimies tai mentori ei tulisi yllätyksenä töiden alkaessa ja eCraftin päässä porukka olisi alusta asti sitoutunut aloittavaan uuteen työntekijään. Valitsimme lopulta 18 Newcrafteria pari viikkoa sitten alkaneeseen ohjelmaan.

Jokainen hakija on meille tärkeä

 

Jokainen hakija on meille tärkeä. Sen vuoksi halusimme varmistaa, että kaikille hakijoille jäisi jotain käteen vastineeksi hakemiseen omistetusta ajasta. Valittuja on aina helppo onnitella, mutta se miten yritys kohtelee hakuprosessista pois karsiutuneita kertoo heistä enemmän – ainakin meidän mielestämme. Siksi halusimme vastata kaikille hakuprosessin aikana karsiutuneille hakijoille aiheesta henkilökohtaisesti.

Vastasimme kaikille ensimmäisessä vaiheessa karsiutuneille henkilökohtaisella sähköpostilla ja kerroimme, mikseivät he päässeet tällä kertaa toiselle kerrokselle, jonka lisäksi annoimme heille vinkkejä mm. hakemuksen parantamiseen. Toisessa vaiheessa karsiutuneille soitimme henkilökohtaisen puhelun, jossa kävimme casting-päivän tehtävät kohti rastikohtaisesti ja kerroimme, minkä vuoksi valinta ei osunut tällä kertaa heille ja annoimme vinkkejä tuleviin hakuihin.

Kiitos vielä kaikille hakijoille ja lämpimästi tervetuloa uudet Newcrafterit!

Jäikö ura eCraftilla kiinnostamaan? Jos olet kiinnostunut IT-alasta ja liittymään meidän kasvavaan porukkaan niin tsekkaa meidän avoimet paikat: www.ecraft.com/ura