Iloinen jälleennäkeminen - viiden paluumuuttajan tarina takaisin eCraftille

Paluumuuttajat (1).jpg

Olemme eCraftilla etuoikeutetussa asemassa, koska kollegoinamme on iso joukko huippuammattilaisia. Välillä kuitenkin hyvien kollegoidenkin tiet eroavat syystä tai toisesta, mutta monesti tiet myös yhtyvät jälleen. Marko, Jyrki, Jaakko, Kjell ja Heikki kertovat artikkelissa poikkeuksellisesta työhistoriastaan eCraftilla. Olemme iloisia, kun olemme saaneet heidät uudelleen kollegoiksi!


Marko tiesi jo lähtiessään, että hänen ja eCraftin tiet kohtaisivat vielä

Marko Siivola tuli alun perin eCraftille vuonna 2015. Ensimmäinen kosketus eCraftiin päättyi 1,5 vuoden yhteisen taipaleen jälkeen Markon siirtyessä Business Controllerin toimeen teollisuuden yritykseen. Marko ei ikinä kuitenkaan sulkenut ovia eCraftille: ”Jäi hyvä fiilis ja tunne. Ajattelin jo lähtiessäni, että jossain vaiheessa vielä tavataan.”

Kun teollisuuden yrityksen Suomen liiketoiminta lopetettiin, oli Marko saanut arvokasta toimialakokemusta tukemaan tulevaa konsultin työtään eCraftilla, minne hän palasi. ”En edes miettinyt muita vaihtoehtoja. eCraft on niin aktiivinen somessa, ettei voinut välttyä seuraamasta, mitä täällä tapahtuu. Lähtemisen yhteydessä taakse jääneet projektit kiinnostivat, ja työskentely asiakasrajapinnassa tuntui niin hyvältä ja antoisalta, ettei muiden vaihtoehtojen kartoittaminen vaikuttanut järkevältä”, kertoo Marko.

Marko palasi eCraftille vuonna 2018 ja toimii nyt senior-tason talouskonsulttina Dynamics 365 -projekteissa. Marko on tyytyväinen päätökseensä palata: ”eCraft on poikkeuksellinen työnantaja siinä mielessä, että meillä on todella matala organisaatio omistajista työntekijöihin. eCraft pitää erittäin hyvää huolta henkilöstöstään. Erityisen tärkeää on vapaus tehdä ja kehittyä – meillä on itsestäänselvyys, että suoritetaan sertifikaatteja ja kehitetään omaa osaamista.”

Mikä tekee eCraftista työpaikan, jonne mielellään palaa uudelleen:

eCraftin hyvä työilmapiiri ja henki - eikä mukavista toimitiloistakaan haittaa ole. Vietän suuren osan ajastani asiakkailla, mikä on kyllä antoisaa, mutta välillä tuntuu, että ”saan käydä” eCraftin toimistolla vain harvoin. - Marko Siivola, taloushallinnon senior konsultti, Dynamics 365 F&OeCraftin yhteinen suunta ja päämäärä vetosivat Jyrkiin

Taloushallinnon parissa työskennelleestä Jyrki Rantalaisesta tuli ensimmäisen kerran eCraftilainen tammikuussa 2012. Viiden vuoden kuluttua Jyrki etsi uusia tuulia talon ulkopuolelta: ”Minulla ei ollut mitään pakottavaa syytä vaihtaa työpaikkaa – etsin vain uusia kokemuksia. eCraftilta lähtemisen yhteydessä jäi kuitenkin hyvä fiilis, että olen tervetullut koska tahansa takaisin”, Jyrki muistelee.

Jyrki palasi takaisin eCraftille kahden vuoden kuluttua maaliskuussa 2019. Hänen mielestään tärkeää on yhteinen päämäärä, oikeanlainen työpaikan kulttuuri ja ihmiset, jotka vaikuttava työssä viihtymiseen: ”eCraftille on valikoitunut hyvä porukka, jolla on yhteinen suunta eteenpäin. Tykkään tietynlaisesta ’pelle-pelottomuudesta’, että meillä lähdetään tekemään rohkeasti asioita”, Jyrki jatkaa.

Mikä tekee eCraftista työpaikan, jonne mielellään palaa uudelleen:

”Työpaikalla viihtyy, kun siellä kuuluu puhetta ja naurua. Täällä aina jostain nauru kaikaa. Välillä saattaa kuulua myös kiroilua, mutta ollaan vielä reilusti plussan puolella.” - Jyrki Rantalainen, senior konsultti, Dynamics 365 Business CentraleCraft_paluumuuttajat_pieni-2.jpg

eCraftin kehitys kilpailijoihin verrattuna teki vaikutuksen Jaakkoon

Jaakko Oittinen tuli eCraftille vuonna 2015 silloisen trainee-ohjelman kautta. Alkutaival eCraftilla sisälsi monenlaisia tehtäviä, kuten konsultointia ja projektinhallintaa. Yrityksen liiketoiminta kasvoi vauhdilla ja Jaakon tekeminen hajautui moniin osa-alueisiin. ”Halusin kuitenkin keskittyä pelkästään projektipäällikön töihin, minkä vuoksi lopulta päädyin töihin talon ulkopuolelle”, Jaakko kertoo.

Jaakon lähtiessä hänelle korostettiin sitä, että ovet olisivat avoinna hänelle, jos paluu tiimiin myöhemmin kiinnostaisi: ”Lähtökahveilla esimies sanoi, että palataan viimeistään vuoden päästä asiaan. Ja tässä sitä ollaan – 5 kuukauden tauon jälkeen olen takaisin eCraftilla, palvelupäällikön tittelillä, hyvittämässä niitä vanhoja syntejä, joita projektipäällikön toimessa tuli tehtyä”, Jaakko naurahtaa.

Jaakolla eCraftille palaamisen taustalla oli useita tekijöitä: eCraftin hyvät tyypit, kokeilemiseen rohkaiseva työkulttuuri ja rento työilmapiiri toimivat päätöksen taustalla. Yksi tärkeimmistä tekijöistä liittyy kuitenkin yrityskulttuuriin:

”eCraftilla on mahdollisuus itse vaikuttaa oman työn lisäksi projektien menestymiseen ja sitä kautta koko yrityksen kehittymiseen. Täällä on johtoa myöten todella hyvä käsitys siitä, mihin ollaan menossa ja miten sinne mennään”, Jaakko kuvailee.

Mikä tekee eCraftista työpaikan, jonne mielellään palaa uudelleen:

”Meillä on mahtavia ihmisiä ja johdossa oikeat tyypit tekemässä päätöksiä. eCraftilla työntekijöille annetaan itsenäisyyttä ja on lupa myös epäonnistua. Sen ansiosta voi aina olla ylpeä työstään ja puhua asiakkaille suoraselkäisesti asioista. eCraftilla keskitytään ratkaisuihin – kerrotaan rohkeasti, missä mennään ja mitä seuraavaksi.” - Jaakko Oittinen, palvelupäällikkö
Tuttu työkulttuuri ja -kaverit tekivät palaamisesta Kjellille helppoa

Kjell Holmberg aloitti kymmenisen vuotta sitten eCraftin Espoon toimistolla. Kjellin työskennellessä eCraftilla ensimmäisen kerran, tekeminen oli keskittynyt selvästi vahvemmin räätälöityjen projektiliiketoimintaratkaisujen puolelle perinteisen tuotekehityksen sijaan. ”Halusin kokeilla jotain uutta ja erityisesti tuotekehitysnäkökulma kiinnosti”, Kjell kommentoi tiensä erkaantumistaan eCraftin kanssa.

Työskenneltyään kymmenen vuotta poissa eCraftilta Kjell koki, että hänen oli aika siirtyä eteenpäin – kohti uusia, mutta osittain tuttuja haasteita. ”eCraft oli hyvä vaihtoehto - yritys on entuudestaan tuttu ja täällä työskentelee paljon tuttuja ihmisiä”, Kjell kertoo.

Haluatko lukea lisää Kjellistä? Voit lukea hänen nykyistä toimenkuvaansa kuvaavan artikkelin täältä.

Mikä tekee eCraftista työpaikan, jonne mielellään palaa uudelleen?

”Tieto siitä, että eCraft on hyvä paikka tehdä töitä, täällä on hyvä ilmapiiri ja eCraft pitää huolta työntekijöistään. Sen vuoksi tänne oli helppo palata.” - Kjell Holmberg, ratkaisuarkkitehti
eCraft_paluumuuttajat_pieni-1.jpg

eCraftin sydän jaksoi vakuuttaa Heikin vielä 9 vuoden jälkeenkin

”Mulla menee ainoana haastateltavista tuonne edellisen vuosikymmenen puolelle”, vuosina 2007-2010 eCraftilla projektipäällikkönä ja account managerina toiminut Heikki Hintikka avaa keskustelun naurahtaen. Sen jälkeen Heikki ehti olla 9 vuotta poissa eCraftilta ennen kuin hän palasi takaisin tiimiin helmikuussa 2019.

Heikki toimii nykyisin sovelluskehityksen ja myynnin parissa. ”eCraft on kasvanut paljon siitä, kun lähdin, mutta toiminta on ketterää pienissä tiimeissä ja yrityksen sydän on silti säilynyt samana”, Heikki toteaa.

Heikki on nähnyt eCraftin kautena, joista moni sen aikainen IT-yritys ei selvinnyt. ”Kun alalla menee muuten heikosti tai tuulisesti, silloin mitataan alan menestyjät. eCraft kuuluu tähän joukkoon. Ollessani poissa eCraft on hankkinut myös itselleen merkittäviä natsoja tunnustukseksi kovasta työstään muun muassa kenttätyön palveluiden parissa”, Heikki kertoo.

Irtaantuminen eCraftilta toi Heikille uutta perspektiiviä – etenkin siihen, kuinka tärkeää ratkaisutoimittajien ydin on pelkän ulkokuoren sijaan. Yrityksen ydin on tärkein - ja se on eCraftilla säilynyt samana kaikki nämä vuodet ja kiteytynyt arvoiksi, joihin on helppo samaistua. Se auttaa juuri oikeanlaisia ihmisiä hakeutumaan ja viihtymään meillä”, Heikki arvioi.

Mikä tekee eCraftista työpaikan, jonne mielellään palaa uudelleen:

”Aktiivinen työilmapiiri, tekemisen meininki ja aktiivinen sakki. eCraftilla työntekijöiden arvomaailma on sellainen, mihin samaistuu. Täällä on mahdollisuus luoda uutta kasvua porukassa ja kehittyä itse. Se, että asiakkaalle pääsee luomaan sellaisia asioita, joilla he pystyvät tekemään suurta vaikutusta omassa bisneksessään globaalillakin tasolla. Yhdessä tekeminen on yksi meidän vahvuuksista.” - Heikki Hintikka, Business Development Executive

Oletko sinä seuraava lisäys eCraftin ammattilaisten tiimiin? Ota yhteyttä, niin keskustellaan aiheesta lisää!