Mikon mallikas urakehitys eCraft Business Insightilla

Nykyään Mikko Räsänen toimii eCraft Business Insightilla keskeisessä Business Operations -asiantuntijatehtävässä. Mikon mallikas ura eCraftilla alkoi muutama vuosi sitten tiedolla johtamisen konsulttina. Tuemme firmana jatkuvaa itsensä kehittämistä ja urapolulla etenemistä, mistä hyvänä esimerkkinä Mikon uratarina toimii:

”Aloitin eCraft Business Insightilla tammikuussa 2017, siirtyessäni konsultoinnin ja hallitun tiedolla johtamisen pariin konepajateollisuudesta. Ennen eCraftia olin työskennellyt isoissa monikansallisissa konepajayhtiöissä muun muassa strategia-analyytikon tehtävissä. Analytiikka ja sitä avustavat teknologiat olivat tuttuja jo ennen eCraftille siirtymistä, mutta halusin kokemusta myös näiden teknologioiden kehittämisestä. Rekrytointiprosessi oli nopea ja pian opettelinkin Qlik-kehitystä konsulttina ja ratkoimme asiakkaidemme kanssa yhdessä heidän tiedolla johtamisen ja raportoinnin haasteitaan.

eCraft Business Insight on alusta asti ollut kehittymistä, kouluttautumista ja omien horisonttien laajentamista tukeva organisaatio. Työajasta varataan aikaa omaan kehittymiseen, urakehitystä ja omaa koulutussuunnitelmaa tukien, mikä on konkreettinen kannustin oman ammattitaidon kehittämiseen ja uralla etenemiseen.

Oma tarinani onkin hyvä esimerkki uusiin rooleihin kehittymisestä eCraftilla. Organisaatiomme on kasvanut kovaa tahtia ja siinä samassa myös toimintatapojen, työkalujen ja tekemisen jäsentelyn on kehityttävä samassa vauhdissa. Työskenneltyäni noin vuoden konsulttina, minulle aukesi mahdollisuus avustaa sisäisessä kehitystyössä; pääsin mukaan sisäisiin kehityshankkeisiin ja järjestelmien käyttöönottoihin. Pikkuhiljaa otin enemmän vastuuta sisäisestä kehityksestä ja sittemmin olen saanut vastuulleni merkittäviä sisäisiä hankkeita. Tänään työskentelenkin täyspäiväisesti operatiivisen kehityksen, sisäisen raportoinnin ja projektien tukitoimien parissa.

Nykyisessä roolissani ensisijaisen hienoa on, että pääsen hyödyntämään konsulttina oppimiani toimintatapoja ja teknistä osaamista. Kokemukset konsultoinnista ja teknisten ratkaisujen kehittämisestä ovatkin mielestäni vaatimuksia toimivaan ja tarkoituksenmukaiseen prosessikehitykseen kaltaisessamme konsulttiyrityksessä. Konkreettisin esimerkki tästä on se, että vastuullani on projektimallimme jatkokehitys eli pääsen aidosti vaikuttamaan parhaaseen tapaan toteuttaa konsultointia ja asiakastyötä.

Toimistoaikojen ulkopuolella viihdyn paljon ulkona ja tällä hetkellä ykköslajini on kiipeily - niin sisällä, graniittiseinillä kuin vuorillakin. Kiipeilyreissut vuorilla vaativat suunnitelmallisuutta, nopeaa muuntautumiskykyä vaihteleviin olosuhteisiin sekä paineensietokykyä. Ominaisuuksia, jotka tukevat myös työskentelyäni nopealiikkeisessä ja kehityslähtöisessä organisaatiossa. Tärkeintä kiipeilyssä on kuitenkin keskittymisen kokonaisvaltainen ohjaaminen juuri sillä hetkellä vallitsevaan tilanteeseen - kiivetessä pää tyhjenee kaikesta muusta ja keskityt vain ja ainoastaan siihen hetkeen.”

Mikko Räsänen_urablogi.jpg

Inspiroiko Mikon tarina? Tutustu meihin ja avoimiin työtehtäviin. Tulevat työkaverisi odottavat!

Jokaisella työntekijällämme on merkitystä menestykseemme ja hyvät vaikutusmahdollisuudet kehittää toimintaamme entisestään.